Odbiornik adapter Bluetooth audio USB micro SD
- zibi186
- klubowicz
- Przebieg: 195000
- Silnik: 1.4 T-jet + lpg
- Rocznik: 2008
- Podziękował: 339 razy
- Otrzymał podziękowań: 157 razy
Re: Odbiornik adapter Bluetooth audio USB micro SD
Koledzy, właśnie o to chodzi że do dna plastikowej obudowy przymocowana jest blaszka , na której jest naklejona ta naklejka ze specyfikacją . Jeżeli oderwie się na siłę naklejkę to razem z blaszką która trzyma się obudowy dwoma zagietymi uszami jak na zdjęciu wyżej. Później montujac blaszkę trzeba by i tak oderwać ją najpierw od naklejki, żeby zagiac te uszy przez skręceniem obudowy. Krótko mówiąc po to zamieściłem zdjęcie żeby było wiadomo gdzie pod naklejką zlokalizować otwory śrub prościej myślę jest zrobić otwory w naklejce pod śrubokręt i tyle Pozdrawiam
-- 29 stycznia 2016, o 14:11 --
Mniej więcej o to chodziło mi z podstawką Mniej -bo akurat bardziej pasował by mi czarny wkład do długopisa ale akurat nie mialem , więcej - bo sprawdziło się już w krótkiej trasie Siła magnesu jest wystarczająca aby to utrzymać , a te "bolce" stabilizują urządzenie w osi podstawki . Jest ok. Pozdro
-- 29 stycznia 2016, o 14:11 --
Mniej więcej o to chodziło mi z podstawką Mniej -bo akurat bardziej pasował by mi czarny wkład do długopisa ale akurat nie mialem , więcej - bo sprawdziło się już w krótkiej trasie Siła magnesu jest wystarczająca aby to utrzymać , a te "bolce" stabilizują urządzenie w osi podstawki . Jest ok. Pozdro
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- karol_zydek
- klubowicz
- Przebieg: 170000
- Silnik: 1.4
- Podziękował: 11 razy
- Otrzymał podziękowań: 39 razy
Ja też w końcu zamontowałem zestaw głośnomówiący. Kupiłem zestaw głośnomówiący Car Audio Bluetooth 4 NFC AUX. Zamontowany nad lusterkiem. Kabel pociągnięty pod podsufitką potem słupiem i szparką w komorę bezpieczników. Potem od tyłu przy pomocy stalowej linki przez tunel środkowy do zapalniczki. ;) kabel jack wpięty do radia z tyłu. zdjęcia powinny wszystko pokazać. Działa rewelacyjnie ;)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Pzdro Karol
- leszek1234
- klubowicz
- Przebieg: 150000
- Silnik: 1.4 16V Turbo
- Rocznik: 2007
- Podziękował: 330 razy
- Otrzymał podziękowań: 217 razy
Czy to urządzenie automatycznie wycisza radio w przypadku połączenia przychodzącego?
- karol_zydek
- klubowicz
Niestety trzeba włączyć na radiu AUX (dwa razy nacisnąć przycisk CD)
Pzdro Karol
- leszek1234
- klubowicz
- Przebieg: 150000
- Silnik: 1.4 16V Turbo
- Podziękował: 330 razy
- Otrzymał podziękowań: 217 razy
- Camus
- Nowy
- Przebieg: 215
- Silnik: 1.4 T-Jet
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
- Kontakt:
Przyznaje że to bardzo ciekawe rozwiązanie. Gdzie zamawialiście ten gadżet?
- karol_zydek
- klubowicz
Allegro ;) ciężko trafić a najlepiej kupić te bez baterii bo kiedyś owa padnie i będzie problem z uruchomieniem.
-- 13 kwi 2017, o 18:31 --
-- 13 kwi 2017, o 18:31 --
Pzdro Karol
- zibi186
- klubowicz
Jeśli się nie mylę, aby to urządzenie dzialalo jako zestaw glosnomowiący to i tak caly czas radio musi być na AUX . W takim razie muza puszczana np.ze smartfona przez bluetooth powinna w/g mnie automatycznie się ściszać kiedy przychodzi polączenie na ten telefon . To funkcja telefonu , nie tego urządzenia . Poprawcie mnie jeśli się mylę Radio ingeruje w pracę tego czegoś - funkcja " trafic", czyli informacje drogowe dla kierowcy przerywają odtwarzanie z AUX na czas nadawania wiadomosci. Przynajmniej tak jest u mnie na urządzeniu , o ktorym pisalem wczesniej . Pozdrawiamkarol_zydek pisze:Niestety trzeba włączyć na radiu AUX (dwa razy nacisnąć przycisk CD)
- karol_zydek
- klubowicz
Tak tak tu się zgadza. Ale jeśli słuchasz radia lub cd to musisz przełączyć na aux.
Pzdro Karol
- zibi186
- klubowicz
W moim urządzeniu jest tuner radiowy , slot na mini sd i wejscie usb . Używając go jako zestaw głośnomówiący mogę więc równocześnie słuchać radia , bądź muzyki z karty lub pendrive'a a przychodzące polączenie automatycznie wycisza poprzednie źródło. Jakoś nie zdarzylo mi sie to wcześniej, ale zastanawiam się , czy opisana wyżej funkcja trafic w radiu samochodowym gdyby zadziałała podczas prowadzonej rozmowy , chyba także tą rozmowę by przerwała . Jednak gdyby nawet , wystarczy jeden klik na CD z panelu radia i wraca AUXkarol_zydek pisze:Tak tak tu się zgadza. Ale jeśli słuchasz radia lub cd to musisz przełączyć na aux.