podmiana radia

Gra muzyka
Awatar użytkownika
Kuzyn_z_Sosnowca
klubowicz
klubowicz
Posty: 6765
Rejestracja: 09 gru 2009, 7:34
Przebieg: 145000
Silnik: T-Jet z gazem
Rocznik: 2008
Lokalizacja: Sosnowiec
Podziękował: 290 razy
Otrzymał podziękowań: 401 razy

Re: podmiana radia

Post autor: Kuzyn_z_Sosnowca »

Te boczne chyba ucinałem. Zatrzaski wchodzą pod krawędzie panelu klimy i nawiewów. To one trzymają na miejscu ramkę i radio, dlatego tak się ją ciężko montuje. Mnie na dodatek kolor nie pasuje do reszty konsoli.
Awatar użytkownika
temp
klubowicz
klubowicz
Posty: 131
Rejestracja: 12 lis 2016, 22:52
Przebieg: 78000
Silnik: 1.4 8V
Rocznik: 2007
Lokalizacja: Gorzów Wielkopolski
Podziękował: 5 razy
Otrzymał podziękowań: 12 razy
Kontakt:

temp

Post autor: temp »

No tak, ale kojarzysz jak montowałeś? Bo którąś stronę (dół lub górę) trzeba włożyć najpierw, a potem tę drugą wcisnąć już na "chama" :)
Awatar użytkownika
Tomek
Moderator
Moderator
Posty: 6684
Rejestracja: 10 sty 2010, 21:26
Przebieg: 131000
Silnik: 1.4 V8 + LPG
Rocznik: 2009
Lokalizacja: Radom
Podziękował: 320 razy
Otrzymał podziękowań: 346 razy

Re: podmiana radia

Post autor: Tomek »

temp pisze:No ale o ile te boczne zatrzaski faktycznie być może nie muszą nigdzie "wskakiwać", o tyle ten górny kołek z pierwszego zdjęcia najzwyczajniej w świecie nie pozwala na dociśnięcie tej ramki do górnej krawędzi deski - no bo jak?
Po drugie - oczywiście powyższe wnioski wyciągnąłem już po fakcie, gdy wcześniej siłując się z tą ramką połamałem obydwa górne zatrzaski... :zdiwiony
A pamiętasz może, czy zaczynałeś od zahaczenia góry i kończyłeś na wciskaniu dołu, czy odwrotnie? Bo te górne zaczepy to mi pękły w dwie minuty, a próbowałem właśnie odwrotnie, czyli włożyłem dół i próbowałem zatrzasnąć górę. Pytam, bo chyba zamówię drugą ramkę i odpiłuję to, co nie pozwala na jej włożenie, ale nie chciałbym jej znowu połamać :smutny
No i może pamiętasz też, gdzie kupiłeś tę ramkę? W ASO? Jeśli przez Allegro, to może dojdziesz, u którego sprzedawcy?
Ramkę kupowałem na alle przy okazji kupowania głośników na tył od sprzedawcy z Łodzi.. RADIOWERAMKILODZ.
Link... http://allegro.pl/ramka-radiowa-fiat-gr ... 12059.html

Zakładanie ramki zaczynałem od góry, a potem męczyłem się z wyginaniem jej aby dolne zaczepy weszły na swoje miejsce.

Nie jestem pewien czy wiesz, że pomiędzy ramką, tak samo zresztą jak oryginalnym radiem, a górnym i dolnym panelem konsoli środkowej powinna być delikatna szpara. Ramka nie dochodzi ściśle do reszty elementów. Ten górny kołek jest potrzebny raczej do tego żeby ta szpara była równa.
Popatrz jeszcze na zdjęcie.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Awatar użytkownika
Kuzyn_z_Sosnowca
klubowicz
klubowicz
Posty: 6765
Rejestracja: 09 gru 2009, 7:34
Przebieg: 145000
Silnik: T-Jet z gazem
Rocznik: 2008
Lokalizacja: Sosnowiec
Podziękował: 290 razy
Otrzymał podziękowań: 401 razy

Re: podmiana radia

Post autor: Kuzyn_z_Sosnowca »

