Wymiana radia.

Gra muzyka
bukston
Nowy
Nowy
Posty: 24
Rejestracja: 02 wrz 2018, 18:04
Przebieg: 125000
Silnik: 1.4 8V
Rocznik: 2007
Podziękował;: 6 razy
Otrzymał podziękowań: 2 razy

Wymiana radia.

Post autor: bukston »

Witam wszystkich bardzo serdecznie,

Od niedawna jestem posiadaczem Linki, chciałbym wymienić radio.

Pytanie jest następujące, chciałbym wrzucić tam także radio fabryczne jednak nie mogę znaleźć owego radia.

Pojawiają się natomiast często z Fiata Grande Punto, czy radio z GP fabryczne będzie pasować do Linki ?

Pozdrawiam :)
p2170296
klubowicz
klubowicz
Posty: 88
Rejestracja: 18 lip 2018, 14:38
Przebieg: 126000
Silnik: 1.4 8V
Rocznik: 2007
Lokalizacja: Grudziądz
Podziękował;: 6 razy
Otrzymał podziękowań: 12 razy

Re: Wymiana radia.

Post autor: p2170296 »

To to samo radio. Masz radio z i bez MP3 (napis na górze radia). Drogie nie są, tylko nie wiem jak się "ściąga" kod do radia. Czy kalkulatory wystarczą ?
Za ten post autor p2170296 otrzymał podziękowanie:
bukston (02 wrz 2018, 19:09)
Ocena: 5%
Awatar użytkownika
RoboBat
klubowicz
klubowicz
Posty: 151
Rejestracja: 06 cze 2018, 19:45
Przebieg: 130000
Silnik: 1.4 T-jet vl38 163KM
Rocznik: 2009
Lokalizacja: Ostrowiec św/ W-wa
Podziękował;: 12 razy
Otrzymał podziękowań: 14 razy

Re: Wymiana radia.

Post autor: RoboBat »

Cześć bukston,
Tak, będą pasować radia z GP. Kup radio z kodem, bo inaczej go nie włączysz w swojej Lince.
Za ten post autor RoboBat otrzymał podziękowanie:
bukston (02 wrz 2018, 19:08)
Ocena: 5%
bukston
Nowy
Nowy
Posty: 24
Rejestracja: 02 wrz 2018, 18:04
Przebieg: 125000
Silnik: 1.4 8V
Rocznik: 2007
Podziękował;: 6 razy
Otrzymał podziękowań: 2 razy

Re: Wymiana radia.

Post autor: bukston »

Super dzięki panowie.

Aktualnie mam radio bez mp3 w kiepskim stanie wizualnym stąd chęć zmiany.

Czy powinien patrzeć na jakiś numer seryjny części i porównać ze swoim czy jest to bez znaczenia ?

Sterowanie z kierownicy również będzie działać w wersji z GP ?
Awatar użytkownika
Kuzyn_z_Sosnowca
klubowicz
klubowicz
Posty: 6763
Rejestracja: 09 gru 2009, 7:34
Przebieg: 145000
Silnik: T-Jet z gazem
Rocznik: 2008
Lokalizacja: Sosnowiec
Podziękował;: 288 razy
Otrzymał podziękowań: 400 razy

Re: Wymiana radia.

Post autor: Kuzyn_z_Sosnowca »

bukston
Nowy
Nowy
Posty: 24
Rejestracja: 02 wrz 2018, 18:04
Przebieg: 125000
Silnik: 1.4 8V
Rocznik: 2007
Podziękował;: 6 razy
Otrzymał podziękowań: 2 razy

Re: Wymiana radia.

Post autor: bukston »

Dzięki za podesłanie tematu.

Teraz mam mały mętlik w głowie po przeczytaniu kilku postów..

Myślicie, że radio bez odczytu *mp3 też nie będzie kompatybilne z linką i mogą być problemy z uruchomieniem ?
CrazyKetchup
klubowicz
klubowicz
Posty: 629
Rejestracja: 24 mar 2012, 22:12
Przebieg: 0
Silnik: kijanka :)
Rocznik: 2018
Podziękował;: 27 razy
Otrzymał podziękowań: 26 razy

Re: Wymiana radia.

