USB B&M problem

Gra muzyka
Awatar użytkownika
daro70
klubowicz
klubowicz
Posty: 1183
Rejestracja: 14 sie 2010, 14:17
Przebieg: 99850
Silnik: 1.4 8v
Rocznik: 2007
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował;: 183 razy
Otrzymał podziękowań: 94 razy

USB B&M problem

Post autor: daro70 »

Mam pytanie do posiadaczy USB.........czy przy słuchaniu utworów z pendriva po zakończeniu piosenki zaczyna się nowa czy powtarza ta sama w kółko tak jak ma to miejsce u mnie . Oczywiscie mogę właczyc następną ale tylko przyciskiem na kierownicy .Zaznaczam że chodzi tu tylko o USB - pendriva bo odtwarzacz płyt CD dziala wzorowo . Proszę o sugestię jak te piosenki z USB działają u Was . :pomysli P.z.d.r .
Obrazek
Awatar użytkownika
NRG
klubowicz
klubowicz
Posty: 368
Rejestracja: 22 maja 2010, 21:34
Lokalizacja: Śląsk
Podziękował;: 3 razy
Otrzymał podziękowań: 0

Post autor: NRG »

U mnie w zależności jak ustawię, albo odtwarzają się losowo, albo po kolei. Nie muszę ich ręcznie zmieniać. Szukałeś w opcjach odtwarzacza ?
FIAT Tipo SW Business Lounge T-Jet 1.4 @ 120KM
Awatar użytkownika
daro70
klubowicz
klubowicz
Posty: 1183
Rejestracja: 14 sie 2010, 14:17
Przebieg: 99850
Silnik: 1.4 8v
Rocznik: 2007
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował;: 183 razy
Otrzymał podziękowań: 94 razy

Post autor: daro70 »

NRG pisze:U mnie w zależności jak ustawię, albo odtwarzają się losowo, albo po kolei. Nie muszę ich ręcznie zmieniać. Szukałeś w opcjach odtwarzacza ?
No właśnie tam próbowałem coś zmieniać ale żadnej reakcji - napisz co konkretnie trzeba włączyć .
Obrazek
Awatar użytkownika
NRG
klubowicz
klubowicz
Posty: 368
Rejestracja: 22 maja 2010, 21:34
Lokalizacja: Śląsk
Podziękował;: 3 razy
Otrzymał podziękowań: 0

Post autor: NRG »

piszę z pamięci:

menu -> zaawansowane -> odtwarzacz multimedialny -> odtwarzanie -> losowo lub ciągłe

skoryguję w razie czego jak wrócę z zakupów :)
FIAT Tipo SW Business Lounge T-Jet 1.4 @ 120KM
Awatar użytkownika
daro70
klubowicz
klubowicz
Posty: 1183
Rejestracja: 14 sie 2010, 14:17
Przebieg: 99850
Silnik: 1.4 8v
Rocznik: 2007
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował;: 183 razy
Otrzymał podziękowań: 94 razy

Post autor: daro70 »

NRG pisze:piszę z pamięci:

menu -> zaawansowane -> odtwarzacz multimedialny -> odtwarzanie -> losowo lub ciągłe

skoryguję w razie czego jak wrócę z zakupów :)
Nawet nie mogę znależć takich funkcji ustawień co mi napisałeś ....w ustawieniach media player mam tylko basy , soprany ,korektor ,kasowanie wszystkich ustawień, balans .....takie proste ustawienia i to wszystko w języku angielskim a nie w polskim jak mi piszesz . W menu komputera też próbowałem i tam też tego nie ma o czym piszesz.... Albo coś mi pada po woli z blu&me albo szukam tam gdzie nie potrzeba , napisz konkretnie w co powoli wchodzisz i czy rzeczywiście masz menu po polsku ? a po za tym - miłego weekendu . :pivo :pivo
Obrazek
Awatar użytkownika
NRG
klubowicz
klubowicz
Posty: 368
Rejestracja: 22 maja 2010, 21:34
Lokalizacja: Śląsk
Podziękował;: 3 razy
Otrzymał podziękowań: 0

Post autor: NRG »

Dokładnie to idzie tak:

na kierownicy -> Main -> Media Player -> i od razu wybieram albo dowolny utwór, albo foldery -> wszystkie. Wtedy odtwarza ciągle. Zresztą, nie pamiętam aby dochodziło u mnie do sytuacji, żebym musiał kiedykolwiek zmieniać ręcznie utwory.