Widzę że kolor pasuje, może zrobię u siebie podmiankę.
Awatar użytkownika
temp
klubowicz
klubowicz
Posty: 131
Rejestracja: 12 lis 2016, 22:52
Przebieg: 78000
Silnik: 1.4 8V
Rocznik: 2007
Lokalizacja: Gorzów Wielkopolski
Podziękował: 5 razy
Otrzymał podziękowań: 12 razy
Kontakt:

Re: podmiana radia

Post autor: temp »

Tomek pisze:Ramkę kupowałem na alle przy okazji kupowania głośników na tył od sprzedawcy z Łodzi.. RADIOWERAMKILODZ.
Link... http://allegro.pl/ramka-radiowa-fiat-gr ... 12059.html

Zakładanie ramki zaczynałem od góry, a potem męczyłem się z wyginaniem jej aby dolne zaczepy weszły na swoje miejsce.

Nie jestem pewien czy wiesz, że pomiędzy ramką, tak samo zresztą jak oryginalnym radiem, a górnym i dolnym panelem konsoli środkowej powinna być delikatna szpara. Ramka nie dochodzi ściśle do reszty elementów. Ten górny kołek jest potrzebny raczej do tego żeby ta szpara była równa.
Popatrz jeszcze na zdjęcie.
Czyli jak rozumiem Ty też miałeś te wszystkie zatrzaski/kołki i wcisnąłeś tę ramkę bez żadnych przeróbek? Przecież te boczne naprawdę nie mają gdzie wejść...?
Awatar użytkownika
Tomek
Moderator
Moderator
Posty: 6684
Rejestracja: 10 sty 2010, 21:26
Przebieg: 131000
Silnik: 1.4 V8 + LPG
Rocznik: 2009
Lokalizacja: Radom
Podziękował: 320 razy
Otrzymał podziękowań: 346 razy

Re: podmiana radia

Post autor: Tomek »

Nic nie przerabiałem, i z trudem ale weszło.
Awatar użytkownika
temp
klubowicz
klubowicz
Posty: 131
Rejestracja: 12 lis 2016, 22:52
Przebieg: 78000
Silnik: 1.4 8V
Rocznik: 2007
Lokalizacja: Gorzów Wielkopolski
Podziękował: 5 razy
Otrzymał podziękowań: 12 razy
Kontakt:

Re: podmiana radia

Post autor: temp »

Hmm, oryginał w ASO 100 zł, a pewnie będzie z nim ten sam problem... No nic, zamówię jeszcze jedną ramkę przez internet, ale tym razem zajadę do lokalnego serwisu car-audio, oni twierdzą, że zamontują bez problemu :luzak
Awatar użytkownika
Tomek
Moderator
Moderator
Posty: 6684
Rejestracja: 10 sty 2010, 21:26
Przebieg: 131000
Silnik: 1.4 V8 + LPG
Rocznik: 2009
Lokalizacja: Radom
Podziękował: 320 razy
Otrzymał podziękowań: 346 razy

Re: podmiana radia

Post autor: Tomek »

Leży mi w garażu oryginalna ramka, tylko że czarna. Był plan żeby ją pomalować w antracyt, lecz z tego projektu zrezygnowałem gdyż nie wiedzieć czemu ramka radioodtwarzacza nie mieści się w otwór oryginalnego elementu konsoli.
Awatar użytkownika
temp
klubowicz
klubowicz
Posty: 131
Rejestracja: 12 lis 2016, 22:52
Przebieg: 78000
Silnik: 1.4 8V
Rocznik: 2007
Lokalizacja: Gorzów Wielkopolski
Podziękował: 5 razy
Otrzymał podziękowań: 12 razy
Kontakt:

Re: podmiana radia

Post autor: temp »

Hmm, do tej nieoryginalnej to przynajmniej półkieszeń mojego Pioneera pasuje :zlośnik
Awatar użytkownika
Kuzyn_z_Sosnowca
klubowicz
klubowicz
Posty: 6765
Rejestracja: 09 gru 2009, 7:34
Przebieg: 145000
Silnik: T-Jet z gazem
Rocznik: 2008
Lokalizacja: Sosnowiec
Podziękował: 290 razy
Otrzymał podziękowań: 401 razy

