podmiana radia

Gra muzyka
Awatar użytkownika
Tomek
Moderator
Moderator
Posty: 6683
Rejestracja: 10 sty 2010, 21:26
Przebieg: 131000
Silnik: 1.4 V8 + LPG
Rocznik: 2009
Lokalizacja: Radom
Podziękował;: 320 razy
Otrzymał podziękowań: 346 razy

Re: podmiana radia

Post autor: Tomek »

temp pisze: 09 maja 2018, 22:07 Do tego mogę Ci napisać co kupić, by działało sterowanie z kiery i cycuś glancuś :brawo
Napisz, bo ciekaw jestem.
Awatar użytkownika
adamson
klubowicz
klubowicz
Posty: 2374
Rejestracja: 11 gru 2009, 19:46
Przebieg: 36500
Silnik: 1.4 16V Turbo
Rocznik: 2018
Lokalizacja: SW / Świętochłowice / O. S.
Podziękował;: 335 razy
Otrzymał podziękowań: 195 razy

Re: podmiana radia

Post autor: adamson »

Hmm, ja też :pomysli
FIAT TIPO HB Lounge 1.4 T-jet 120 KM
Awatar użytkownika
temp
klubowicz
klubowicz
Posty: 131
Rejestracja: 12 lis 2016, 22:52
Przebieg: 78000
Silnik: 1.4 8V
Rocznik: 2007
Lokalizacja: Gorzów Wielkopolski
Podziękował;: 5 razy
Otrzymał podziękowań: 12 razy
Kontakt:

Re: podmiana radia

Post autor: temp »

To: https://www.car-tronic.pl/adapter-do-st ... a0052-p847+ odpowiedni kabelek do wybranego radia :luzak
DaRiuSz
klubowicz
klubowicz
Posty: 83
Rejestracja: 24 sty 2014, 21:59
Przebieg: 118200
Silnik: 1.4 8V+lpg
Rocznik: 2009
Lokalizacja: TSA
Podziękował;: 1 raz
Otrzymał podziękowań: 0

Re: podmiana radia

Post autor: DaRiuSz »

temp pisze: 09 maja 2018, 22:56 To: https://www.car-tronic.pl/adapter-do-st ... a0052-p847+ odpowiedni kabelek do wybranego radia :luzak
Pisałem do nich już chwilę czasu, nie ma gwarancji że z linką zadziała z gp tak.
Awatar użytkownika
temp
klubowicz
klubowicz
Posty: 131
Rejestracja: 12 lis 2016, 22:52
Przebieg: 78000
Silnik: 1.4 8V
Rocznik: 2007
Lokalizacja: Gorzów Wielkopolski
Podziękował;: 5 razy
Otrzymał podziękowań: 12 razy
Kontakt:

Re: podmiana radia

Post autor: temp »

No to widzę, że są durni, bo ja najpierw zamówiłem u nich ten moduł do GP, ale nie zadziałał, więc odesłałem i po poszukiwaniach informacji w necie zamówiłem wersję pod Bravo, która działa do dziś. Po wszystkim zadzwoniłem, powiedziałem im co i jak, dziękowali i mówili, że dopiszą w danych, że działa z Lineą - tymczasem jak widzę pojawiło się Stilo, a o Linei już zapomnieli... W każdym razie mi działa, i też mam wersję Dynamic :ink
Z resztą przeczytaj sobie mój komentarz pod tym konkretnym produktem na ich stronie :zlośnik
Awatar użytkownika
Kuzyn_z_Sosnowca
klubowicz
klubowicz
Posty: 6763
Rejestracja: 09 gru 2009, 7:34
Przebieg: 145000
Silnik: T-Jet z gazem
Rocznik: 2008
Lokalizacja: Sosnowiec
Podziękował;: 288 razy
Otrzymał podziękowań: 400 razy

Re: podmiana radia

Post autor: Kuzyn_z_Sosnowca »

Też już gdzieś słyszałem, że do Linei potrzebny jest adapter CAN z Bravo, a nie z GP, mimo iż radia wyglądają identycznie. To też może być powodem trudności podmiany radia z GP.
Awatar użytkownika
helletic
Moderator
Moderator
Posty: 2704
Rejestracja: 10 mar 2012, 0:21
Przebieg: 221000
Silnik: 1.6 16V + LPG
Rocznik: 2007
Lokalizacja: Szamotuły
Podziękował;: 459 razy
Otrzymał podziękowań: 334 razy

Re: podmiana radia

Post autor: helletic »

Oj chopoki, chopoki...zapomnieliśta, jak to w mojej Lince na żywo widzieliśta niefabryczne radio, a sterowanie z kiery działało :zlośnik . Też już kiedyś pisałem o tym module i że właśnie z "kropka" nie pasuje, tylko z Bravo :ok)
Linea Dynamic 1.4 8V connection end...
Renault Scenic II 1.6 16V in progress :luzak
CrazyKetchup
klubowicz
klubowicz
Posty: 629
Rejestracja: 24 mar 2012, 22:12
Przebieg: 0
Silnik: kijanka :)
Rocznik: 2018
Podziękował;: 27 razy
Otrzymał podziękowań: 26 razy

Re: podmiana radia

Post autor: CrazyKetchup »

Tak jak pisze @helletic - też miałem kostkę do bravo i 4 lata chodziła u mnie Alpine z BT zamiast fabrycznego. Swoją drogą teraz jak się na Ceed'a 2 przesiadłem to widzę jak doją ludzi takimi kostkami serwisy. Za 40-50 max 100 zł można mieć używane do kijanki radio ze usb i bt i streamowaniem muzyki (np. http://allegro.pl/radio-cd-mp3-kia-ceed ... 45098.html) a tutaj do Linea musiałem kupować samą kostkę za 300 zł :( .
ODPOWIEDZ