Fabryczne radio (ver. bez MP3)

Gra muzyka
marcin83c
klubowicz
klubowicz
Posty: 128
Rejestracja: 23 cze 2014, 8:03
Przebieg: 67500
Silnik: 1.4 16V T-jet LPG
Rocznik: 2008
Lokalizacja: Radom
Podziękował: 21 razy
Otrzymał podziękowań: 6 razy

Re: Fabryczne radio (ver. bez MP3)

Post autor: marcin83c »

Poprzedni właściciel mojej Liny miał chyba długie paznokcie i mam podrapane 4 przyciski na radiu, a dokładniej zdrapana czarna farba. wygląda to brzydko, czy ktoś może wie czy jest sposób na ich odnowienie? Może ktoś się w tym specjalizuje?
Obrazek
Awatar użytkownika
ślimak
Administrator
Administrator
Posty: 3759
Rejestracja: 03 gru 2009, 21:39
Przebieg: 7000
Silnik: 1.8 HYBRID
Rocznik: 2020
Lokalizacja: Bytom
Podziękował: 569 razy
Otrzymał podziękowań: 436 razy
Kontakt:

Re: Fabryczne radio (ver. bez MP3)

Post autor: ślimak »

Ja mam wytarte 1 2 5 . Myslalem nad zakupem jakiegoś "dawcy". Chyba innej metody nie będzie.
88=))
Phyt0n
klubowicz
klubowicz
Posty: 112
Rejestracja: 05 lut 2015, 19:19
Przebieg: 0
Podziękował: 1 raz
Otrzymał podziękowań: 7 razy

Re: Fabryczne radio (ver. bez MP3)

Post autor: Phyt0n »

hmm ... ceny fabrycznego radia na allegro wychodza tyle co nieoryginalnego, ale markowego ... poza tym wszystkie wystawione maja poprzecierane klawisze ...
gdyby nie to ze sterowanie w kierownicy mi sie podoba to bym wymienil na nieoryginal ... :)
Awatar użytkownika
leszek1234
klubowicz
klubowicz
Posty: 2044
Rejestracja: 25 lis 2012, 19:32
Przebieg: 190000
Silnik: 1.4 16V Turbo + LPG
Rocznik: 2009
Lokalizacja: blisko Rybnika
Podziękował: 275 razy
Otrzymał podziękowań: 197 razy

Re: Fabryczne radio (ver. bez MP3)

Post autor: leszek1234 »

A może czarna , zadrukowana folia samoprzylepna - jak do klawiatur polisingowych komputerów nie-QWERTY . Z tym mam pozytywne doświadczenie.
marcin83c
klubowicz
klubowicz
Posty: 128
Rejestracja: 23 cze 2014, 8:03
Przebieg: 67500
Silnik: 1.4 16V T-jet LPG
Rocznik: 2008
Lokalizacja: Radom
Podziękował: 21 razy
Otrzymał podziękowań: 6 razy

Re: Fabryczne radio (ver. bez MP3)

Post autor: marcin83c »

Czy w Punto było takie samo radio jak w Linie? Może chociaż przyciski maja taki sam wymiar? wie ktoś :zmieszany
Obrazek
Awatar użytkownika
ślimak
Administrator
Administrator
Posty: 3759
Rejestracja: 03 gru 2009, 21:39
Przebieg: 7000
Silnik: 1.8 HYBRID
Rocznik: 2020
Lokalizacja: Bytom
Podziękował: 569 razy
Otrzymał podziękowań: 436 razy
Kontakt:

Re: Fabryczne radio (ver. bez MP3)

Post autor: ślimak »

marcin83c pisze:Czy w Punto było takie samo radio jak w Linie? Może chociaż przyciski maja taki sam wymiar? wie ktoś :zmieszany
Wymiary są te same.
88=))
Awatar użytkownika
adamson
klubowicz
klubowicz
Posty: 2374
Rejestracja: 11 gru 2009, 19:46
Przebieg: 38000
Silnik: 1.4 16V Turbo
Rocznik: 2018
Lokalizacja: SW / Świętochłowice / O. S.
Podziękował: 335 razy
Otrzymał podziękowań: 195 razy

Re: Fabryczne radio (ver. bez MP3)

Post autor: adamson »

ślimak pisze:
marcin83c pisze:Czy w Punto było takie samo radio jak w Linie? Może chociaż przyciski maja taki sam wymiar? wie ktoś :zmieszany
Wymiary są te same.
I chyba na tym kończą się podobieństwa :oj
FIAT TIPO HB Lounge 1.4 T-jet 120 KM
Awatar użytkownika
ślimak
Administrator
Administrator
Posty: 3759
Rejestracja: 03 gru 2009, 21:39
Przebieg: 7000
Silnik: 1.8 HYBRID
Rocznik: 2020
Lokalizacja: Bytom
Podziękował: 569 razy
Otrzymał podziękowań: 436 razy
Kontakt:

Re: Fabryczne radio (ver. bez MP3)

Post autor: ślimak »

