AUX USB w Dynamicu.

Gra muzyka
Awatar użytkownika
mwas
Prezes
Prezes
Posty: 6751
Rejestracja: 15 lut 2010, 11:51
Przebieg: 206666
Silnik: 1.4 8v
Rocznik: 2007
Lokalizacja: Gdańsk
Podziękował;: 369 razy
Otrzymał podziękowań: 826 razy
Kontakt:

Re: AUX USB w Dynamicu.

Post autor: mwas »

zibi186, niestety, ale nie mogę się z Tobą w pełni zgodzić :ink Otóż Twoje urządzenie może i obsługuje micro SD czy USB, ale sam napisałeś, że u Ciebie na radiu jest tylko napis AUX, więc sposób podłączenia tego urządzenia do radia jest przez AUX Line In a to oznacza, że jest to nadal zewnętrzne źródło dźwięku, którym niestety ale nie da się sterować bezpośrednio z radia a tym samym np z przycisków na kole kierownicy :oj Więc, żeby zmienić piosenkę, musisz sięgnąć do tego urządzenia i użyć znajdującego się na nim przycisku. I właśnie przewagą emulatorów jest to, że w pełni sprzęgają się one z radiem i steruje się nimi właśnie z poziomu radia, więc masz nad takim urządzeniem pełną kontrolę nie odrywając rąk od kierownicy :ink Niestety to, o czym piszesz, z wyświetlaniem tekstów na ekranie radia, to nie u nas :ink Nasze radia nie obsługują funkcji CD TEXT, więc niestety wyświetlają jedynie podstawowe informacje w postaci "CD 3 Track 21" :ink
Oczywistością jest, że różnica w cenie jest spora, jednak nikt mi nie powie, że używanie emulatora nie jest wygodniejsze i bezpieczniejsze zarazem :ink
Linea Dynamic 1.4 8V '2007
Awatar użytkownika
helletic
Moderator
Moderator
Posty: 2704
Rejestracja: 10 mar 2012, 0:21
Przebieg: 221000
Silnik: 1.6 16V + LPG
Rocznik: 2007
Lokalizacja: Szamotuły
Podziękował;: 459 razy
Otrzymał podziękowań: 334 razy

Re: AUX USB w Dynamicu.

Post autor: helletic »

Ja tam też jestem za emulatorem :ink
Zresztą, jak mi padł emulator, to czułem się jakbym telefonu z chaty nie zabrał :zlośnik
Linea Dynamic 1.4 8V connection end...
Renault Scenic II 1.6 16V in progress :luzak
Awatar użytkownika
RoboBat
klubowicz
klubowicz
Posty: 151
Rejestracja: 06 cze 2018, 19:45
Przebieg: 130000
Silnik: 1.4 T-jet vl38 163KM
Rocznik: 2009
Lokalizacja: Ostrowiec św/ W-wa
Podziękował;: 12 razy
Otrzymał podziękowań: 14 razy

Re: AUX USB w Dynamicu.

Post autor: RoboBat »

Szukam ładowarki pod zapalniczkę która nie będzie powodowała szumów i utraty zasięgu podczas słuchania radia FM. Mam dwie tanie po 12 zł i obie kłócą się z radiem. Ktoś coś?
Awatar użytkownika
zibi186
klubowicz
klubowicz
Posty: 1772
Rejestracja: 09 lis 2012, 3:19
Przebieg: 195000
Silnik: 1.4 T-jet + lpg
Rocznik: 2008
Lokalizacja: k / Pszczyny
Podziękował;: 311 razy
Otrzymał podziękowań: 140 razy

Re: AUX USB w Dynamicu.

