Jestem nowym właścicielem używanej Lineii 1,3 95 KM.
Z uwagi na brak doświadczenia i wiedzy zakup u autoryzowanego dealera wydawał się bezpieczny.Po lekturze na forum o turbo dziurze poniżej 2000 podczas jazdy próbnej wydawało mi się, że muszę poznać i nauczyć się nowego diesla. Zakładałem wymiany rozrządu oleju filtrów. Sprzedawca autoryzowanego serwisu zapewnił bardzo dobrym stanie rozrządu i serwisowaniu auta( naklejka pełne oleje filtry z przed 3mcy).Pierwsza podróż walenie młotkiem w silniku. Mechanik zabronił jazdy, jak się okazało graniczne zużycie rozrządu mam szczęścia że nie przeskoczył, olej w stanie do wymiany " rok temu", elementy filtra cząstek stałych w wydechu, uszkodzone łożysko oporowe, docisk sprzęgła. Tak wygląda idealny stan techniczny i znajomość serwisowania a AUTO CENTRUM POZNAŃ. Oszustwo mogło spowodować o wiele większe zniszczenia. W mojej ocenie nie muszę brać rzeczoznawcy do zakupu auta u autoryzowanego dealera, błąd. Kupując nowe raczej zabrać należy miernik grubości lakieru.
Poznań stolica kupiectwa-omijam. Pozdrawiam prawdziwych Poznaniaków
Ostrzegam serwis salon Auto Centrum Poznań
- adamson
- klubowicz
- Przebieg: 101000
- Silnik: 1.4 8V
- Rocznik: 2009
- Postawił Piwo;: razy
- Otrzymał Piw: razy
- Kontakt:
Re: Ostrzegam serwis salon Auto Centrum Poznań
Jak to mówią, "najciemniej pod latarnią", a po drugie fachowość "autoryzowanych serwisantów" 

FIAT LINEA 1.4 8V *DYNAMIC* GRAFIT UNDERGROUND '2009 ->LIMITED EDITION->
- zibi186
- klubowicz
- Przebieg: 165000
- Silnik: 1.4 T-jet + lpg
- Rocznik: 2008
Re: Ostrzegam serwis salon Auto Centrum Poznań
Jeery , przykro że masz taki początek znajomości z Linką . . . Ale spójrz na to tak : teraz , to może być już tylko lepiej !
Szybkiego rozwiązania problemów i bezawaryjności życzę 

- Kuzyn_z_Sosnowca
- Moderator
- Przebieg: 145000
- Silnik: T-Jet z gazem
- Rocznik: 2008