No bo reszta to kicha. Chyba że robić przeciepa bebechów
88=))
Awatar użytkownika
adamson
klubowicz
klubowicz
Posty: 2374
Rejestracja: 11 gru 2009, 19:46
Przebieg: 38000
Silnik: 1.4 16V Turbo
Rocznik: 2018
Lokalizacja: SW / Świętochłowice / O. S.
Podziękował: 335 razy
Otrzymał podziękowań: 195 razy

Re: Fabryczne radio (ver. bez MP3)

Post autor: adamson »

Co może być przyczyną nie grania obydwu tylnych głośników? Wiązka/wiązki za kostką?
Jakoś mi się nie uśmiecha ciągnąć nowych kabli do tylnych głośników :/ .
Same głośniki sprawdziłem - sprawne, radio sprawdzone- z "tyłów" sygnał wychodzi, kostka ok, sprawdzona. Dziwne, że jednocześnie przestały działać tylne :(.
Wiązki w drzwiach też sprawdzone.
Pozdrawiam. Adam.
FIAT TIPO HB Lounge 1.4 T-jet 120 KM
Awatar użytkownika
emmer
klubowicz
klubowicz
Posty: 6030
Rejestracja: 08 gru 2009, 9:18
Przebieg: 32000
Silnik: 1.5
Rocznik: 2017
Lokalizacja: Białobrzegi
Podziękował: 40 razy
Otrzymał podziękowań: 118 razy

Re: Fabryczne radio (ver. bez MP3)

Post autor: emmer »

No niestety wychodzi ze gdzies kable się skończyły. Co bym ja zrobił? Stary głośnik, kawałek przewodu i szukał malymi odcinkami.
Awatar użytkownika
Tomek
Moderator
Moderator
Posty: 6684
Rejestracja: 10 sty 2010, 21:26
Przebieg: 131000
Silnik: 1.4 V8 + LPG
Rocznik: 2009
Lokalizacja: Radom
Podziękował: 320 razy
Otrzymał podziękowań: 346 razy

Re: Fabryczne radio (ver. bez MP3)

Post autor: Tomek »

Ja wiem że to idiotyczne, ale weź sprawdź czy Ci ktoś w ustawieniach nie przedstawił fadera tylko na przód... no bo kable nie kończą się z dnia na dzień, i to po obu stronach na raz.
Awatar użytkownika
adamson
klubowicz
klubowicz
Posty: 2374
Rejestracja: 11 gru 2009, 19:46
Przebieg: 38000
Silnik: 1.4 16V Turbo
Rocznik: 2018
Lokalizacja: SW / Świętochłowice / O. S.
Podziękował: 335 razy
Otrzymał podziękowań: 195 razy

Re: Fabryczne radio (ver. bez MP3)

Post autor: adamson »

To akurat wykluczone, właśnie tak odkryłem, że tył nie gra - fader strzałka w dół ( czyli tył ).
Pozdrawiam. Adam.
FIAT TIPO HB Lounge 1.4 T-jet 120 KM
Awatar użytkownika
smak56
klubowicz
klubowicz
Posty: 5039
Rejestracja: 19 lis 2010, 15:17
Przebieg: 258000
Silnik: 1.3 multijet
Rocznik: 2007
Lokalizacja: Zielona Góra
Podziękował: 381 razy
Otrzymał podziękowań: 613 razy

Re: Fabryczne radio (ver. bez MP3)

Post autor: smak56 »

adamson pisze: że tył nie gra - fader strzałka w dół ( czyli tył ).
Miałem takie samo pytanie jak Tomek, ale mnie wyprzedził. I cyferka na ile?
smak56
* * * *
Obrazek
Awatar użytkownika
adamson
klubowicz
klubowicz
Posty: 2374
Rejestracja: 11 gru 2009, 19:46
Przebieg: 38000
Silnik: 1.4 16V Turbo
Rocznik: 2018
Lokalizacja: SW / Świętochłowice / O. S.
Podziękował: 335 razy
Otrzymał podziękowań: 195 razy

Re: Fabryczne radio (ver. bez MP3)

Post autor: adamson »

? Jak na ile ? Zakładając, że 0 to jest 50 % przód /50 % tył , gra tylko przód. Ujmując faderem (strzałka w dół), przód się osłabia, a tył niezmiennie milczy. Mając na faderze 9 na tył jest prawie cisza, piszę prawie, bo jednak minimalnie przody brzęczą.
Pozdrawiam. Adam.
FIAT TIPO HB Lounge 1.4 T-jet 120 KM
Awatar użytkownika
smak56
klubowicz
klubowicz
Posty: 5039
Rejestracja: 19 lis 2010, 15:17
Przebieg: 258000
Silnik: 1.3 multijet
Rocznik: 2007
Lokalizacja: Zielona Góra
Podziękował: 381 razy
Otrzymał podziękowań: 613 razy

Re: Fabryczne radio (ver. bez MP3)

Post autor: smak56 »

adamson pisze: Mając na faderze 9 na tył jest prawie cisza, piszę prawie, bo jednak minimalnie przody brzęczą.
.
Teraz dla mnie wszystko jasne. Szukania trochę będzie, chociaż tak nagle obydwa? :pomysli
smak56
* * * *
Obrazek
ODPOWIEDZ