Fabryczne radio (ver. bez MP3)

Gra muzyka
Awatar użytkownika
Tomek
Moderator
Moderator
Posty: 6684
Rejestracja: 10 sty 2010, 21:26
Przebieg: 131000
Silnik: 1.4 V8 + LPG
Rocznik: 2009
Lokalizacja: Radom
Podziękował: 320 razy
Otrzymał podziękowań: 346 razy

Re: Fabryczne radio (ver. bez MP3)

Post autor: Tomek »

Z tego co pamiętam to uchwyt do otwierania maski jest po prostu na wcisk.
Ruszając nim na boki najzwyczajniej go wyciągnij.
Awatar użytkownika
marcin24
klubowicz
klubowicz
Posty: 1009
Rejestracja: 30 mar 2011, 19:34
Przebieg: 175000
Silnik: 1.3 multijet
Rocznik: 2008
Lokalizacja: Bielsko-Biała/Skoczów
Podziękował: 68 razy
Otrzymał podziękowań: 64 razy

Re: Fabryczne radio (ver. bez MP3)

Post autor: marcin24 »

płaskim śrubokrętem podważ
Pozdrawiam wszystkich
Awatar użytkownika
adamson
klubowicz
klubowicz
Posty: 2374
Rejestracja: 11 gru 2009, 19:46
Przebieg: 38000
Silnik: 1.4 16V Turbo
Rocznik: 2018
Lokalizacja: SW / Świętochłowice / O. S.
Podziękował: 335 razy
Otrzymał podziękowań: 195 razy

Re: Fabryczne radio (ver. bez MP3)

Post autor: adamson »

Dzięki za wskazówki jak się tam dostać :ok) . Z powodu notorycznego braku czasu (dodatkowo moja żona wymyśliła jeszcze remont :-<< ), na razie tylko udało mi się dokopać do tej nieszczęsnej złączki (kostki) D 0020, która łączy przednie głośniki z tylnymi .
Wszystko wygląda w porządku, normalnie połączona, nic nie urwane czy przepalone, na pewno gdzieś dalej tkwi przyczyna :oj . Ciekawostka, jak się kostkę rozłączy nie grają również przednie głośniki :pomysli .
FIAT TIPO HB Lounge 1.4 T-jet 120 KM
Awatar użytkownika
emmer
klubowicz
klubowicz
Posty: 6030
Rejestracja: 08 gru 2009, 9:18
Przebieg: 32000
Silnik: 1.5
Rocznik: 2017
Lokalizacja: Białobrzegi
Podziękował: 40 razy
Otrzymał podziękowań: 118 razy

Re: Fabryczne radio (ver. bez MP3)

Post autor: emmer »

A podpiąłeś jaki glosnik bezposrednio pod kostkę? To by dalo odpowiedz czy odcinek od kostki do tylnich glosnikow jest ok.
Awatar użytkownika
adamson
klubowicz
klubowicz
Posty: 2374
Rejestracja: 11 gru 2009, 19:46
Przebieg: 38000
Silnik: 1.4 16V Turbo
Rocznik: 2018
Lokalizacja: SW / Świętochłowice / O. S.
Podziękował: 335 razy
Otrzymał podziękowań: 195 razy

Re: Fabryczne radio (ver. bez MP3)

Post autor: adamson »

Dzisiaj próbowałem znaleźć przyczynę niegrających głośników w tylnych drzwiach, pół dnia rozbierania plastików wnętrza i dupa. Instalacja od radia do złączki w lewym progu sprawna, od złączki w stronę tylnych drzwi coś musi być skopane. Głośniki sprawne na 100 %, sprawdzone, wiązki w przelotce drzwi nie uszkodzone mechanicznie. Myślałem, że "zrobienie" nowej instalacji do tyłu będzie proste, ale nic podobnego, żeby to zrobić musiałbym chyba wybebeszyć pół auta ! A tu jeszcze przelotka w drzwiach i kostka przyłączeniowa do przeróbki, chyba dam se spokój. Przecież na tyle prawie w ogóle nie jeżdżę, jednak wkurza mnie to.
Gdyby nie to, że mam tylną półkę z roletą z emotiona to bym jakieś głośniki w nią dołożył (chociaż szkoda pewnie by mi było ją dziurawić otworami).
Pozdrawiam. Adam.
FIAT TIPO HB Lounge 1.4 T-jet 120 KM
Awatar użytkownika
emmer
klubowicz
klubowicz
Posty: 6030
Rejestracja: 08 gru 2009, 9:18
Przebieg: 32000
Silnik: 1.5
Rocznik: 2017
Lokalizacja: Białobrzegi
Podziękował: 40 razy
Otrzymał podziękowań: 118 razy

Re: Fabryczne radio (ver. bez MP3)

Post autor: emmer »

puść przewody od samego radia do głośników. chyba najprostsze rozwiązanie a koszt niewielki.
Awatar użytkownika
adamson
klubowicz
klubowicz
Posty: 2374
Rejestracja: 11 gru 2009, 19:46
Przebieg: 38000
Silnik: 1.4 16V Turbo
Rocznik: 2018
Lokalizacja: SW / Świętochłowice / O. S.
Podziękował: 335 razy
Otrzymał podziękowań: 195 razy

Re: Fabryczne radio (ver. bez MP3)

Post autor: adamson »

Tak też chciałem zrobić, ale żeby przedostać się z kablem do drzwi trzeba rozebrać plastiki ze środkowego słupka, za pasem bezpieczeństwa, przerobić w kostce, ach, na razie mi się nie odechciewa.

Jak sobie przypomnę jak w pandzie było, przelotka przy drzwiach i tyle, żadnych złączek .

