AUX USB w Dynamicu.

Gra muzyka
Awatar użytkownika
zibi186
klubowicz
klubowicz
Posty: 1772
Rejestracja: 09 lis 2012, 3:19
Przebieg: 195000
Silnik: 1.4 T-jet + lpg
Rocznik: 2008
Lokalizacja: k / Pszczyny
Podziękował;: 311 razy
Otrzymał podziękowań: 140 razy

Re: AUX USB w Dynamicu.

Post autor: zibi186 »

Witam , to też już bylo :
http://www.lineaklubpolska.pl/viewtopic ... 94&start=0
Przy tym rozwiązaniu mozliwe jest zmienianie utworów odtwarzanych przez bluetooth z np.telefonu - przyciskami na urządzeniu. Jednak niestety nie wszystkie nasze odbiorniki posiadają wyjście AUX . W nowszych autach fiat postawił na oszczędność odbierając tą możliwość użytkownikom . Pozdrawiam :)
Ostatnio zmieniony 17 sty 2017, 16:54 przez zibi186, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Deleted User 444
Podziękował;: 0
Otrzymał podziękowań: 0

Re: AUX USB w Dynamicu.

Post autor: Deleted User 444 »

zibi186 pisze:Witam , to też już bylo :
http://www.lineaklubpolska.pl/viewtopic ... 94&start=0
Przy tym rozwiązaniu mozliwe jest zmienianie utworów odtwarzanych przez bluetooth z np.telefonu - przyciskami na urządzeniu. Jednak niestety nie wszystkie nasze odbiorniki posiadają wyjście AUX . W nowszych autach fiat postawił na oszczędność odbierając tą możliwość użytkownikom . Pozdrawiam :)
Jakoś przeoczyłem. Myślałem że już mam najbiedniejsze radio skoro muszę się wpinać konektorami z tyłu dla audio in :)
Ostatnio zmieniony 17 sty 2017, 21:23 przez Deleted User 444, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
zibi186
klubowicz
klubowicz
Posty: 1772
Rejestracja: 09 lis 2012, 3:19
Przebieg: 195000
Silnik: 1.4 T-jet + lpg
Rocznik: 2008
Lokalizacja: k / Pszczyny
Podziękował;: 311 razy
Otrzymał podziękowań: 140 razy

Re: AUX USB w Dynamicu.

Post autor: zibi186 »

Spoko :) Mozliwe jest dokupienie kostki pasującej do gniazda w radiu , zamiast wpinać się osobnymi konektorami . Ale jesli nie zamierzasz wyciągać radia zbyt często, to Twoje rozwiązanie z pewnoscią też się sprawdzi . Pozdrawiam :)
Awatar użytkownika
alvaro
klubowicz
klubowicz
Posty: 582
Rejestracja: 15 wrz 2010, 22:30
Przebieg: 176000
Silnik: 1.4 8v + LPG BRC
Rocznik: 2009
Lokalizacja: Brzeszcze/Babice
Podziękował;: 46 razy
Otrzymał podziękowań: 4 razy

Re: AUX USB w Dynamicu.

Post autor: alvaro »

Odświeżam temat, ktoś może podać czego mam szukać na allegro, bo wszystkie linki wygasły...
Awatar użytkownika
zibi186
klubowicz
klubowicz
Posty: 1772
Rejestracja: 09 lis 2012, 3:19
Przebieg: 195000
Silnik: 1.4 T-jet + lpg
Rocznik: 2008
Lokalizacja: k / Pszczyny
Podziękował;: 311 razy
Otrzymał podziękowań: 140 razy

Re: AUX USB w Dynamicu.

Post autor: zibi186 »

alvaro pisze: 25 lut 2019, 19:19 Odświeżam temat, ktoś może podać czego mam szukać na allegro, bo wszystkie linki wygasły...
Masz AUX w swoim radiu ?
Awatar użytkownika
ślimak
Administrator
Administrator
Posty: 3744
Rejestracja: 03 gru 2009, 21:39
Przebieg: 7000
Silnik: 1.8 HYBRID
Rocznik: 2020
Lokalizacja: Bytom
Podziękował;: 558 razy
Otrzymał podziękowań: 420 razy
Kontakt:

Re: AUX USB w Dynamicu.

