P.S.
Rozrząd wymieniany w październiku 2018 , zrobiłem 43 tys km
Czy śruba mocująca koło zębate z klinem została wklejona?zibi186 pisze: 13 kwie 2021, 13:16 A teraz chyba wreszcie kolej na mnie . . .. Póki co czekam na możliwość wstawienia auta do mechanika , objawy chyba już wszystkim znane - podczas jazdy stopniowa utrata mocy , naciskanie gazu powodowało wzrost słupków na wykresie , ale nie przekładało się na wzrost obrotów silnika . Słabł , aż go zatrzymałem na poboczu . Na koniec wyświetlił komunikat o słabym ciśnieniu oleju . Sprawdzony na miejscu za pomocą elm327 i torque nie pokazał żadnego błędu . Po sholowaniu sprawdzony miltiecuscanem ( dzięki Prezes
) - także zero błędów . No cóż , wymiana koła zębatego z klinem podczas ostatniej wymiany rozrządu niestety nie okazała się być wystarczającym zabezpieczeniem . . . Być może się mylę i przyczyna jest inna , ale już liczę drobniaki i grube
Będzie naprawiana , bo dalej ją lubię
Pozdrawiam
P.S.
Rozrząd wymieniany w październiku 2018 , zrobiłem 43 tys km
Powiem tak : nie stresuj się na zapas , ale aby zminimalizować skutki , jak poczujesz podobne objawy - stań na poboczu , nie próbuj odpalać , możesz spróbować sprawdzić błędy ( których zwykle nie mamartens24 pisze: 14 kwie 2021, 13:30 Czekamy na rozwój sytuacji. Sam się zacząłem teraz bać bo ja 10 tyś km temu wymieniłem już trzeci rozrząd u siebie.
Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka