USB B&M problem

Gra muzyka
Online
Awatar użytkownika
mwas
Prezes
Prezes
Posty: 6783
Rejestracja: 15 lut 2010, 11:51
Przebieg: 206666
Silnik: 1.4 8v
Rocznik: 2007
Lokalizacja: Gdańsk
Podziękował: 383 razy
Otrzymał podziękowań: 847 razy
Kontakt:

Post autor: mwas »

Szulcik74 pisze:A czy do linei bez B&E można przełożyć z innej linejki oryginalne radio mp3?
A czemu by nie ? Musisz mieć tylko kod do tego radia i wszystko powinno hulać :ink Trzeba tylko pamiętać, że samo radio odtwarza MP3 tylko z płyt, nie ma tam żadnego portu USB na podpięcie pamięci flash.
Linea Dynamic 1.4 8V '2007
Awatar użytkownika
Szulcik74
klubowicz
klubowicz
Posty: 377
Rejestracja: 16 paź 2011, 21:57
Przebieg: 100000
Silnik: 1.4 16V 120KM
Rocznik: 2010
Lokalizacja: ŁÓdź
Podziękował: 19 razy
Otrzymał podziękowań: 22 razy

Post autor: Szulcik74 »

Kod radia jest w książce serwisowej a pytam się bo zastanawiam się by nie przełożyć radia MP3 z linejki mojego wuja
Online
Awatar użytkownika
mwas
Prezes
Prezes
Posty: 6783
Rejestracja: 15 lut 2010, 11:51
Przebieg: 206666
Silnik: 1.4 8v
Rocznik: 2007
Lokalizacja: Gdańsk
Podziękował: 383 razy
Otrzymał podziękowań: 847 razy
Kontakt:

Post autor: mwas »

Szulcik74 pisze:zastanawiam się by nie przełożyć radia MP3 z linejki mojego wuja
Jak miałbym taką możliwość, to pewnie bym skorzystał :ink A najchętniej to dołożyłbym u siebie B&M, ale to już wyższa szkoła jazdy :oj
Linea Dynamic 1.4 8V '2007
will
Moderator
Moderator
Posty: 3416
Rejestracja: 04 gru 2009, 20:04
Przebieg: 120000
Silnik: 1.4 8v
Rocznik: 2007
Lokalizacja: Markotów Duży
Podziękował: 132 razy
Otrzymał podziękowań: 89 razy

Post autor: will »

Szulcik74 a nie chciałeś zamienić auta? Szkoda puszczać taką linę.
LINEA 1.4 8V DYNAMIC
Astra K 1.4
Awatar użytkownika
cichy
klubowicz
klubowicz
Posty: 3701
Rejestracja: 12 sie 2010, 23:49
Przebieg: 217000
Silnik: 2.0 110KM HDi
Lokalizacja: LBN
Podziękował: 106 razy
Otrzymał podziękowań: 82 razy
Kontakt:

Post autor: cichy »

Ja myślałem kiedyś o przełożeniu radia dedykowanego z innej Linei do mojej, nawet znalazłem w dobrej cenie na Allegro ale po zastanowieniu stwierdziłem po co jak nawet sterowania z kierownicy bym nie miał i odpuściłem teraz mam Pioneera i nie jest źle tylko że z radyjkiem wbudowanym jest o tyle dobrze że złodziej nim się aż tak nie interesuje co dokładanym ze sklepu.
Sympatyk forum :-)
Awatar użytkownika
Szulcik74
klubowicz
klubowicz
Posty: 377
Rejestracja: 16 paź 2011, 21:57
Przebieg: 100000
Silnik: 1.4 16V 120KM
Rocznik: 2010
Lokalizacja: ŁÓdź
Podziękował: 19 razy
Otrzymał podziękowań: 22 razy

Post autor: Szulcik74 »

Szulcik74 a nie chciałeś zamienić auta? Szkoda puszczać taką linę.
Wiesz zmieniać dla dwóch bajerów nie chce to za dużo zachodu, wiesz gdybym miał jakąś najprostszą, starszą to może ale my kupowaliśmy samochody w tym samym czasie. Wujo kupił pokazał mi, mi się spodobał i też kupiłem. Fakt szkoda puszczać taką lineę do ludzi ale zobaczymy może jednak ktoś z rodziny weźmie, na razie jeszcze musimy trochę ochłonąć bo nawet nie było jeszcze pogrzebu. Ja miałem podobną sytuacją ze swoim poprzednim samochodem Oplem Astrą. Mój teściu łyknął ten wóz jak przejechał się nim ze mną do krakowa by odebrać moją linejkę. Stwierdził że za 3200 szkoda puszczać taki dobry samochód do ludzi.
Awatar użytkownika
smak56
klubowicz
klubowicz
Posty: 5039
Rejestracja: 19 lis 2010, 15:17
Przebieg: 258000
Silnik: 1.3 multijet
Rocznik: 2007
Lokalizacja: Zielona Góra
Podziękował: 381 razy
Otrzymał podziękowań: 613 razy

Re: USB B&M problem

Post autor: smak56 »

Nie mam problemu, ale to jedyny temat, gdzie mogę zapytać :? .
Mając Blue&Me bardo rzadko (a właściwie wcale) korzystam z CD. Do dzisiaj. Włożyłem płytę i wszystko było :ok) do momentu, kiedy chciałem przejść do następnego nagrania /przed zakończeniem odtwarzanego/. Mimo woli nacisnąłem górny kursor radia / :foto czerwony/ i ..... nic. Dolny to samo. Prawo lewo / :foto niebieskie/ przyśpiesza do przodu i do tyłu. Przeskoczyć do następnego nagrania lub cofnąć się, można tylko za pomocą kursorów w kierownicy. Czy Wy też tak macie :pomysli
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
smak56
* * * *
Obrazek
Online
Awatar użytkownika
mwas
Prezes
Prezes
Posty: 6783
Rejestracja: 15 lut 2010, 11:51
Przebieg: 206666
Silnik: 1.4 8v
Rocznik: 2007
Lokalizacja: Gdańsk
Podziękował: 383 razy
Otrzymał podziękowań: 847 razy
Kontakt:

Re: USB B&M problem

Post autor: mwas »

smak56, "strzałki" góra/dół podczas odtwarzania płyty CD nie są aktywne, więc to zachowanie jest poprawne, natomiast przeskok do następnego utworu powinien następować po jednokrotnym (krótkim) przyciśnięciu "strzałki" w prawo. Efekt, który opisujesz powinien być wynikiem zbyt długiego przytrzymania przycisku "strzałki" w prawo, tak działa przewijanie utworu. Nie trzymałeś przypadkiem zbyt długo tego przycisku ? :ink Fakt, że ja nie mam B&M ale te funkcje radia powinny wszędzie działać tak samo :ink
Linea Dynamic 1.4 8V '2007
Awatar użytkownika
smak56
klubowicz
klubowicz
Posty: 5039
Rejestracja: 19 lis 2010, 15:17
Przebieg: 258000
Silnik: 1.3 multijet
Rocznik: 2007
Lokalizacja: Zielona Góra
Podziękował: 381 razy
Otrzymał podziękowań: 613 razy

Re: USB B&M problem

Post autor: smak56 »

mwas pisze: Efekt, który opisujesz powinien być wynikiem zbyt długiego przytrzymania przycisku "strzałki" w prawo, tak działa przewijanie utworu. Nie trzymałeś przypadkiem zbyt długo tego przycisku ? :ink
Z pewnością trzymałem dłuuuuuuużej :ryczy
Dzięki za instrukcję - sprawdzę jutro

No i masz rację! :ok) Krótkie naciśnięcie strzałki w prawo/lewo powoduje przeskok na nagranie do przodu lub tyłu. :pivo
smak56
* * * *
Obrazek
Mariush
Nowy
Nowy
Posty: 1
Rejestracja: 21 wrz 2015, 0:58
Przebieg: 0
Silnik: 1.4 8V
Rocznik: 2007