Możesz jeszcze sprawdzić:

na kierownicy -> Main -> Ustawienia -> i tam do wyboru albo dowolny utwór (wł/wył) albo powtarzanie utworu (wył/wł).

B&M mam po Polsku.
FIAT Tipo SW Business Lounge T-Jet 1.4 @ 120KM
Awatar użytkownika
mpsfc
klubowicz
klubowicz
Posty: 1135
Rejestracja: 16 maja 2010, 23:40
Lokalizacja: Orłowo k. Inowrocławia
Podziękował;: 57 razy
Otrzymał podziękowań: 31 razy

Post autor: mpsfc »

Wydaj polecenie głosem - "Wyłącz pętlę". :zlośnik
Piszę poprawnie po polsku. Ortograficznym ofermom, pseudodyslektykom i innym patentowanym leniom mówimy stanowcze nie :)
Awatar użytkownika
NRG
klubowicz
klubowicz
Posty: 368
Rejestracja: 22 maja 2010, 21:34
Lokalizacja: Śląsk
Podziękował;: 3 razy
Otrzymał podziękowań: 0

Post autor: NRG »

Nie no - kolega raczej będzie miał włączone powtarzanie utworu.
FIAT Tipo SW Business Lounge T-Jet 1.4 @ 120KM
Awatar użytkownika
daro70
klubowicz
klubowicz
Posty: 1183
Rejestracja: 14 sie 2010, 14:17
Przebieg: 99850
Silnik: 1.4 8v
Rocznik: 2007
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował;: 183 razy
Otrzymał podziękowań: 94 razy

Post autor: daro70 »

Dzięki za sugestie nie ma mnie często tu bo jestem na działce oczywiście jutro będę walczył z tym blu&me chodż dzień nie był straconym bo założyłem osłonę pod silnik hi hi.....śmiać mi się chce bo najważniejsze rzecz w fiacie czyli alternator dalej jest na wierzchu ale jeszcze linea została od spodu zabezpieczona biteksem i został umyty silnik srodkiem K-2 polecam chodz karcher - ale odpalił z pierwszego a co do USB jutro walczę - pozdrawiam .
Obrazek
Awatar użytkownika
mpsfc
klubowicz
klubowicz
Posty: 1135
Rejestracja: 16 maja 2010, 23:40
Lokalizacja: Orłowo k. Inowrocławia
Podziękował;: 57 razy
Otrzymał podziękowań: 31 razy

Post autor: mpsfc »

NRG pisze:Nie no - kolega raczej będzie miał włączone powtarzanie utworu.
Ale ja całkiem poważnie z tym poleceniem "wyłącz pętlę". Miałem tak ze 3 razy i zawsze pomagało. Do tej pory nie wiem jak się załączało to powtarzanie, musiałem coś przez przypadek zgrzebać :) no i powtarzało.
Piszę poprawnie po polsku. Ortograficznym ofermom, pseudodyslektykom i innym patentowanym leniom mówimy stanowcze nie :)
Awatar użytkownika
rob_ert
klubowicz
klubowicz
Posty: 126
Rejestracja: 31 sie 2010, 22:21
Przebieg: 184000
Silnik: 1,3 Multijet 90KM
Rocznik: 2008
Lokalizacja: Jura
Podziękował;: 16 razy
Otrzymał podziękowań: 21 razy

Post autor: rob_ert »

Do niektórych ustawień można wejść tylko jeśli samochód nie jest w ruchu!