Post autor: zibi186 »

mwas pisze: 28 lut 2019, 13:49 zibi186, niestety, ale nie mogę się z Tobą w pełni zgodzić :ink Otóż Twoje urządzenie może i obsługuje micro SD czy USB, ale sam napisałeś, że u Ciebie na radiu jest tylko napis AUX, więc sposób podłączenia tego urządzenia do radia jest przez AUX Line In a to oznacza, że jest to nadal zewnętrzne źródło dźwięku, którym niestety ale nie da się sterować bezpośrednio z radia a tym samym np z przycisków na kole kierownicy :oj Więc, żeby zmienić piosenkę, musisz sięgnąć do tego urządzenia i użyć znajdującego się na nim przycisku. I właśnie przewagą emulatorów jest to, że w pełni sprzęgają się one z radiem i steruje się nimi właśnie z poziomu radia, więc masz nad takim urządzeniem pełną kontrolę nie odrywając rąk od kierownicy :ink Niestety to, o czym piszesz, z wyświetlaniem tekstów na ekranie radia, to nie u nas :ink Nasze radia nie obsługują funkcji CD TEXT, więc niestety wyświetlają jedynie podstawowe informacje w postaci "CD 3 Track 21" :ink
Oczywistością jest, że różnica w cenie jest spora, jednak nikt mi nie powie, że używanie emulatora nie jest wygodniejsze i bezpieczniejsze zarazem :ink
Prezes , masz rację - z kierownicy działają tylko przyciski z lewej strony czyli volume +/- oraz MUTE . Jakoś akurat mi to wystarcza , ponieważ jadąc nie skaczę po utworach 😄 moze dlatego brak możliwości zmiany utworów bezpośrednio z kierownicy mi nie przeszkadza 😄😄 Pozdrawiam 😉
Awatar użytkownika
zibi186
klubowicz
klubowicz
Posty: 1772
Rejestracja: 09 lis 2012, 3:19
Przebieg: 195000
Silnik: 1.4 T-jet + lpg
Rocznik: 2008
Lokalizacja: k / Pszczyny
Podziękował;: 311 razy
Otrzymał podziękowań: 140 razy

Re: AUX USB w Dynamicu.

Post autor: zibi186 »

RoboBat pisze: 28 lut 2019, 18:02 Szukam ładowarki pod zapalniczkę która nie będzie powodowała szumów i utraty zasięgu podczas słuchania radia FM. Mam dwie tanie po 12 zł i obie kłócą się z radiem. Ktoś coś?
RoboBat , a w ogóle to jak u Ciebie ze stacjami radiowymi - bez ładowarki wszystko w porządku ? Gdy wyjeżdżasz gdzieś dalej stacje się nie tracą ?
Pytam , ponieważ przyczyna Twoich problemów może być zupełnie inna 😉
Pozdrawiam 😄
Awatar użytkownika
alvaro
klubowicz
klubowicz
Posty: 582
Rejestracja: 15 wrz 2010, 22:30
Przebieg: 176000
Silnik: 1.4 8v + LPG BRC
Rocznik: 2009
Lokalizacja: Brzeszcze/Babice
Podziękował;: 46 razy
Otrzymał podziękowań: 4 razy

Re: AUX USB w Dynamicu.

Post autor: alvaro »

Zibi, mógłbyś zrobić fotę jak i gdzie to sobie zamontowałeś w Lince?
Mogę do tego podpiąć pendraka/kartę micro SD z piosenkami dla dziecka?
Awatar użytkownika
RoboBat
klubowicz
klubowicz
Posty: 151
Rejestracja: 06 cze 2018, 19:45
Przebieg: 130000
Silnik: 1.4 T-jet vl38 163KM
Rocznik: 2009
Lokalizacja: Ostrowiec św/ W-wa
Podziękował;: 12 razy
Otrzymał podziękowań: 14 razy

Re: AUX USB w Dynamicu.

Post autor: RoboBat »

Bez ładowarki radio gra czysto i z zasięgiem wszystko w porządku. Dopiero po włożeniu ładowarki w miejsce zapalniczki radio szybciej wychodzi z zasięgu i szumi
Awatar użytkownika
mwas
Prezes
Prezes
Posty: 6751
Rejestracja: 15 lut 2010, 11:51
Przebieg: 206666
Silnik: 1.4 8v
Rocznik: 2007
Lokalizacja: Gdańsk
Podziękował;: 369 razy
Otrzymał podziękowań: 826 razy
Kontakt:

Re: AUX USB w Dynamicu.