USB B&M problem

Post autor: Mariush »

Help please:)
Mam problem z B&M. Jakiś czas temu padł mi w Alternator (Linea 2007r.) i co za tym idzie akumulator. Wszystko zostało wymienione i od tego czasu wyświetla się lampka poduchy i nie działa B&M. Po wciśnięciu przycisku na kierownicy, wywala komunikat "brak polski". Miał ktoś tak? Wie ktoś jak to naprawić? Byłem w kilku warsztatach nie mieli pojęcia... W Fiacie powiedzieli że trzeba wymienić dwa sterowniki, każdy po 1800 zł...


Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
will
Moderator
Moderator
Posty: 3416
Rejestracja: 04 gru 2009, 20:04
Przebieg: 120000
Silnik: 1.4 8v
Rocznik: 2007
Lokalizacja: Markotów Duży
Podziękował: 132 razy
Otrzymał podziękowań: 89 razy

Re: USB B&M problem

Post autor: will »

Witam
LINEA 1.4 8V DYNAMIC
Astra K 1.4
Online
Awatar użytkownika
mwas
Prezes
Prezes
Posty: 6783
Rejestracja: 15 lut 2010, 11:51
Przebieg: 206666
Silnik: 1.4 8v
Rocznik: 2007
Lokalizacja: Gdańsk
Podziękował: 383 razy
Otrzymał podziękowań: 847 razy
Kontakt:

Re: USB B&M problem

Post autor: mwas »

Przede wszystkim, to witamy serdecznie na forum... Warto byłoby się przywitać :ink Odnośnie problemu, czy podpinałeś autobpod komputer ?? Jeśli tak, to jakie wyniki ?? Robiłeś rest komputera popezez odłączenie minusowej klemy z akumulatora ??


Wysłane z Galaxiaka
Linea Dynamic 1.4 8V '2007
Awatar użytkownika
leszek1234
klubowicz
klubowicz
Posty: 2044
Rejestracja: 25 lis 2012, 19:32
Przebieg: 190000
Silnik: 1.4 16V Turbo + LPG
Rocznik: 2009
Lokalizacja: blisko Rybnika
Podziękował: 275 razy
Otrzymał podziękowań: 197 razy

Re: USB B&M problem

Post autor: leszek1234 »

w Fiacie to ja już takie cuda od nich słyszałem... :ink
Zrób to co radzi mwas - zacznij od odłączenia klemy "-" na jakieś 10 min.
Awatar użytkownika
emmer
klubowicz
klubowicz
Posty: 6030
Rejestracja: 08 gru 2009, 9:18
Przebieg: 32000
Silnik: 1.5
Rocznik: 2017
Lokalizacja: Białobrzegi
Podziękował: 40 razy
Otrzymał podziękowań: 118 razy

Re: USB B&M problem

Post autor: emmer »

Pewnie k8ntrolki nie skasowali. Podpiac i wykasowac

B&M jak wyzej - odlaczyc aku. Jak nie pomoze to pewnie mozna wgrac od nowa soft.
Awatar użytkownika
smak56
klubowicz
klubowicz
Posty: 5039
Rejestracja: 19 lis 2010, 15:17
Przebieg: 258000
Silnik: 1.3 multijet
Rocznik: 2007
Lokalizacja: Zielona Góra
Podziękował: 381 razy
Otrzymał podziękowań: 613 razy

Re: USB B&M problem

Post autor: smak56 »

B&M ma focha. Od jakiegoś czasu traci lewy kanał. I ciekawostka, odzyskuje go po dodaniu gazu. Puszczenie jego (gazu) powoduje brak kanału i tak w kółko. Odłączenie klemy pomaga ale na krótko. Usterka powraca. Radio i CD grają bez zarzutu. Czy to może mieć jakiś związek z tą nieszczęsną szyną can? Jakieś sugestie?
smak56
* * * *
Obrazek
ODPOWIEDZ