Re: podmiana radia

Post autor: Kuzyn_z_Sosnowca »

Sprawdziłem, te boczne zatrzaski trzeba uciąć, bo inaczej góra ramki nie będzie równo z panelem nawiewów. Widać to na zdjęciu Tomka. Ramkę wciskasz najpierw górą, potem dół.
Awatar użytkownika
temp
klubowicz
klubowicz
Posty: 131
Rejestracja: 12 lis 2016, 22:52
Przebieg: 78000
Silnik: 1.4 8V
Rocznik: 2007
Lokalizacja: Gorzów Wielkopolski
Podziękował: 5 razy
Otrzymał podziękowań: 12 razy
Kontakt:

Re: podmiana radia

Post autor: temp »

Odgrzewam temat, bo mam już dosyć patrzenia na krzywą ramkę w mojej Linei, stąd pytanie - są oryginalne, przykręcane ramki, zamiennie do Linei oraz Grande Punto. Niestety w moim lokalnym serwisie sprzedawca konkretnie do Linei ustalił jedynie numer części 735411040, ale nie jest w stanie podać mi koloru tej ramki. Ja mam wnętrze w kolorze "Antracyt". Mi udało się jeszcze znaleźć w necie część o numerze 735386357. Oprócz w/w części są jeszcze dostępne identyczne ramki do Grande Punto, np. 735448077, lecz ta z kolei opisana jest jako grafitowa, jest jeszcze dostępny ciemny grafit - nie wiadomo, która z tych części odpowiada temu mojemu antracytowi. Co gorsza salon twierdzi, że nie mają możliwości zwrotu i że mam się zdecydować jakoby na swoją odpowiedzialność na zamówienie danej części "w ciemno". Może ktoś z Was ma taką oryginalną, antracytową ramkę i mógłby mi podać numer katalogowy? Albo jakiś inny pomysł, jak rozwiązać ten problem?
Awatar użytkownika
Kuzyn_z_Sosnowca
klubowicz
klubowicz
Posty: 6765
Rejestracja: 09 gru 2009, 7:34
Przebieg: 145000
Silnik: T-Jet z gazem
Rocznik: 2008
Lokalizacja: Sosnowiec
Podziękował: 290 razy
Otrzymał podziękowań: 401 razy

Re: podmiana radia

Post autor: Kuzyn_z_Sosnowca »

A eper po vin nic nie podpowie?
Awatar użytkownika
temp
klubowicz
klubowicz
Posty: 131
Rejestracja: 12 lis 2016, 22:52
Przebieg: 78000
Silnik: 1.4 8V
Rocznik: 2007
Lokalizacja: Gorzów Wielkopolski
Podziękował: 5 razy
Otrzymał podziękowań: 12 razy
Kontakt:

Re: podmiana radia

Post autor: temp »

No ja nie mam dostępu, a w salonie to nie wiem gdzie gość patrzył...
Awatar użytkownika
mwas
Prezes
Prezes
Posty: 6783
Rejestracja: 15 lut 2010, 11:51
Przebieg: 206666
Silnik: 1.4 8v
Rocznik: 2007
Lokalizacja: Gdańsk
Podziękował: 383 razy
Otrzymał podziękowań: 847 razy
Kontakt:

Re: podmiana radia

Post autor: mwas »

Masz dostęp, masz :ink http://eper.fiatklubpolska.pl//navi?FORCED=TRUE
Tylko trzeba działać sprawnie, bo często rozłącza z uwagi na obciążenie przez innych użytkowników :ink Albo podaj VIN, to spróbuję sprawdzić u siebie :ink
Linea Dynamic 1.4 8V '2007
Awatar użytkownika
temp
klubowicz
klubowicz
Posty: 131
Rejestracja: 12 lis 2016, 22:52
Przebieg: 78000
Silnik: 1.4 8V
Rocznik: 2007
Lokalizacja: Gorzów Wielkopolski
Podziękował: 5 razy
Otrzymał podziękowań: 12 razy
Kontakt:

Re: podmiana radia

Post autor: temp »

Ha, problem w tym, że po VIN system widzi na wyposażeniu radio i w ogóle nie proponuje ramki... :przykry
ODPOWIEDZ