pilot :)

Awatar użytkownika
Kuzyn_z_Sosnowca
klubowicz
klubowicz
Posty: 6765
Rejestracja: 09 gru 2009, 7:34
Przebieg: 145000
Silnik: T-Jet z gazem
Rocznik: 2008
Lokalizacja: Sosnowiec
Podziękował: 290 razy
Otrzymał podziękowań: 401 razy

Post autor: Kuzyn_z_Sosnowca »

will pisze:Kombajn?....
....winda :oj
Awatar użytkownika
emmer
klubowicz
klubowicz
Posty: 6030
Rejestracja: 08 gru 2009, 9:18
Przebieg: 32000
Silnik: 1.5
Rocznik: 2017
Lokalizacja: Białobrzegi
Podziękował: 40 razy
Otrzymał podziękowań: 118 razy

Post autor: emmer »

Coval pisze:
emmer pisze:to poproszę o info jaka to bateria. tez chcę mieć taką w portfelu
Kluczyk masz w kieszeni, wyciąg baterie i sprawdź......nie masz śrubokręta....to po co Ci bateria jak i tak jej nie wymienisz?? :zlośnik
po co mam rozkręcać jak działa? rozkręcę i znając życie coś odpadnie albo sie urwie. :ryczy
Awatar użytkownika
krakus02
klubowicz
klubowicz
Posty: 1741
Rejestracja: 10 mar 2010, 20:32
Przebieg: 0
Silnik: 1.4 16V TJet
Rocznik: 2008
Lokalizacja: Kraków / Łódź / Lubliniec
Podziękował: 24 razy
Otrzymał podziękowań: 28 razy

Post autor: krakus02 »

...kupiłem baterię, prorokiem nie jestem, więc trzeba wyprzedzać zdarzenia :)
„Śmiej się, śmiej, ale mój model to ferrari wśród Fiatów, oczywiście kiedy ja prowadzę" :ryczy
Awatar użytkownika
markus2021
klubowicz
klubowicz
Posty: 205
Rejestracja: 13 paź 2010, 18:30
Przebieg: 180000
Silnik: 1.3 16v Multijet
Rocznik: 2009
Lokalizacja: Nowy Sącz
Podziękował: 1 raz
Otrzymał podziękowań: 4 razy

Post autor: markus2021 »

Mam pytanie czy jest możliwość dorobienia kluczyka wraz z centralnym zamkiem ( scyzoryk) poza ASO :pomysli gdyż zastanawiam się iż warto mieć w zapasie kluczyk którym można wyłączyć alarm( do rozbrojenia ) jakby ten oryginalny przez przypadek zaliczył niekontrolowany lot i koszt w ASO to ponoć 500 zł :zdiwiony . Lub czy jest możliwość kupienia samego "pilota bez grotu" tylko do kontroli centralki (zamykanie i otwieranie samochodu) :? .
Jeep Grand Cherokee 5.7 HEMI :jazda
Awatar użytkownika
afro
klubowicz
klubowicz
Posty: 142
Rejestracja: 09 kwie 2012, 12:47
Przebieg: 219999
Silnik: 1.3 multijet
Rocznik: 2007
Lokalizacja: Mszczonów
Podziękował: 2 razy
Otrzymał podziękowań: 4 razy

PILOT

Post autor: afro »

Zaparkowałem obok Fiata Doblo rocznik zbliżony do mojego , 2007może 2008 zamknąłem Linkę z pilota . Zauważyłem że mój pilot reaguje także na Doblo . Początkowo myślałem że to przypadek że właściciel jest blisko i wcisnął swój pilot w tym samym momencie . Otóż nie, właściciela nie było a ja zamykałem i otwierałem oba auta.
Padło już to stwierdzenie ale powtórzę . Czym jeszcze nas Fiat zaskoczy ?
Czy spotkaliście się z czymś podobnym ?
afro
Jery
klubowicz
klubowicz
Posty: 1645
Rejestracja: 08 gru 2009, 14:42
Przebieg: 163000
Silnik: 1.3 IMA
Rocznik: 2010
Lokalizacja: Pniów
Podziękował: 17 razy
Otrzymał podziękowań: 43 razy

Re: PILOT

Post autor: Jery »

Chyba żartujesz :zdiwiony panic
Henia ;-) red milano
Awatar użytkownika
Tomek
Moderator
Moderator
Posty: 6684
Rejestracja: 10 sty 2010, 21:26
Przebieg: 131000
Silnik: 1.4 V8 + LPG
Rocznik: 2009
Lokalizacja: Radom
Podziękował: 320 razy
Otrzymał podziękowań: 346 razy

Re: PILOT

Post autor: Tomek »

Musimy zatem unikać innych Fiatów na parkingach :lacha
Ale akcja :ryczy
W życiu bym się nie spodziewał że to możliwe...
Awatar użytkownika
Kuzyn_z_Sosnowca
klubowicz
klubowicz
Posty: 6765
Rejestracja: 09 gru 2009, 7:34
Przebieg: 145000
Silnik: T-Jet z gazem
Rocznik: 2008
Lokalizacja: Sosnowiec
Podziękował: 290 razy
Otrzymał podziękowań: 401 razy