Post autor: ślimak »

Pierwsze miały, potem wykastrowali radio.

Wysłane z mojego TA-1053 przy użyciu Tapatalka

88=))
Awatar użytkownika
zibi186
klubowicz
klubowicz
Posty: 1772
Rejestracja: 09 lis 2012, 3:19
Przebieg: 195000
Silnik: 1.4 T-jet + lpg
Rocznik: 2008
Lokalizacja: k / Pszczyny
Podziękował;: 311 razy
Otrzymał podziękowań: 140 razy

Re: AUX USB w Dynamicu.

Post autor: zibi186 »

ślimak pisze: 26 lut 2019, 9:33 Pierwsze miały, potem wykastrowali radio.

Wysłane z mojego TA-1053 przy użyciu Tapatalka
Dlatego pytam 😉
Awatar użytkownika
alvaro
klubowicz
klubowicz
Posty: 582
Rejestracja: 15 wrz 2010, 22:30
Przebieg: 176000
Silnik: 1.4 8v + LPG BRC
Rocznik: 2009
Lokalizacja: Brzeszcze/Babice
Podziękował;: 46 razy
Otrzymał podziękowań: 4 razy

Re: AUX USB w Dynamicu.

Post autor: alvaro »

Tak, mam tryb AUX... chyba że coś pod zapalniczkę będzie tańsze?
Awatar użytkownika
zibi186
klubowicz
klubowicz
Posty: 1772
Rejestracja: 09 lis 2012, 3:19
Przebieg: 195000
Silnik: 1.4 T-jet + lpg
Rocznik: 2008
Lokalizacja: k / Pszczyny
Podziękował;: 311 razy
Otrzymał podziękowań: 140 razy

Re: AUX USB w Dynamicu.

Post autor: zibi186 »

Jeśli masz aux to proponuję szukać urządzenia , które będzie korzystać z tej możliwości. Maszynki " pod zapalniczkę " to zwykle transmitery , które komunikują się z fabrycznym radiem na zasadzie bezprzewodowego połączenia falami radiowymi . Osobiście wydaje mi się że przesył po kablu bedzie jednak pewniejszy , stabilniejszy i gwarantuje lepszą jakość odtwarzania- tak myślę . Jakoś w tej chwili nie mogę odnaleźć w sieci swojego urządzenia a z perspektywy czasu mogę powiedzieć że jest godne polecenia . Jeśli go trafię to wkleję 😄 Pozdrawiam 😉
Szczepan
klubowicz
klubowicz
Posty: 279
Rejestracja: 29 sty 2019, 21:00
Przebieg: 130000
Silnik: 1.3 multijet
Rocznik: 2007
Lokalizacja: Lublin
Podziękował;: 0
Otrzymał podziękowań: 9 razy

Re: AUX USB w Dynamicu.

Post autor: Szczepan »

Xiaomi Roidmi praktycznie bez strat.
Awatar użytkownika
zibi186
klubowicz
klubowicz
Posty: 1772
Rejestracja: 09 lis 2012, 3:19
Przebieg: 195000
Silnik: 1.4 T-jet + lpg
Rocznik: 2008
Lokalizacja: k / Pszczyny
Podziękował;: 311 razy
Otrzymał podziękowań: 140 razy

Re: AUX USB w Dynamicu.

Post autor: zibi186 »

Szczepan pisze: 27 lut 2019, 22:18 Xiaoami Roidmi praktycznie bez strat.
Tak , jednak to tylko transmiter , ew ładowarka .
Znalazłem na alledrogo swoje urządzenie 😉 jest jeszcze tańsze niż kiedyś, posiada znacznie więcej możliwości niż powyższy sprzęt 😃
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Szczepan
klubowicz
klubowicz
Posty: 279
Rejestracja: 29 sty 2019, 21:00
Przebieg: 130000
Silnik: 1.3 multijet
Rocznik: 2007
Lokalizacja: Lublin
Podziękował;: 0
Otrzymał podziękowań: 9 razy

Re: AUX USB w Dynamicu.

