pilot :)

Awatar użytkownika
Kuzyn_z_Sosnowca
klubowicz
klubowicz
Posty: 6765
Rejestracja: 09 gru 2009, 7:34
Przebieg: 145000
Silnik: T-Jet z gazem
Rocznik: 2008
Lokalizacja: Sosnowiec
Podziękował: 290 razy
Otrzymał podziękowań: 401 razy

Re: pilot :)

Post autor: Kuzyn_z_Sosnowca »

Trzeba było ściągać z zagranicy? Na alle.. tego pełno, różnią się czymś?
Awatar użytkownika
darkkam
klubowicz
klubowicz
Posty: 457
Rejestracja: 15 gru 2013, 21:30
Przebieg: 86000
Silnik: 1.4 8V
Rocznik: 2009
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 54 razy
Otrzymał podziękowań: 97 razy

Re: pilot :)

Post autor: darkkam »

mwas pisze:mógłbyś podać źródło, gdzie zamawiałeś te obudowy ? :ink
http://www.aliexpress.com/item/New-Flip ... 67463.html
Kuzyn_z_Sosnowca pisze:Trzeba było ściągać z zagranicy? Na alle.. tego pełno, różnią się czymś?
Myślę ze ceną :)

Wysłane z HuŁaŁej ;-)
Ostatnio zmieniony 15 gru 2015, 15:21 przez darkkam, łącznie zmieniany 1 raz.
Fiat 126p ('76) > Fiat 126p ELX ('97) > Fiat Siena 1.6 HL ('98) > Fiat Linea 1.4 ('09) > ???
Awatar użytkownika
daro70
klubowicz
klubowicz
Posty: 1185
Rejestracja: 14 sie 2010, 14:17
Przebieg: 99850
Silnik: 1.4 8v
Rocznik: 2007
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował: 183 razy
Otrzymał podziękowań: 95 razy

Re: pilot :)

Post autor: daro70 »

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Obrazek
Awatar użytkownika
smak56
klubowicz
klubowicz
Posty: 5038
Rejestracja: 19 lis 2010, 15:17
Przebieg: 258000
Silnik: 1.3 multijet
Rocznik: 2007
Lokalizacja: Zielona Góra
Podziękował: 381 razy
Otrzymał podziękowań: 613 razy

Re: pilot :)

Post autor: smak56 »

daro70 pisze:Chyba to to........
Chyba jednak nie to..to. Obudowa tyłu jest składana z dwóch części i nie jestem pewien, czy części przełożone z naszego pilota będą pasowały. :pomysli
smak56
* * * *
Obrazek
Awatar użytkownika
Kuzyn_z_Sosnowca
klubowicz
klubowicz
Posty: 6765
Rejestracja: 09 gru 2009, 7:34
Przebieg: 145000
Silnik: T-Jet z gazem
Rocznik: 2008
Lokalizacja: Sosnowiec
Podziękował: 290 razy
Otrzymał podziękowań: 401 razy

Re: pilot :)

Post autor: Kuzyn_z_Sosnowca »

Są 2 typy wyglądające identycznie. Różnią się sposobem wkładania baterii.
Awatar użytkownika
Strzelba
Posty: 40
Rejestracja: 28 lis 2015, 20:01
Przebieg: 84000
Silnik: 1.4 8V
Rocznik: 2007
Podziękował: 1 raz
Otrzymał podziękowań: 6 razy

Re: pilot :)

Post autor: Strzelba »

Wymieniałem ostatnio obudowę kluczyka i mam kilka uwag.
Na Allegro dostępne są obudowy od kilku producentów. Niestety niektóre są bardzo tandetne - o czym sam się przekonałem. Chodzi o duży metalowy, obracany element, w którym zamocowany jest grot kluczyka. Otwór, w który wkłada się stary grot jest tak blisko ścianki, że po pierwszym mocniejszym przekręceniu kluczyka, całość się rozłupuje. (foto1). Dlatego szukajcie kluczyków takich (foto2).

P.S. Uwaga na chip RFID w oryginalnej obudowie. Jest to bardzo delikatna szklana ampułka wielkości ok. 2mm x 7mm. Siłowe wydłubywanie skończy się uszkodzeniem chipa.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 10 sty 2016, 15:52 przez Strzelba, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
darkkam
klubowicz
klubowicz
Posty: 457
Rejestracja: 15 gru 2013, 21:30
Przebieg: 86000
Silnik: 1.4 8V
Rocznik: 2009
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 54 razy
Otrzymał podziękowań: 97 razy

Re: pilot :)

Post autor: darkkam »