Post autor: CrazyKetchup »

Zastanów się czy potrzebujesz fabrycznego radia - wiem że ładnie wygląda ale jeśli komuś zależy na funkcjonalności a nie ma wersji usb to ja brałbym coś niefabrycznego. Za 280-350 zł kupisz nowe Alpine UTE-81 R czy UTE-72 BT i masz spokój - ja miałem UTE-72 i polecam bo oprócz radia masz zestaw głośno mówiący. Używki ponieważ nie mają CD są raczej bezpieczne jak działają a można je za śmieszne pieniądze wyrwać.

Wysłane z HTC U11

Za ten post autor CrazyKetchup otrzymał podziękowanie:
bukston (03 wrz 2018, 9:20)
Ocena: 5%
Awatar użytkownika
mwas
Prezes
Prezes
Posty: 6751
Rejestracja: 15 lut 2010, 11:51
Przebieg: 206666
Silnik: 1.4 8v
Rocznik: 2007
Lokalizacja: Gdańsk
Podziękował;: 369 razy
Otrzymał podziękowań: 826 razy
Kontakt:

Re: Wymiana radia.

Post autor: mwas »

Kochani, temat roztrząsany na forum niejednokrotnie... polecam dokładne prześledzenie działu AUDIO. Odnośnie radia z Grande Punto - chcesz mieć problemy ? Ładuj radio z GP :oj Sam jakiś czas temu sądziłem, że powinno się dać bez problemu, ale jeden z naszych już to ćwiczył i niestety - bez "przeróbek" to nie chce działać :oj Radio i owszem - wygląda identycznie, ale komunikuje się z samochodem poprzez szynę CAN a te niestety w naszych autach są diametralnie różne od tego, co jest w GP no i niestety, nie chce to działać tak, jak powinno :oj
Za ten post autor mwas otrzymał podziękowanie:
bukston (03 wrz 2018, 9:18)
Ocena: 5%
Linea Dynamic 1.4 8V '2007
bukston
Nowy
Nowy
Posty: 24
Rejestracja: 02 wrz 2018, 18:04
Przebieg: 125000
Silnik: 1.4 8V
Rocznik: 2007
Podziękował;: 6 razy
Otrzymał podziękowań: 2 razy

Re: Wymiana radia.

Post autor: bukston »

Dział Audio przeglądałem faktycznie ale brakowało takiej jednoznacznej odpowiedzi :D

Tak czy inaczej wątpliwości rozwiane za co bardzo Wam dziękuję.

Pozdrawiam :)
bukston
Nowy
Nowy
Posty: 24
Rejestracja: 02 wrz 2018, 18:04
Przebieg: 125000
Silnik: 1.4 8V
Rocznik: 2007
Podziękował;: 6 razy
Otrzymał podziękowań: 2 razy

Re: Wymiana radia.

Post autor: bukston »

CrazyKetchup pisze: 03 wrz 2018, 6:49 Zastanów się czy potrzebujesz fabrycznego radia - wiem że ładnie wygląda ale jeśli komuś zależy na funkcjonalności a nie ma wersji usb to ja brałbym coś niefabrycznego. Za 280-350 zł kupisz nowe Alpine UTE-81 R czy UTE-72 BT i masz spokój - ja miałem UTE-72 i polecam bo oprócz radia masz zestaw głośno mówiący. Używki ponieważ nie mają CD są raczej bezpieczne jak działają a można je za śmieszne pieniądze wyrwać.

Wysłane z HTC U11
CrazyKetchup a jak wygląda sterowanie z kierownicy idzie ogarnąć ? :)
CrazyKetchup
klubowicz
klubowicz
Posty: 629
Rejestracja: 24 mar 2012, 22:12
Przebieg: 0
Silnik: kijanka :)
Rocznik: 2018
Podziękował;: 27 razy
Otrzymał podziękowań: 26 razy

Re: Wymiana radia.

