USB B&M problem

Gra muzyka
Awatar użytkownika
jaber1964
Nowy
Nowy
Posty: 23
Rejestracja: 17 maja 2011, 22:41
Przebieg: 27000
Silnik: 1,4 T-Jet
Rocznik: 2009
Lokalizacja: Grudziądz
Podziękował;: 0
Otrzymał podziękowań: 0

Post autor: jaber1964 »

Mój B&M ma jeszcze oryginalne oprogramowanie.
Aktualizację mam, ale na razie nie instaluję.
Kiedy zaczyna stroić fochy, to odłączam akumulator.
B&M znów działa jak należy.
Efekty uboczne: Kasowanie trip a i trip b, kasowanie zegara, stacje radiowe pozostają.
Awatar użytkownika
SZAMAN
klubowicz
klubowicz
Posty: 409
Rejestracja: 19 kwie 2011, 13:51
Przebieg: 102000
Silnik: 1,4 T-Jet 16v
Rocznik: 2010
Lokalizacja: Łódź
Podziękował;: 3 razy
Otrzymał podziękowań: 7 razy

Post autor: SZAMAN »

Blue&M u mnie chodzi bez szwanku.Miałem już w wyposażeniu jak kupiłem czyli jest firmowo założony i działa ok.
szaman
KILLHIM
klubowicz
klubowicz
Posty: 1013
Rejestracja: 03 mar 2010, 7:55
Przebieg: 85
Silnik: 1.3 multijet
Rocznik: 2007
Lokalizacja: Knurów
Podziękował;: 1 raz
Otrzymał podziękowań: 3 razy

Post autor: KILLHIM »

Moje B&M też chodzi bez zarzutu nie robiłem aktualizacji tylko zapodałem język polski i to wsio :)
Awatar użytkownika
luk006
klubowicz
klubowicz
Posty: 131
Rejestracja: 13 cze 2011, 22:55
Przebieg: 18972
Silnik: 1,4 77KM
Rocznik: 2010
Lokalizacja: Wałbrzych
Podziękował;: 1 raz
Otrzymał podziękowań: 8 razy

Post autor: luk006 »

Blue&Me super sprawa :). Kiedyś miałem zestaw głośnomówiący Nokii w samochodzie ale różnica w jakości, z tego co mówią moi telefoniczni rozmówcy, to przepaść na korzyść B&M. Ja słysze idealnie i mnie też super słychać.
Co do USB szkoda, że odsłuchując mp3 z pendrive nie można "przewinąć" do przodu lub w tył tak jak w klasycznej płycie z mp3.
duskap
klubowicz
klubowicz
Posty: 1818
Rejestracja: 16 sty 2010, 21:46
Przebieg: 113000
Silnik: 1,4 T-Jet+LPG
Rocznik: 2008
Lokalizacja: Kraków / Bydgoszcz
Podziękował;: 4 razy
Otrzymał podziękowań: 27 razy

Post autor: duskap »

A mnie zastanawia czy można do Linei bez Blue&Me domontować to ustrojstwo? Nie wie ktoś jakie nr katalogowe mają wszystkie potrzebne do tego elementy? Można pokusić się o wymontowanie takiego czegoś z rozbitka tylko trzeba wiedzieć co.
Awatar użytkownika
mwas
Prezes
Prezes
Posty: 6751
Rejestracja: 15 lut 2010, 11:51
Przebieg: 206666
Silnik: 1.4 8v
Rocznik: 2007
Lokalizacja: Gdańsk
Podziękował;: 369 razy
Otrzymał podziękowań: 826 razy
Kontakt:

Post autor: mwas »

duskap pisze:A mnie zastanawia czy można do Linei bez Blue&Me domontować to ustrojstwo?
Kiedyś pytałem się o to w serwisie i stwierdzili, że nie ma za bardzo takiej możliwości bo wiąże się to z wymianą większości elektroniki w samochodzie :przykry Nie wiem na ile jest w tym prawdy, ale na moje to przede wszystkim potrzebny jest oczywiście sam moduł BT z wszystkimi niezbędnymi do jego podłączenia elementami i na pewno kierownica, bo ta od B&M ma dodatkowe przyciski. Pytanie gdzie znajduje się np. mikrofon od zestawu :pomysli Obawiam się, że może się okazać to grą nie wartą świeczki :pomysli
Linea Dynamic 1.4 8V '2007
Jery
klubowicz
klubowicz
Posty: 1642
Rejestracja: 08 gru 2009, 14:42
Przebieg: 163000
Silnik: 1.3 IMA
Rocznik: 2010
Lokalizacja: Zabrze
Podziękował;: 15 razy
Otrzymał podziękowań: 41 razy

Post autor: Jery »

mwas pisze:Pytanie gdzie znajduje się np. mikrofon od zestawu :pomysli
Mikrofon od zestawu jest zintegrowany z lampką oświetlenia wnętrza nad głowami pasażera, kierowcy
Henia ;-) red milano
Awatar użytkownika
mwas
Prezes
Prezes
Posty: 6751
Rejestracja: 15 lut 2010, 11:51
Przebieg: 206666
Silnik: 1.4 8v
Rocznik: 2007
Lokalizacja: Gdańsk
Podziękował;: 369 razy
Otrzymał podziękowań: 826 razy
Kontakt:

Post autor: mwas »

Jery pisze:Mikrofon od zestawu jest zintegrowany z lampką oświetlenia wnętrza nad głowami pasażera, kierowcy
Rzeczywiście, widziałem to kiedyś w instrukcji :siechu Pytanie, czy w standardowo wyposażonym Dynamicu te lampki podsufitowe posiadają mikrofony. Jeśli nie, to pewnie jest to kolejny element, w który trzeba byłoby się zaopatrzyć, o ciągnięciu kabli w to miejsce nie wspomnę :ink
Linea Dynamic 1.4 8V '2007
will
Moderator
Moderator
Posty: 3411
Rejestracja: 04 gru 2009, 20:04
Przebieg: 120000
Silnik: 1.4 8v
Rocznik: 2007
Lokalizacja: Markotów Duży
Podziękował;: 130 razy
Otrzymał podziękowań: 87 razy

Post autor: will »

O matko mamy podsłuch :zlośnik Szkoda że nie mam tego ustrojstwa :smutny
LINEA 1.4 8V DYNAMIC
Jery
klubowicz
klubowicz
Posty: 1642
Rejestracja: 08 gru 2009, 14:42
Przebieg: 163000
Silnik: 1.3 IMA
Rocznik: 2010
Lokalizacja: Zabrze
Podziękował;: 15 razy
Otrzymał podziękowań: 41 razy

Post autor: Jery »

mwas pisze:Pytanie, czy w standardowo wyposażonym Dynamicu te lampki podsufitowe posiadają mikrofony.
Można to łatwo sprawdzić. U mnie między lampkami są wyraźnie widoczne otworki mikrofonu. Z tego co wiem to w wersji bez blue&me tych dziurek nie ma
Henia ;-) red milano
Awatar użytkownika
smak56
klubowicz
klubowicz
Posty: 5006
Rejestracja: 19 lis 2010, 15:17
Przebieg: 258000
Silnik: 1.3 multijet
Rocznik: 2007
Lokalizacja: Zielona Góra
Podziękował;: 378 razy
Otrzymał podziękowań: 609 razy

Post autor: smak56 »

U mnie (emotion z blue&me) w tych dziurkach są światełka. :pomysli

[ Dodano: |30 Cze 2011|, o 14:24 ]
Jery, szybciej napisałem niż sprawdziłem o czym piszesz. :róż Masz rację. Między lampkami i tymi malutkimi diodami jest siateczka ok. 3 cm x 1,3 cm z otworkami takimi jak przy mikrofonach lub czujnikach temperatury.
smak56
* * * *
Obrazek
Awatar użytkownika
daro70
klubowicz
klubowicz
Posty: 1183
Rejestracja: 14 sie 2010, 14:17
Przebieg: 99850
Silnik: 1.4 8v
Rocznik: 2007
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował;: 183 razy
Otrzymał podziękowań: 94 razy

Post autor: daro70 »

a mi ktoś mówił że mikrofon jest w lusterku wstecznym bo też mam w lampce podswietlenia wnętrza małe diodowe lampeczki czyli tam mikrofon odpada
Obrazek
Awatar użytkownika
smak56
klubowicz
klubowicz
Posty: 5006
Rejestracja: 19 lis 2010, 15:17
Przebieg: 258000
Silnik: 1.3 multijet
Rocznik: 2007
Lokalizacja: Zielona Góra
Podziękował;: 378 razy
Otrzymał podziękowań: 609 razy

Post autor: smak56 »

daro70, też tak napisałem zanim sprawdziłem. Zobacz między tymi diodami. Jery, ma rację.
smak56
* * * *
Obrazek
Awatar użytkownika
NRG
klubowicz
klubowicz
Posty: 368
Rejestracja: 22 maja 2010, 21:34
Lokalizacja: Śląsk
Podziękował;: 3 razy
Otrzymał podziękowań: 0

Post autor: NRG »

Koledzy, mikrofon na bank znajduje się w górnej "konsolce" pomiędzy dwiema pomarańczowymi diodami. Sam go kiedyś szukałem. Dzwoniłem do żony i stukałem palcem gdzie się dało, żeby ona to usłyszała w słuchawce ;)
FIAT Tipo SW Business Lounge T-Jet 1.4 @ 120KM
Awatar użytkownika
Szulcik74
klubowicz
klubowicz
Posty: 375
Rejestracja: 16 paź 2011, 21:57
Przebieg: 100000
Silnik: 1.4 16V 120KM
Rocznik: 2010
Lokalizacja: ŁÓdź
Podziękował;: 14 razy
Otrzymał podziękowań: 22 razy

Post autor: Szulcik74 »

A czy do linei bez B&E można przełożyć z innej linejki oryginalne radio mp3?
ODPOWIEDZ