Pozdrawiam. Adam.
FIAT TIPO HB Lounge 1.4 T-jet 120 KM
wojtekmik1989
klubowicz
klubowicz
Posty: 30
Rejestracja: 12 lut 2017, 17:23
Przebieg: 149000
Silnik: 1.4 16v turbo
Rocznik: 2009
Lokalizacja: Bystrzyca Kłodzka
Podziękował: 4 razy
Otrzymał podziękowań: 11 razy

Re: Fabryczne radio (ver. bez MP3)

Post autor: wojtekmik1989 »

witam mam taki o to problem z radiem a mianowicie chodzi o pekniety panel od radia (mysle ze komus przy probie wyciagniecia poprostu peklo) pytanie jest takie czy mozna wymienic sam panel czy musialbym kupic cale radio??p.s zrobilem zdjecie zeby lepiej naswietlic problem ale nie wiem jak je dodac :(
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Awatar użytkownika
Kuzyn_z_Sosnowca
klubowicz
klubowicz
Posty: 6765
Rejestracja: 09 gru 2009, 7:34
Przebieg: 145000
Silnik: T-Jet z gazem
Rocznik: 2008
Lokalizacja: Sosnowiec
Podziękował: 290 razy
Otrzymał podziękowań: 401 razy

Re: Fabryczne radio (ver. bez MP3)

Post autor: Kuzyn_z_Sosnowca »

Musisz kupić całe radio i podmienić panel.
wojtekmik1989
klubowicz
klubowicz
Posty: 30
Rejestracja: 12 lut 2017, 17:23
Przebieg: 149000
Silnik: 1.4 16v turbo
Rocznik: 2009
Lokalizacja: Bystrzyca Kłodzka
Podziękował: 4 razy
Otrzymał podziękowań: 11 razy

Re: Fabryczne radio (ver. bez MP3)

Post autor: wojtekmik1989 »

dzieki wielkie kolego ;)
Awatar użytkownika
smak56
klubowicz
klubowicz
Posty: 5039
Rejestracja: 19 lis 2010, 15:17
Przebieg: 258000
Silnik: 1.3 multijet
Rocznik: 2007
Lokalizacja: Zielona Góra
Podziękował: 381 razy
Otrzymał podziękowań: 613 razy

Re: Fabryczne radio (ver. bez MP3)

Post autor: smak56 »

Nie wiem czy można ingerować w sam panel. Gdyby można było przekładać pokrętła i przyciski to znalazłem najtaniej na all.. http://allegro.pl/oryginalny-radioodtwa ... 65858.html
smak56
* * * *
Obrazek
wojtekmik1989
klubowicz
klubowicz
Posty: 30
Rejestracja: 12 lut 2017, 17:23
Przebieg: 149000
Silnik: 1.4 16v turbo
Rocznik: 2009
Lokalizacja: Bystrzyca Kłodzka
Podziękował: 4 razy
Otrzymał podziękowań: 11 razy

Re: Fabryczne radio (ver. bez MP3)

Post autor: wojtekmik1989 »

dzieki wielkie kolego :)

-- 20 lut 2017, o 22:53 --

a moze orientuje sie ktos czy mozna przekladac te przyciski??
Awatar użytkownika
Sebek
klubowicz
klubowicz
Posty: 1228
Rejestracja: 04 sty 2014, 20:09
Przebieg: 100
Silnik: 1.0 Turbo
Rocznik: 2019
Lokalizacja: SWD
Podziękował: 133 razy
Otrzymał podziękowań: 130 razy

Re: Fabryczne radio (ver. bez MP3)

Post autor: Sebek »

Dziś radio fabryczne zaczęło fiksować, a mianowicie nie wyłącza się po zgaszeniu silnika, i wyjęciu kluczyka ze stacyjki. Trzeba je zgasić na pokrętle. Miał ktoś taki przypadek?
FSO 1500, SKODA FAVORIT lpg BRC, FIAT SIENA lpg BRC, RENAULT CLIO II dCi, FIAT LINEA lpg TARTARINI, RENAULT CLIO V
Awatar użytkownika
smak56
klubowicz
klubowicz
Posty: 5039
Rejestracja: 19 lis 2010, 15:17
Przebieg: 258000
Silnik: 1.3 multijet
Rocznik: 2007
Lokalizacja: Zielona Góra
Podziękował: 381 razy
Otrzymał podziękowań: 613 razy

Re: Fabryczne radio (ver. bez MP3)

Post autor: smak56 »

W ustawieniach zaprogramuj 00 min. Może się przestawiło na 20 min (ja mam 60 min).
smak56
* * * *
Obrazek
Awatar użytkownika
leszek1234
klubowicz
klubowicz
Posty: 2044
Rejestracja: 25 lis 2012, 19:32
Przebieg: 190000
Silnik: 1.4 16V Turbo + LPG
Rocznik: 2009
Lokalizacja: blisko Rybnika
Podziękował: 275 razy
Otrzymał podziękowań: 197 razy

Re: Fabryczne radio (ver. bez MP3)

Post autor: leszek1234 »

Sebek - jedyne wytłumaczenie to to, co napisał smak56.

A ja z innym pytaniem - czy jest możliwość wyrównania poziomu głośności pomiędzy radiem a MP3, bo ja już próbowałem chyba wszystkiego. Radio gra mi dużo ciszej i jak kończę jazdę z włączonym radiem a potem uruchamiam auto i startuje jako pierwsze MP3 to można ogłuchnąć. Jak sam w trakcie jazdy zmieniam, to nie jest to uciążliwe. Co ciekawe, mp3 to pendrive włączony w moduł Bleu&Me a poziom głośności ( w stosunku do głośności radia) komend głosowych i dźwięku z telefonu można łatwo ustawiać w menu radia, a na mp3 to nie działa.
ODPOWIEDZ