Radio Pioneer zamiast fabrycznego

Gra muzyka
sraka447
Nowy
Nowy
Posty: 8
Rejestracja: 14 mar 2019, 20:26
Przebieg: 123600
Silnik: 1.4 8V + LPG
Rocznik: 2008
Podziękował;: 6 razy
Otrzymał podziękowań: 0

Radio Pioneer zamiast fabrycznego

Post autor: sraka447 »

Pewno temat powtarzał się 3 miliony razy, ale zapytam bo nie znalazłem nigdzie.
W planie jest zakup radia Pioneer DEH-3900BT, bądż podobnego.
I teraz pytanie, jest to radio plug&play czy trzeba coś przerabiać by grało od razu po założeniu...sterowanie w kierownicy, byłoby mile widziane.
Wypełnianie ankiet - sprawdzony sposób na dorobienie kilku dolarów
https://www.ysense.com/?rb=65001177
Awatar użytkownika
adamson
klubowicz
klubowicz
Posty: 2374
Rejestracja: 11 gru 2009, 19:46
Przebieg: 36500
Silnik: 1.4 16V Turbo
Rocznik: 2018
Lokalizacja: SW / Świętochłowice / O. S.
Podziękował;: 335 razy
Otrzymał podziękowań: 195 razy

Re: Radio Pioneer zamiast fabrycznego

Post autor: adamson »

Ze sterowaniem radiem z kierownicy może być problem
Za ten post autor adamson otrzymał podziękowanie:
sraka447 (25 kwie 2019, 20:04)
Ocena: 5%
FIAT TIPO HB Lounge 1.4 T-jet 120 KM
Awatar użytkownika
mwas
Prezes
Prezes
Posty: 6751
Rejestracja: 15 lut 2010, 11:51
Przebieg: 206666
Silnik: 1.4 8v
Rocznik: 2007
Lokalizacja: Gdańsk
Podziękował;: 369 razy
Otrzymał podziękowań: 826 razy
Kontakt:

Re: Radio Pioneer zamiast fabrycznego

Post autor: mwas »

Ze sterowaniem radia z kierownicy nie będzie żadnego problemu pod warunkiem, że zastosuje się odpowiedni moduł, natomiast sraka447 umieścił nieco za mało informacji o swoim samochodzie :oj Przede wszystkim, sprawa kluczowa, to jaka wersja wyposażenia auta ? Active ? Dynamic ? Emotion ? Kluczowa z tego względu, że w Dynamic i Emotion podłączenie niefabrycznego radia wiąże się z małą "kombinacją" z zasilaniem bo te wersje standardowo są wyposażone w radio fabryczne a tam jest doprowadzony tylko stały "plus" i przewód sterujący z szyną CAN - nie ma "plusa po stacyjce" :oj W Active natomiast powinna być "pełna" instalacja do zamontowania radia, ale może nie być przycisków w kierownicy :ink
Za ten post autor mwas otrzymał podziękowanie:
sraka447 (25 kwie 2019, 20:04)
Ocena: 5%
Linea Dynamic 1.4 8V '2007
sraka447
Nowy
Nowy
Posty: 8
Rejestracja: 14 mar 2019, 20:26
Przebieg: 123600
Silnik: 1.4 8V + LPG
Rocznik: 2008
Podziękował;: 6 razy
Otrzymał podziękowań: 0

Re: Radio Pioneer zamiast fabrycznego

Post autor: sraka447 »

Dynamica mam, ale dzięki, Wasze info mi wystarcza
Wypełnianie ankiet - sprawdzony sposób na dorobienie kilku dolarów
https://www.ysense.com/?rb=65001177
Awatar użytkownika
mwas
Prezes
Prezes
Posty: 6751
Rejestracja: 15 lut 2010, 11:51
Przebieg: 206666
Silnik: 1.4 8v
Rocznik: 2007
Lokalizacja: Gdańsk
Podziękował;: 369 razy
Otrzymał podziękowań: 826 razy
Kontakt:

Re: Radio Pioneer zamiast fabrycznego

Post autor: mwas »

Zainteresuj się tym wątkiem -> https://www.lineaklubpolska.pl/viewtopi ... =13&t=2827 Masz tutaj co nieco o module sterowania do niefabrycznego radia :ink
Za ten post autor mwas otrzymał podziękowanie:
sraka447 (30 kwie 2019, 21:43)
Ocena: 5%
Linea Dynamic 1.4 8V '2007
Fluo1986
Nowy
Nowy
Posty: 1
Rejestracja: 24 kwie 2021, 22:07
Przebieg: 164000
Silnik: 1.4 16v
Rocznik: 2008
Podziękował;: 0
Otrzymał podziękowań: 0

Re: Radio Pioneer zamiast fabrycznego

Post autor: Fluo1986 »

Ktoś ogarnol jakiś patent aby podłączyć to swobodnie, dziś zamierzam podpiąć Pioneera i skąd wziasc plus do radia? Jak to sensownie ogarnąć, ma ktoś zdjęcia czy coś ?
Awatar użytkownika
mwas
Prezes
Prezes
Posty: 6751
Rejestracja: 15 lut 2010, 11:51
Przebieg: 206666
Silnik: 1.4 8v
Rocznik: 2007
Lokalizacja: Gdańsk
Podziękował;: 369 razy
Otrzymał podziękowań: 826 razy
Kontakt:

Re: Radio Pioneer zamiast fabrycznego

Post autor: mwas »

Witamy na forum !
Przeglądnij dokładnie wątki w dziale AUDIO, jest tu sporo informacji na ten temat, chociażby TU -> https://www.lineaklubpolska.pl/viewtopic.php?t=5128
Zaznaczam, że nie musi być to konkretnie wątek o radiu Pioneer tylko jakikolwiek dotyczący niefabryxznego radia (Sony, Alpine itp :ink) Jeśli nie znajdziesz wystarczających informacji, to daj znać :ink
Swoją drogą, chyba zrobię w końcu konkretny manual z podłączania radia aftermarket, bo temat co jakiś czas wraca jak bumerang :ink
Linea Dynamic 1.4 8V '2007
ODPOWIEDZ