Mam nieodparte wrażenie, że to co na zdjęciach na tej aukcji to nie jest to, co ja zakładałem u siebie tylko wciśnięte w pudełko KYB

Ponoć jakiś czas temu Kayaba przejęła inną firmę i zaczęli wsadzać w swoje pudełka to, co zostało po nich na półkach a jakościowo niestety to masakra... Miałem przypadek, że w Megance zakładałem łożyska Kayaba które... kilka dni po założeniu zaczęły skrzypieć

Zaczęły wydawać z siebie klasyczne dźwięki uszkodzonych łożysk. Co ciekawe, po zdemontowaniu ich z auta więc bez obciążenia, gołymi rękoma pracowały jak gdyby nigdy nic im nie było. Pojechałem do kumpla w hurtowni motoryzacyjnej, z której brałem te łożyska i na miejscu porównaliśmy je z łożyskami Sachs - niebo a ziemia. Dodatkowo, jak sprawdzaliśmy jak powinny wyglądać te łożyska od Kayaby, to okazało się, że to kompletnie inny wyrób ! Okazało się więc, że do pudełek KYB były wkładane łożyska innych firm, które przejęła Kayaba

No i jak widać, z jakością tego jest niestety słabo, więc ktoś odpowiedzialny za jakość w Kayaba dał przysłowiowo "ciała"