Skóra na kierownicy to jakieś badziewie.
-
- klubowicz
- Przebieg: 113000
- Silnik: 1,4 T-Jet+LPG
- Rocznik: 2008
- Podziękował: 4 razy
- Otrzymał podziękowań: 27 razy
U mnie skóra na kierownicy zaczęła się delikatnie marszczyć, więc poprosiłem w ASO o wymianę. Wymieniono kierownicę bez problemu.
Sąsiad dzień po wymianie mojej kierownicy również pojechał do tego samego ASO i mu odmówili wymiany (mimo, że miał więcej zmarszczeń). Dzisiaj był w innym ASO i co ciekawego mu powiedzieli? A no, że FIAT przysłał rozporządzenie, że kierownic nie mają wymieniać tylko brać do obszycia. Sąsiad jako, że na taxi jeździ pyta się jak chcą to zrobić aby auto nie musiało u nich zostawać. Powiedzieli, że montują kierownicę zastępczą, tę dają do obszycia i potem wzywają ponownie i montują do auta. Jak to stwierdzili w tym ASO, FIAT ich uszczęśliwił bo muszą dwukrotnie teraz kierownice odkręcać i przykręcać a tak tylko wymianiali na nową i po sprawie.
Ciekawe czyż nie? Skąd ta zmiana? Od 2 lat w GP, Bravo i Linei kierownice się marszczą i wymieniali (a od 2 połowy 2009r. zmienili dostawcę kierownic) a teraz już nie.
Sąsiad dzień po wymianie mojej kierownicy również pojechał do tego samego ASO i mu odmówili wymiany (mimo, że miał więcej zmarszczeń). Dzisiaj był w innym ASO i co ciekawego mu powiedzieli? A no, że FIAT przysłał rozporządzenie, że kierownic nie mają wymieniać tylko brać do obszycia. Sąsiad jako, że na taxi jeździ pyta się jak chcą to zrobić aby auto nie musiało u nich zostawać. Powiedzieli, że montują kierownicę zastępczą, tę dają do obszycia i potem wzywają ponownie i montują do auta. Jak to stwierdzili w tym ASO, FIAT ich uszczęśliwił bo muszą dwukrotnie teraz kierownice odkręcać i przykręcać a tak tylko wymianiali na nową i po sprawie.
Ciekawe czyż nie? Skąd ta zmiana? Od 2 lat w GP, Bravo i Linei kierownice się marszczą i wymieniali (a od 2 połowy 2009r. zmienili dostawcę kierownic) a teraz już nie.
- ślimak
- Administrator
- Przebieg: 7000
- Silnik: 2.0 HYBRID
- Rocznik: 2022
- Podziękował: 553 razy
- Otrzymał podziękowań: 441 razy
- Kontakt:
Prawdopodobnie chodzi o gwarancję. W pierwszych dwóch latach wymieniają bez problemu. Trzeci dodatkowy rok ma zmienione warunki gwarancji gdzie niestety odpadają elementy "estetyki". Proponuje poczytać warunki gwarancji na 3 rok. Ja dostałem warunki i nazywało się to LINEA DLA CIEBIE. Może sąsiad ma już powyżej 2 lat ??duskap pisze:Sąsiad dzień po wymianie mojej kierownicy również pojechał do tego samego ASO i mu odmówili wymiany (mimo, że miał więcej zmarszczeń)
- Kuzyn_z_Sosnowca
- klubowicz
- Przebieg: 144000
- Silnik: T-Jet z gazem
- Rocznik: 2008
- Podziękował: 219 razy
- Otrzymał podziękowań: 375 razy
- emmer
- klubowicz
- Przebieg: 32000
- Silnik: 1.5
- Rocznik: 2017
- Podziękował: 39 razy
- Otrzymał podziękowań: 101 razy
nic nowego. w aso dobrze znają ten przypadek. u mnie dwa razy robione. wymiana siedziska fotela kierowcy, przy trzecim razie wymieniono także stelaż fotela bo zaczął się bujać.pawe1_c pisze:o to coś nowego , o tym to jeszcze nie słyszałem. Nie martw się rożne problemy mamy, a jeśli masz jeszcze na gwarancji to leć z tym do ASOadamson pisze:sypiąca się gąbka spod fotela
-
- Nowy
- Przebieg: 78000
- Silnik: 1.3 multijet
- Rocznik: 2007
kierownica;)
mnie obszyli fajną skórką. Jak serwis ma dobrego tapicera to wychodzi lepiej niż orginał;) Jedno wiem...to któryś z rzędu mój nowy samochód i ciągle psują sie drobnostki....TRAGEDIA..salon powiedział ze odkupi linkę jak kupie nowego fiata.../47 napraw/ 

manuel;)