Witam,
Jakiś czas temu (dokładnie po zimie, nie wiem czy to ma znaczenie) bagażnik przestał otwierać się z pilota i guzika wewnątrz auta, przekrecęnie kluczyka oczywiście działa. Któregoś weekendu rozkręciłem zamek i skręciłem ponownie i zaczął działać... przynajmniej dopóki nie zamknąłem klapy, wtedy znowu przestał reagować. Na tamten moment postanowiłem to olać, ponieważ uznałem, że konieczność przekrecęnia kluczyka nie jest specjalnie obciążająca, jednak ostatnio zaczęła świecić się kontrolka nie zamkniętych drzwi i komunikat o otwartym bagażniku. Zastanawiam się, czy wystarczy kupić i wymienić zamek, czy raczej siadły jakieś kabelki.
Z góry dziękuję za pomoc.
Bagażnik nie reaguje na otwieranie z guzika
-
- Nowy
- Przebieg: 254000
- Silnik: 1.4 8V
- Rocznik: 2007
- smak56
- klubowicz
- Przebieg: 285000
- Silnik: 1.3 multijet
- Rocznik: 2007
- Podziękował: 368 razy
- Otrzymał podziękowań: 621 razy
Re: Bagażnik nie reaguje na otwieranie z guzika
Tutaj masz stronę viewtopic.php?t=4681. Sprawdź w pierwszej kolejności bezpiecznik i wiązkę do bagażnika.
smak56
* * * *

* * * *
- mwas
- Prezes
- Przebieg: 98000
- Silnik: 1.4 MultiAir 170 KM
- Rocznik: 2010
- Podziękował: 344 razy
- Otrzymał podziękowań: 957 razy
- Kontakt:
Re: Bagażnik nie reaguje na otwieranie z guzika
Zapraszam jeszcze do zapoznania się z tym tematem -> viewtopic.php?t=4762
Ogólnie możliwości są dwie: albo "uwalił" się któryś kabelek w "przelotce" pomiędzy klapą bagażnika a karoserią, albo "uwalił" się microswitch odpowiadający za sygnał otwarcia klapy bagażnika, który znajduje się bezpośrednio w zamku klapy. Może być i tak, że uwalone jest jedno, i drugie
Ogólnie możliwości są dwie: albo "uwalił" się któryś kabelek w "przelotce" pomiędzy klapą bagażnika a karoserią, albo "uwalił" się microswitch odpowiadający za sygnał otwarcia klapy bagażnika, który znajduje się bezpośrednio w zamku klapy. Może być i tak, że uwalone jest jedno, i drugie

Alfa Romeo Giulietta 1.4 MultiAir 170 KM