Bagażnik nie reaguje na otwieranie z guzika

KRocky2404
Nowy
Nowy
Przebieg: 254000
Silnik: 1.4 8V
Rocznik: 2007

Bagażnik nie reaguje na otwieranie z guzika

Post autor: KRocky2404 »

Witam,

Jakiś czas temu (dokładnie po zimie, nie wiem czy to ma znaczenie) bagażnik przestał otwierać się z pilota i guzika wewnątrz auta, przekrecęnie kluczyka oczywiście działa. Któregoś weekendu rozkręciłem zamek i skręciłem ponownie i zaczął działać... przynajmniej dopóki nie zamknąłem klapy, wtedy znowu przestał reagować. Na tamten moment postanowiłem to olać, ponieważ uznałem, że konieczność przekrecęnia kluczyka nie jest specjalnie obciążająca, jednak ostatnio zaczęła świecić się kontrolka nie zamkniętych drzwi i komunikat o otwartym bagażniku. Zastanawiam się, czy wystarczy kupić i wymienić zamek, czy raczej siadły jakieś kabelki.

Z góry dziękuję za pomoc.
Awatar użytkownika
smak56
klubowicz
klubowicz
Przebieg: 285000
Silnik: 1.3 multijet
Rocznik: 2007
Podziękował: 368 razy
Otrzymał podziękowań: 621 razy

Re: Bagażnik nie reaguje na otwieranie z guzika

Post autor: smak56 »

Tutaj masz stronę viewtopic.php?t=4681. Sprawdź w pierwszej kolejności bezpiecznik i wiązkę do bagażnika.
smak56
* * * *
Obrazek
Awatar użytkownika
mwas
Prezes
Prezes
Przebieg: 98000
Silnik: 1.4 MultiAir 170 KM
Rocznik: 2010
Podziękował: 344 razy
Otrzymał podziękowań: 957 razy
Kontakt:

Re: Bagażnik nie reaguje na otwieranie z guzika

Post autor: mwas »

Zapraszam jeszcze do zapoznania się z tym tematem -> viewtopic.php?t=4762
Ogólnie możliwości są dwie: albo "uwalił" się któryś kabelek w "przelotce" pomiędzy klapą bagażnika a karoserią, albo "uwalił" się microswitch odpowiadający za sygnał otwarcia klapy bagażnika, który znajduje się bezpośrednio w zamku klapy. Może być i tak, że uwalone jest jedno, i drugie :ink
Alfa Romeo Giulietta 1.4 MultiAir 170 KM
ODPOWIEDZ