Po 5 dniach postoju Linki 1.4 akumlator jest wyładowany

czeszyk
Nowy
Nowy
Posty: 5
Rejestracja: 02 cze 2010, 15:05
Przebieg: 0
Rocznik: 0
Lokalizacja: krakow
Kontakt:

Po 5 dniach postoju Linki 1.4 akumlator jest wyładowany

Post autor: czeszyk » 18 sty 2015, 14:21

Tak jak w tytule Linka 1.4 wyładowuje akumlator firmy Moll.Nadmieniam że odłączałem pamięc radia wymieniłem akumlator na nowy ,podświetlenie schowka nie istnieje i problem ten sam.Zmierzyłem miliamperomierzem pobór prądu w czasie postoju i pokazał 260 mA.Prosiłbym bardzo mądre głowy o podpowiedz w czym może być problem,z góry dziękuje

Awatar użytkownika
mwas
Administrator
Administrator
Posty: 5129
Rejestracja: 15 lut 2010, 11:51
Przebieg: 155555
Silnik: 1.4 8v
Rocznik: 2007
Lokalizacja: Gdańsk
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy
Kontakt:

Re: Po 5 dniach postoju Linki 1.4 akumlator jest wyładowany

Post autor: mwas » 18 sty 2015, 14:24

Jest alarm w samochodzie ? Sprawdzałeś wartość ładowania ?
Linea Dynamic 1.4 8V '2007

czeszyk
Nowy
Nowy
Posty: 5
Rejestracja: 02 cze 2010, 15:05
Przebieg: 0
Rocznik: 0
Lokalizacja: krakow
Kontakt:

Re: Po 5 dniach postoju Linki 1.4 akumlator jest wyładowany

Post autor: czeszyk » 18 sty 2015, 15:44

W samochodzie nie ma autoalarmu a ładowanie jest do napięcia 14.1V,mam obawy że pobór prądu na postoju jest za duży ????

Awatar użytkownika
mwas
Administrator
Administrator
Posty: 5129
Rejestracja: 15 lut 2010, 11:51
Przebieg: 155555
Silnik: 1.4 8v
Rocznik: 2007
Lokalizacja: Gdańsk
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy
Kontakt:

Re: Po 5 dniach postoju Linki 1.4 akumlator jest wyładowany

Post autor: mwas » 18 sty 2015, 16:07

Warto jest sprawdzić, czy przewód masowy się nie poluzował, było już to gdzieś poruszane na forum :pomysli Odnośnie poboru prądu to ciężko mi powiedzieć czy to dużo, ale jeśli z ładowaniem jest wszystko OK i przewód masowy jest dobrze przytwierdzony, to pozostaje szukać "złodzieja" w aucie. Sprawdzałeś czy wszystkie funkcje w drzwiach działają ? Może wiązka się przetarła i robi gdzieś delikatne zwarcie :pomysli
Linea Dynamic 1.4 8V '2007

czeszyk
Nowy
Nowy
Posty: 5
Rejestracja: 02 cze 2010, 15:05
Przebieg: 0
Rocznik: 0
Lokalizacja: krakow
Kontakt:

Re: Po 5 dniach postoju Linki 1.4 akumlator jest wyładowany

Post autor: czeszyk » 18 sty 2015, 16:14

Dzi,eki za podpowiedz sprawdzę jutro po pracy ,Pozdrawiam

Awatar użytkownika
smak56
klubowicze
klubowicze
Posty: 3784
Rejestracja: 19 lis 2010, 15:17
Przebieg: 200000
Silnik: 1.3 multijet
Rocznik: 2007
Lokalizacja: Zielona Góra
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy

Re: Po 5 dniach postoju Linki 1.4 akumlator jest wyładowany

Post autor: smak56 » 18 sty 2015, 16:17

Znalazłem taki temat, może się przyda; https://www.google.pl/url?sa=t&rct=j&q= ... 9542,d.d24" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;

A w tym miejscu trochę pisałem o poborze prądu w moim aucie; http://www.lineaklubpolska.pl/viewtopic ... na+postoju" onclick="window.open(this.href);return false;
smak56
****
Obrazek

Awatar użytkownika
Fiacik
klubowicze
klubowicze
Posty: 688
Rejestracja: 25 wrz 2014, 15:16
Przebieg: 64500
Silnik: 1.3multijet 95KM
Rocznik: 2013
Lokalizacja: Żywiec
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy

Re: Po 5 dniach postoju Linki 1.4 akumlator jest wyładowany

Post autor: Fiacik » 18 sty 2015, 23:32

Ja bym jeszcze sprawdził oświetlenie bagażnika - np.czy po otwarciu lampka nie jest gorąca.
Piękna kobieta to niezbędny element wyposażenia pięknego auta :)

Awatar użytkownika
Tomek
Moderator
Moderator
Posty: 6081
Rejestracja: 10 sty 2010, 21:26
Przebieg: 129000
Silnik: 1.4 V8 + LPG
Rocznik: 2009
Lokalizacja: Radom
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy

Re: Po 5 dniach postoju Linki 1.4 akumlator jest wyładowany

Post autor: Tomek » 19 sty 2015, 9:24

Fiacik pisze:Ja bym jeszcze sprawdził oświetlenie bagażnika - np.czy po otwarciu lampka nie jest gorąca.
Ale ta lampka i tak sama gaśnie po pewnym czasie, nawet jak bagażnik jest otwarty (długo), więc raczej znikome prawdopodobieństwo.

Awatar użytkownika
adamson
klubowicze
klubowicze
Posty: 1829
Rejestracja: 11 gru 2009, 19:46
Przebieg: 90000
Silnik: 1.4 8V
Rocznik: 2009
Lokalizacja: SW / Świętochłowice / O.S.
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy
Kontakt:

Re: Po 5 dniach postoju Linki 1.4 akumlator jest wyładowany

Post autor: adamson » 19 sty 2015, 10:20

Tomek pisze:
Fiacik pisze:Ja bym jeszcze sprawdził oświetlenie bagażnika - np.czy po otwarciu lampka nie jest gorąca.
Ale ta lampka i tak sama gaśnie po pewnym czasie, nawet jak bagażnik jest otwarty (długo).
Dokładnie, po 20 minutach gaśnie.
FIAT LINEA 1.4 8V *DYNAMIC* GRAFIT UNDERGROUND '2009 ->LIMITED EDITION->

ODPOWIEDZ
stoły drewniane

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Bing [Bot] i 1 gość