Bagażnik na windsurfing
- leszek1234
- klubowicz
- Przebieg: 150000
- Silnik: 1.4 16V Turbo
- Rocznik: 2007
- Podziękował: 339 razy
- Otrzymał podziękowań: 185 razy
Re: Bagażnik na windsurfing
ale o jakim bagazniku myślisz? Czy chodzi o bagażnik bazowy (czyli same belki poprzeczne) z nakładkami piankowymi) - jeśli tak to niedroga baza do Linki jest firmy La Prealpina
- alvaro
- klubowicz
- Przebieg: 205000
- Silnik: 1.4 8v + LPG BRC
- Rocznik: 2009
- Podziękował: 51 razy
- Otrzymał podziękowań: 5 razy
Masz taki bagażnik? Jak się spisuje, gdzie go można dostać i w jakiej cenie, bo na allegro nie widzę?
Jak z mocowaniem? Są do niego potem jakieś nakładki?
Jak z mocowaniem? Są do niego potem jakieś nakładki?
- leszek1234
- klubowicz
to znalazłem na szybko - http://www.bagazniki-lodz.home.pl/pl/c/ ... -2007-/302" onclick="window.open(this.href);return false; , ja kupowałem z cubik bagazniki ale teraz nie widzę tam pod Linkę
Ja mam tą wersje stalową za 339zł, dobrze się sprawują. Baza jak baza - normalna. Aby przewozić surfing trzeba nasunąć zwykłe pianki kupione w sklepie instalacyjnym z CO lub droższe ale ładniejsze nakładki w sklepie sportowym (z surfingiem). Mocowanie samej deski - zwykłymi pasami transportowymi...
Ja mam tą wersje stalową za 339zł, dobrze się sprawują. Baza jak baza - normalna. Aby przewozić surfing trzeba nasunąć zwykłe pianki kupione w sklepie instalacyjnym z CO lub droższe ale ładniejsze nakładki w sklepie sportowym (z surfingiem). Mocowanie samej deski - zwykłymi pasami transportowymi...
- alvaro
- klubowicz
Pisałem do firmy LA PREALPINA i piszą mi, że LP47 z zamkami 400 zł. Może wziąść bez zamków? Co one dają? Że ktoś mi nie zwinie z szyny komponentu na rower, narty?
Czy montaż takiego bagażnika na lince jest trudny? Ile to trwa?
Jego się wpina gdzie? Mógłbyś zrobić ze 2 zdjęcia jak to jest zamocowane?
Czy montaż takiego bagażnika na lince jest trudny? Ile to trwa?
Jego się wpina gdzie? Mógłbyś zrobić ze 2 zdjęcia jak to jest zamocowane?
- leszek1234
- klubowicz
zamki powodują, że niedostępne dla złodzieja są śruby pozwalające zdemontować bagażnik bazowy z dachu ale.... u nas i tak przednia belka jest przykręcona do otworu przygotowanego przez producenta auta w przednich drzwiach (tzn. w karoserii nad przednimi drzwiami) i jest niedostępna przy zamkniętych drzwiach auta. Moim zdaniem zamek jest niepotrzebny, może tylko ładniej wygląda
Demontaż jest łatwy - luzuje się te srebrne śruby (wykręca imbusem na ok 1 cm) i wykręca całkowicie śruby w przednich drzwiach - robota na ok.5min. Montaż też nie jest kłopotliwy - trzeba tylko zachować ostrożność, żeby nie porysować dachu. Ja zakładam bagażnik tylko wtedy jak potrzebuję i zaraz demontuję - mam już wprawę 

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- alvaro
- klubowicz
Kurcze, myślałem że to się montuje jakoś do dachu, a tutaj takie mało estetyczne zaczepy przy drzwiach. Trudno, kupie, przewiozę i zdemontuję ;)
Myślałem że te zamki są po to żeby ktoś mi nie zwinął komponentów z bazy?!
W takim razie jakie jest zabezpieczenie przed tym żeby ktoś nie wysunął sobie powiedzmy dodatku na narty czy rower?
PS- dzwoniłem do firmy hossa i mówią że nie sprzedają już La Prealpina bo bagażniki z Cruz'a są lepiej wykonane. Nie wiem czy to prawda czy tak po prostu mi powiedział.
Myślałem że te zamki są po to żeby ktoś mi nie zwinął komponentów z bazy?!
W takim razie jakie jest zabezpieczenie przed tym żeby ktoś nie wysunął sobie powiedzmy dodatku na narty czy rower?
PS- dzwoniłem do firmy hossa i mówią że nie sprzedają już La Prealpina bo bagażniki z Cruz'a są lepiej wykonane. Nie wiem czy to prawda czy tak po prostu mi powiedział.
- Tomek
- Moderator
- Przebieg: 131000
- Silnik: 1.4 V8 + LPG
- Podziękował: 287 razy
- Otrzymał podziękowań: 304 razy
Ja się na tym nie znam, więc nic nie podpowiem, ale mam prośbę; jak już założysz to wszystko na dach, to wstaw zdjęcie Liny z tą deską.
Pewnie będzie fajnie wyglądać.
Pewnie będzie fajnie wyglądać.
- Tara78
- klubowicz
- Przebieg: 230000
- Silnik: TDI
- Rocznik: 2008
- Podziękował: 55 razy
- Otrzymał podziękowań: 70 razy
- Kontakt:
a kajak też da radę? ;)