Post autor: mwas »

RoboBat pisze: 01 mar 2019, 6:32 Bez ładowarki radio gra czysto i z zasięgiem wszystko w porządku. Dopiero po włożeniu ładowarki w miejsce zapalniczki radio szybciej wychodzi z zasięgu i szumi
A jaką masz ładowarkę, skoro tak sieje ? Spotkałem się u siebie, że "śmieciowe" ładowarki do telefonów zakłócały mi pracę CB Radia, ale z FM nigdy nie miałem problemów :pomysli
Linea Dynamic 1.4 8V '2007
Awatar użytkownika
Rafcio
Moderator
Moderator
Posty: 3716
Rejestracja: 08 gru 2009, 12:07
Przebieg: 91000
Silnik: 1.4 Turbo 120KM
Rocznik: 2013
Lokalizacja: Cieszyn
Podziękował;: 354 razy
Otrzymał podziękowań: 187 razy

Re: AUX USB w Dynamicu.

Post autor: Rafcio »

@zibi186, miałem to urządzenie parę lat temu w linie, kosztowało wtedy 50zł. Ja tego nie polecam, baterię dość szybko szlag trafił, czasami się zawieszał i co najważniejsze to rozmowy przez to to dramat. Zaletą tego było dość dobre odtwarzanie dźwięku z pena.
OPEL ZAFIRA TOURER
1.4 Turbo 120KM Benzyna :jazda
Awatar użytkownika
zibi186
klubowicz
klubowicz
Posty: 1772
Rejestracja: 09 lis 2012, 3:19
Przebieg: 195000
Silnik: 1.4 T-jet + lpg
Rocznik: 2008
Lokalizacja: k / Pszczyny
Podziękował;: 311 razy
Otrzymał podziękowań: 140 razy

Re: AUX USB w Dynamicu.

Post autor: zibi186 »

Rafcio pisze: 01 mar 2019, 16:00 @zibi186, miałem to urządzenie parę lat temu w linie, kosztowało wtedy 50zł. Ja tego nie polecam, baterię dość szybko szlag trafił, czasami się zawieszał i co najważniejsze to rozmowy przez to to dramat. Zaletą tego było dość dobre odtwarzanie dźwięku z pena.
Rafcio , u mnie pracuje non stop . Głównie z muzyką . Na stałe wpięte w zasilanie więc nie kontroluje stanu baterii 🤣 Nie zdarzyło mi się zawieszenie 🤔
Awatar użytkownika
zibi186
klubowicz
klubowicz
Posty: 1772
Rejestracja: 09 lis 2012, 3:19
Przebieg: 195000
Silnik: 1.4 T-jet + lpg
Rocznik: 2008
Lokalizacja: k / Pszczyny
Podziękował;: 311 razy
Otrzymał podziękowań: 140 razy

Re: AUX USB w Dynamicu.

Post autor: zibi186 »

alvaro pisze: 28 lut 2019, 23:10 Zibi, mógłbyś zrobić fotę jak i gdzie to sobie zamontowałeś w Lince?
Mogę do tego podpiąć pendraka/kartę micro SD z piosenkami dla dziecka?
Możesz do tego podpiąć co chcesz 🤣🤣
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Awatar użytkownika
zibi186
klubowicz
klubowicz
Posty: 1772
Rejestracja: 09 lis 2012, 3:19
Przebieg: 195000
Silnik: 1.4 T-jet + lpg
Rocznik: 2008
Lokalizacja: k / Pszczyny
Podziękował;: 311 razy
Otrzymał podziękowań: 140 razy

Re: AUX USB w Dynamicu.