Blue&Me robi czasem fochy.
U mnie zabawa z Blue@Me polega na tym, że czasem Media Player sam się uruchamia po załączeniu silnika, pomimo iż przed wyłączeniem silnika został wyłączony komendą "Zatrzymaj". Chyba czas na reset lub ponowne wgranie oprogramowania.
Kto chce - szuka sposobu,
kto nie chce - szuka powodu.
Awatar użytkownika
NRG
klubowicz
klubowicz
Posty: 368
Rejestracja: 22 maja 2010, 21:34
Lokalizacja: Śląsk
Podziękował;: 3 razy
Otrzymał podziękowań: 0

Post autor: NRG »

Tak, nie wejdziesz, jeśli się nie mylę, w ogóle do ustawień jeśli samochód jest w ruchu. Opcje B&M pojawiają się dopiero gdy auto stoi/stanie.
FIAT Tipo SW Business Lounge T-Jet 1.4 @ 120KM
Awatar użytkownika
daro70
klubowicz
klubowicz
Posty: 1183
Rejestracja: 14 sie 2010, 14:17
Przebieg: 99850
Silnik: 1.4 8v
Rocznik: 2007
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował;: 183 razy
Otrzymał podziękowań: 94 razy

Post autor: daro70 »

rob_ert pisze:Blue&Me robi czasem fochy.
U mnie zabawa z Blue@Me polega na tym, że czasem Media Player sam się uruchamia po załączeniu silnika, pomimo iż przed wyłączeniem silnika został wyłączony komendą "Zatrzymaj". Chyba czas na reset lub ponowne wgranie oprogramowania.
Akurat z tym to dałem radę - miałem to samo wystarczyło odłączyć akumulator na parę minut i odtwarzacz się już nie włączał sam - spróbuj najpierw tego tak jakby się zresetował . :)

[ Dodano: |3 Maj 2011|, o 09:24 ]
mpsfc pisze:Wydaj polecenie głosem - "Wyłącz pętlę". :zlośnik
To był strzał w dziesiątkę dzięki bardzo -działa...... :pivo
Obrazek
Awatar użytkownika
mpsfc
klubowicz
klubowicz
Posty: 1135
Rejestracja: 16 maja 2010, 23:40
Lokalizacja: Orłowo k. Inowrocławia
Podziękował;: 57 razy
Otrzymał podziękowań: 31 razy

Post autor: mpsfc »

rob_ert pisze:U mnie zabawa z Blue@Me polega na tym, że czasem Media Player sam się uruchamia po załączeniu silnika
Ja mam tak zawsze gdy pendrive jest w gnieździe USB. ASO twierdzi, że tak ma być, no i jest już 3,5 roku :zły
Piszę poprawnie po polsku. Ortograficznym ofermom, pseudodyslektykom i innym patentowanym leniom mówimy stanowcze nie :)
Awatar użytkownika
NRG
klubowicz
klubowicz
Posty: 368
Rejestracja: 22 maja 2010, 21:34
Lokalizacja: Śląsk
Podziękował;: 3 razy
Otrzymał podziękowań: 0

Post autor: NRG »

mpsfc pisze:
rob_ert pisze:U mnie zabawa z Blue@Me polega na tym, że czasem Media Player sam się uruchamia po załączeniu silnika
Ja mam tak zawsze gdy pendrive jest w gnieździe USB. ASO twierdzi, że tak ma być, no i jest już 3,5 roku :zły
Chłopaki, nie wiem jak Wy, ale ja zatrzymuję odtwarzanie z USB komendą głosową "STOP". Sprawdźcie czy po wydaniu tej komendy dalej włącza Wam się PenDrive.
FIAT Tipo SW Business Lounge T-Jet 1.4 @ 120KM
ODPOWIEDZ