Post autor: CrazyKetchup »

Dokupisz "kostkę" to będziesz sterował - ja miałem dokupić ale z czasem stwierdziłem że nie jest mi to potrzebne bo radio mam na wyciągnięcie ręki. Niemniej jednak jest taka możliwość.

Wysłane z HTC U11

Awatar użytkownika
Kuzyn_z_Sosnowca
klubowicz
klubowicz
Posty: 6763
Rejestracja: 09 gru 2009, 7:34
Przebieg: 145000
Silnik: T-Jet z gazem
Rocznik: 2008
Lokalizacja: Sosnowiec
Podziękował;: 288 razy
Otrzymał podziękowań: 400 razy

Re: Wymiana radia.

Post autor: Kuzyn_z_Sosnowca »

Bukston jeśli chcesz radio z GP i dorabiać sterowanie z kierownicy, to raczej będziesz przecierał szlaki.
p2170296
klubowicz
klubowicz
Posty: 88
Rejestracja: 18 lip 2018, 14:38
Przebieg: 126000
Silnik: 1.4 8V
Rocznik: 2007
Lokalizacja: Grudziądz
Podziękował;: 6 razy
Otrzymał podziękowań: 12 razy

Re: Wymiana radia.

Post autor: p2170296 »

CrazyKetchup pisze: 03 wrz 2018, 11:53 Dokupisz "kostkę" to będziesz sterował - ja miałem dokupić ale z czasem stwierdziłem że nie jest mi to potrzebne bo radio mam na wyciągnięcie ręki. Niemniej jednak jest taka możliwość.

Wysłane z HTC U11
Zawsze się człowiek ciekawego dowie .-)


Podlinkujesz tą "kostkę" :pivo
skory85
klubowicz
klubowicz
Posty: 1285
Rejestracja: 16 paź 2016, 23:50
Przebieg: 173000
Silnik: 1.4 V8+lpg
Rocznik: 2007
Lokalizacja: Sławków
Podziękował;: 442 razy
Otrzymał podziękowań: 128 razy

Re: Wymiana radia.

Post autor: skory85 »

p2170296 pisze: 03 wrz 2018, 20:21
CrazyKetchup pisze: 03 wrz 2018, 11:53 Dokupisz "kostkę" to będziesz sterował - ja miałem dokupić ale z czasem stwierdziłem że nie jest mi to potrzebne bo radio mam na wyciągnięcie ręki. Niemniej jednak jest taka możliwość.

Wysłane z HTC U11
Zawsze się człowiek ciekawego dowie .-)


Podlinkujesz tą "kostkę" :pivo
Zapewne będzie batalia z kostka znając nasza linijkę 😋
Fiat 125p, Polonez Atu, Fiat Palio, Fiat Cinquecento, Fiat Punto II no i Linijka i czarny pug 308 II sw
CrazyKetchup
klubowicz
klubowicz
Posty: 629
Rejestracja: 24 mar 2012, 22:12
Przebieg: 0
Silnik: kijanka :)
Rocznik: 2018
Podziękował;: 27 razy
Otrzymał podziękowań: 26 razy

Re: Wymiana radia.

Post autor: CrazyKetchup »

Kostek czyli "adapter do sterowania z kierownicy" jest kilka modeli ale wg. mnie jest to średnio opłacalne w tej klasie aut bo cenią sie w przedziale 150-270 zł a to prawie już cena radia. Ja odpuściłem szkoda mi było pieniążków za samą możliwość sterowania vol i utwór góra dół.

Z tego co pamiętam to od Fiata Idea pasowała ale warto sobie zatrzec zwrot albo odbiór i sprawdzenie na miejscu.

PS. Jak ktoś chce mogę poszukać jak nie wyrzuciłem po sprzedaży auta to za 150 zł mogę Alpine UTE 72 bt z micro plus ramkę srebrną do Linea.

Wysłane z HTC U11


ODPOWIEDZ