Post autor: Szczepan »

Było pytanie o coś pod zapalnicznke a nie ma nic lepszego niż Roidmi
Awatar użytkownika
zibi186
klubowicz
klubowicz
Posty: 1772
Rejestracja: 09 lis 2012, 3:19
Przebieg: 195000
Silnik: 1.4 T-jet + lpg
Rocznik: 2008
Lokalizacja: k / Pszczyny
Podziękował;: 311 razy
Otrzymał podziękowań: 140 razy

Re: AUX USB w Dynamicu.

Post autor: zibi186 »

Szczepan pisze: 28 lut 2019, 6:22 Było pytanie o coś pod zapalnicznke a nie ma nic lepszego niż Roidmi
Bylo pytanie , czy coś pod zapalniczkę będzie tańsze 😉😉😉
Poza tym że Roidmi tańsze nie jest , nie ma też alternatywy w postaci możliwości odtwarzania z kart micro sd, czy usb . Moim zdaniem to co zaproponowałem jest lepszą opcją , jednak wybór oczywiście należy do zainteresowanych 😄 Pozdrawiam 😊
Awatar użytkownika
mwas
Prezes
Prezes
Posty: 6751
Rejestracja: 15 lut 2010, 11:51
Przebieg: 206666
Silnik: 1.4 8v
Rocznik: 2007
Lokalizacja: Gdańsk
Podziękował;: 369 razy
Otrzymał podziękowań: 826 razy
Kontakt:

Re: AUX USB w Dynamicu.

Post autor: mwas »

Koledzy, powyżej proponowane przez Was rozwiązania może i są OK, natomiast wszystkie, łącznie z tym, które jest tematem tego wątku, czyli zwykły kabelek na AUX Line In mają zasadniczą wadę - potrzebują zewnętrznego źródła dźwięku, którym trzeba sterować osobno. Jeśli ktoś myśli o wygodzie i, chyba co ważniejsze, o bezpieczeństwie, to w naszych przypadkach podchodzą jedynie emulatory zmieniarek CD, do których podłącza się nośnik w postaci pamięci USB lub karty SD a niektóre dodatkowo posiadają funkcję BT czyli służą od razu jako zestaw głośnomówiący. Sam używam takiego rozwiązania od wielu lat i nie wyobrażam sobie innego ani życia (jazdy) bez niego, ale nie będę się na ten temat szerzej rozpisywał, bo jest on dość dokładnie rozpisany na forum :ink
Linea Dynamic 1.4 8V '2007
Awatar użytkownika
zibi186
klubowicz
klubowicz
Posty: 1772
Rejestracja: 09 lis 2012, 3:19
Przebieg: 195000
Silnik: 1.4 T-jet + lpg
Rocznik: 2008
Lokalizacja: k / Pszczyny
Podziękował;: 311 razy
Otrzymał podziękowań: 140 razy

Re: AUX USB w Dynamicu.

Post autor: zibi186 »

Mwas, sorry ale nie masz racji . Moje urządzenie jest źródłem dźwięku i to na wiele sposobów 😃 micro sd , USB, tuner radiowy - malo ? 😉 sterowanie odbywa się tak samo jak w przypadku emulatora A nawet samo urządzenie posiada odpowiednie przyciski , o bluetooth nie wspominam bo to właśnie jest korzystanie z zewnętrznego źródła.
Poza tym wszystkim atut koronny - różnica w cenie 🤣🤣🤣 Zgodzisz się ze mnąf??? Pozdrawiam 😄
P.S.
Trzeba jednak oddać sprawiedliwość emulatorom - mają jedną przewagę , jest nią wyświetlanie info na ekranie radia 😄 u mnie tylko napis AUX, chyba że włączą się informacje z dróg 🤣 Tylko czy to jest warte tej ceny - każdy musi sobie sam odpowiedzieć 😄
ODPOWIEDZ