@Strzelba - czyli co? dorabiałeś grot kluczyka? nie przekładałeś oryginalnego?. Wydaje mi się że sama przekładka obudowy jest wystarczająca, bez dorabiania.
Fiat 126p ('76) > Fiat 126p ELX ('97) > Fiat Siena 1.6 HL ('98) > Fiat Linea 1.4 ('09) > ???
Awatar użytkownika
Strzelba
Posty: 40
Rejestracja: 28 lis 2015, 20:01
Przebieg: 84000
Silnik: 1.4 8V
Rocznik: 2007
Podziękował: 1 raz
Otrzymał podziękowań: 6 razy

Re: pilot :)

Post autor: Strzelba »

Do @darkkam.
Trzeba przełożyć grot, bo stary mechanizm nie pasuje do nieoryginalnej obudowy. Wybija się mały klin i grot wychodzi. Wizyta u ślusarza nie jest potrzebna.
Awatar użytkownika
darkkam
klubowicz
klubowicz
Posty: 457
Rejestracja: 15 gru 2013, 21:30
Przebieg: 86000
Silnik: 1.4 8V
Rocznik: 2009
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 54 razy
Otrzymał podziękowań: 97 razy

Re: pilot :)

Post autor: darkkam »

Jeszcze nie robiłem przekładki, więc się nie wypowiem. Ale może smak56 lub Gawel już przełożyli...
Fiat 126p ('76) > Fiat 126p ELX ('97) > Fiat Siena 1.6 HL ('98) > Fiat Linea 1.4 ('09) > ???
Awatar użytkownika
Strzelba
Posty: 40
Rejestracja: 28 lis 2015, 20:01
Przebieg: 84000
Silnik: 1.4 8V
Rocznik: 2007
Podziękował: 1 raz
Otrzymał podziękowań: 6 razy

Re: pilot :)

Post autor: Strzelba »

Generalnie: kupić kluczyk z mocniejszym mechanizmem obrotowym (jak na foto2), przełożyć do niego oryginalny grot i OSTROŻNIE wydłubać chip RFID. I będzie grało.
Awatar użytkownika
smak56
klubowicz
klubowicz
Posty: 5038
Rejestracja: 19 lis 2010, 15:17
Przebieg: 258000
Silnik: 1.3 multijet
Rocznik: 2007
Lokalizacja: Zielona Góra
Podziękował: 381 razy
Otrzymał podziękowań: 613 razy

Re: pilot :)

Post autor: smak56 »

darkkam pisze: Ale może smak56 lub Gawel już przełożyli...
Nie, jeszcze nie. Kupiłem na zaś. Wg mnie ten kupiony u Ciebie jest bardzo dobrej jakości i nie powinno być problemu z przekładką. Ale to dopiero jak się oryginał (klejony wewnątrz) rozleci . :oo
smak56
* * * *
Obrazek
Awatar użytkownika
darkkam
klubowicz
klubowicz
Posty: 457
Rejestracja: 15 gru 2013, 21:30
Przebieg: 86000
Silnik: 1.4 8V
Rocznik: 2009
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 54 razy
Otrzymał podziękowań: 97 razy

Re: pilot :)

Post autor: darkkam »

hehe... też trzymam na czarna godzinę :)
Fiat 126p ('76) > Fiat 126p ELX ('97) > Fiat Siena 1.6 HL ('98) > Fiat Linea 1.4 ('09) > ???
Awatar użytkownika
Gawel
Nowy
Nowy
Posty: 26
Rejestracja: 21 wrz 2015, 12:32
Przebieg: 68000
Silnik: 1.4 8V
Rocznik: 2007
Lokalizacja: Środa Śl.
Podziękował: 2 razy
Otrzymał podziękowań: 1 raz

Re: pilot :)

Post autor: Gawel »

i ja tez trzymam w szufladzie na czarną godzinne :)
Awatar użytkownika
Usunięty użytkownik 814

Re: pilot :)

Post autor: Usunięty użytkownik 814 »

Strzelba pisze:Generalnie: kupić kluczyk z mocniejszym mechanizmem obrotowym (jak na foto2), przełożyć do niego oryginalny grot i OSTROŻNIE wydłubać chip RFID. I będzie grało.
czym wydłubywałeś RFIDa? na youtube jakieś mahery widziałem żę rozcinali starą obudowę żeby go nie podważać - Ty też tak?
Awatar użytkownika
Strzelba
Posty: 40
Rejestracja: 28 lis 2015, 20:01
Przebieg: 84000
Silnik: 1.4 8V
Rocznik: 2007
Podziękował: 1 raz
Otrzymał podziękowań: 6 razy

Re: pilot :)

Post autor: Strzelba »

Czip RFID zamknięty jest w małej szklanej ampułce - moim zdaniem bardzo delikatnej. Ja też zdemolowałem starą obudowę kluczyka. Mozolnie nacinałem nożykiem do tapet plastik wokół ampułki. Najpierw wyciąłem plastikowe korytko, w której wklejona jest ampułka, a potem już w paluchami zdrapałem klej ze szkła.
ODPOWIEDZ