Re: PILOT

Post autor: Kuzyn_z_Sosnowca »

afro pisze:Zaparkowałem obok Fiata Doblo rocznik zbliżony do mojego , 2007może 2008 zamknąłem Linkę z pilota . Zauważyłem że mój pilot reaguje także na Doblo . Początkowo myślałem że to przypadek że właściciel jest blisko i wcisnął swój pilot w tym samym momencie . Otóż nie, właściciela nie było a ja zamykałem i otwierałem oba auta.
Masz najlepszy kluczyk na forum. Poluj na Crome.
Awatar użytkownika
smak56
klubowicz
klubowicz
Posty: 5038
Rejestracja: 19 lis 2010, 15:17
Przebieg: 258000
Silnik: 1.3 multijet
Rocznik: 2007
Lokalizacja: Zielona Góra
Podziękował: 381 razy
Otrzymał podziękowań: 613 razy

Re: pilot :)

Post autor: smak56 »

Ale to tylko pilot. Nie wiadomo czy reszta (nie) pasuje :pomysli
smak56
* * * *
Obrazek
Awatar użytkownika
mwas
Prezes
Prezes
Posty: 6782
Rejestracja: 15 lut 2010, 11:51
Przebieg: 206666
Silnik: 1.4 8v
Rocznik: 2007
Lokalizacja: Gdańsk
Podziękował: 383 razy
Otrzymał podziękowań: 846 razy
Kontakt:

Re: pilot :)

Post autor: mwas »

Pilot pilotem, immo pewnie jest inne, ale i tak to mega dziwny przypadek :zdiwiony Ciekawe, co FAP by na to powiedział :lacha
Linea Dynamic 1.4 8V '2007
Awatar użytkownika
ślimak
Administrator
Administrator
Posty: 3759
Rejestracja: 03 gru 2009, 21:39
Przebieg: 7000
Silnik: 1.8 HYBRID
Rocznik: 2020
Lokalizacja: Bytom
Podziękował: 569 razy
Otrzymał podziękowań: 436 razy
Kontakt:

Re: pilot :)

Post autor: ślimak »

mwas pisze: Ciekawe, co FAP by na to powiedział :lacha
Smile you're on Candid Camera
88=))
Awatar użytkownika
smak56
klubowicz
klubowicz
Posty: 5038
Rejestracja: 19 lis 2010, 15:17
Przebieg: 258000
Silnik: 1.3 multijet
Rocznik: 2007
Lokalizacja: Zielona Góra
Podziękował: 381 razy
Otrzymał podziękowań: 613 razy

Re: pilot :)

Post autor: smak56 »

Zacinało się otwieranie kluczyka (scyzoryk). Zajrzałem do środka, gdzie okazało się, że odłamał się kawałeczek elementu, który blokował otwieranie (fot. 01). Nie to jednak było najciekawsze. Otóż na druku jest mikro - dioda! (fot. 1). Mając wszystko na wierzchu i nie mając nic do stracenia, wywierciłem w obudowie otwór, za światłowód posłużyła dioda 3 mm, którą wkleiłem (fot. 2 i 3). Urwany element skleiłem (nie wiem ile wytrzyma), całość złożyłem i jest :ok) (fot. 4). Po naciśnięciu guzika pilota, dioda mruga (nie świeci się), tak więc nie ma możliwości zrobienia :foto :ryczy
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
smak56
* * * *
Obrazek
Awatar użytkownika
Arek
klubowicz
klubowicz
Posty: 200
Rejestracja: 23 sty 2010, 13:53
Przebieg: 150000
Silnik: 1,4 16v T-jet + Gaz
Rocznik: 2009
Lokalizacja: Łódź
Podziękował: 13 razy
Otrzymał podziękowań: 12 razy

Re: pilot :)

Post autor: Arek »

Mnie też się blokuje scyzoryk.
Czy żeby rozłożyć pilota na dwie części to trzeba gdzieś podważyć czy na siłę go rozłożyć?
Awatar użytkownika
smak56
klubowicz
klubowicz
Posty: 5038
Rejestracja: 19 lis 2010, 15:17
Przebieg: 258000
Silnik: 1.3 multijet
Rocznik: 2007
Lokalizacja: Zielona Góra
Podziękował: 381 razy
Otrzymał podziękowań: 613 razy

Re: pilot :)

Post autor: smak56 »

Pod znaczkiem FIAT jest wkręt. Nic na siłę!
smak56
* * * *
Obrazek
Awatar użytkownika
Arek
klubowicz
klubowicz
Posty: 200
Rejestracja: 23 sty 2010, 13:53
Przebieg: 150000
Silnik: 1,4 16v T-jet + Gaz
Rocznik: 2009
Lokalizacja: Łódź
Podziękował: 13 razy
Otrzymał podziękowań: 12 razy

Re: pilot :)

Post autor: Arek »

Czymś podważałeś bo to akurat fiat dobrze przykleił
ODPOWIEDZ