Post autor: zibi186 »

RoboBat pisze: 01 mar 2019, 6:32 Bez ładowarki radio gra czysto i z zasięgiem wszystko w porządku. Dopiero po włożeniu ładowarki w miejsce zapalniczki radio szybciej wychodzi z zasięgu i szumi
Podobne objawy mialem gdy okazało się , że próbując odkręcić bat anteny na myjce ukręciłem przewód łączący wzmacniacz antenowy ( znajdujący się w plastikowej podstawce anteny )z batem anteny . Stąd moje pytanie o stacje . . . Może i u Ciebie ten przewód jest uszkodzony ? 🤔
Awatar użytkownika
RoboBat
klubowicz
klubowicz
Posty: 151
Rejestracja: 06 cze 2018, 19:45
Przebieg: 130000
Silnik: 1.4 T-jet vl38 163KM
Rocznik: 2009
Lokalizacja: Ostrowiec św/ W-wa
Podziękował;: 12 razy
Otrzymał podziękowań: 14 razy

Re: AUX USB w Dynamicu.

Post autor: RoboBat »

mwas pisze: 01 mar 2019, 8:42
RoboBat pisze: 01 mar 2019, 6:32 Bez ładowarki radio gra czysto i z zasięgiem wszystko w porządku. Dopiero po włożeniu ładowarki w miejsce zapalniczki radio szybciej wychodzi z zasięgu i szumi
A jaką masz ładowarkę, skoro tak sieje ? Spotkałem się u siebie, że "śmieciowe" ładowarki do telefonów zakłócały mi pracę CB Radia, ale z FM nigdy nie miałem problemów :pomysli
https://allegro.pl/kategoria/ladowarki- ... e-1-4-0131
https://allegro.pl/kategoria/ladowarki- ... e-1-4-0131
Awatar użytkownika
RoboBat
klubowicz
klubowicz
Posty: 151
Rejestracja: 06 cze 2018, 19:45
Przebieg: 130000
Silnik: 1.4 T-jet vl38 163KM
Rocznik: 2009
Lokalizacja: Ostrowiec św/ W-wa
Podziękował;: 12 razy
Otrzymał podziękowań: 14 razy

Re: AUX USB w Dynamicu.

Post autor: RoboBat »

zibi186 pisze: 01 mar 2019, 17:13
RoboBat pisze: 01 mar 2019, 6:32 Bez ładowarki radio gra czysto i z zasięgiem wszystko w porządku. Dopiero po włożeniu ładowarki w miejsce zapalniczki radio szybciej wychodzi z zasięgu i szumi
Podobne objawy mialem gdy okazało się , że próbując odkręcić bat anteny na myjce ukręciłem przewód łączący wzmacniacz antenowy ( znajdujący się w plastikowej podstawce anteny )z batem anteny . Stąd moje pytanie o stacje . . . Może i u Ciebie ten przewód jest uszkodzony ? 🤔
A nie wiem, nie ruszałem tego nigdy, chyba że coś poprzedni właściciel nabroił. Jak odkręcić ten bat anteny i sprawdzić przewody?
Awatar użytkownika
zibi186
klubowicz
klubowicz
Posty: 1772
Rejestracja: 09 lis 2012, 3:19
Przebieg: 195000
Silnik: 1.4 T-jet + lpg
Rocznik: 2008
Lokalizacja: k / Pszczyny
Podziękował;: 311 razy
Otrzymał podziękowań: 140 razy

Re: AUX USB w Dynamicu.

Post autor: zibi186 »

Bat odkręca się normalnie w lewo 🤣 . Jeśli jednak nie był dlugo odkręcany ani niczym nie zabezpieczony ( smar ) , to właśnie może okazać się że śruba zatopiona w bacie zardzewiala w nakrętce podstawki . Wówczas przy próbie odkręcenia bata , nakrętka w podstawce zacznie obracać się w niej , a przylutowany do nakrętki przewód się zwyczajnie ukręci . Tak to po krótce wygląda 😄 Jeśli Twój bat będzie lekko obracał się , a nie wykręcał z podstawki to można założyć że przewód jest już urwany niestety . . .
ODPOWIEDZ