Teraz jest 6 gru 2016, o 06:49


Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 221 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 15  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: dołożenie Tempomatu
PostNapisane: 21 mar 2013, o 09:02 
Offline
Administrator
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 15 lut 2010, o 11:51
Posty: 4799
Lokalizacja: Gdańsk
Postawił Piwo : 242 razy
Otrzymał Piw: 321 razy
leszek1234, zapewniam Cię, że ta centralka jest i u Ciebie :ink Mało tego - okazuje się, że nie trzeba jej aktywować, we wszystkich autach, gdzie manetka podłączana jest 5cioma przewodami (nie rezystancyjna) diagnostyka wykazuje, że centralka jest obecna ale jest wyłączona ! I u mnie jest dokładnie tak samo, więc obstawiam, że i u Ciebie tak będzie.
Kuzyn, to nic strasznego, połączenia może i są takie jak w Bravo, ale jednak wolałbym się wcześniej upewnić, czy rzeczywiście tak jest :pomysli Przydałby się pełny eLearn lub ktoś, kto ma dostęp do takiego, to by mógłby kilka zrzutów ekranu zrobić :ink

_________________
Linea Dynamic 1.4 8V '2007


Góra
 Zobacz profil Prywatny album  Przebieg:   138500   Silnik:   1.4 8v   Rocznik:   2007    
 
 Tytuł: Re: dołożenie Tempomatu
PostNapisane: 21 mar 2013, o 10:00 
Offline
Administrator
Administrator

Dołączył(a): 8 gru 2009, o 09:18
Posty: 5951
Lokalizacja: Białobrzegi
Postawił Piwo : 45 razy
Otrzymał Piw: 134 razy
może darcyn nam pomoże

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil Prywatny album  Przebieg:   181000   Silnik:   1.4 T-Jet + LPG   Rocznik:   2008    
 
 Tytuł: Re: dołożenie Tempomatu
PostNapisane: 21 mar 2013, o 10:40 
Offline
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 10 sty 2010, o 21:26
Posty: 5854
Lokalizacja: Radom
Postawił Piwo : 188 razy
Otrzymał Piw: 163 razy
Świetne wiadomości :)
:pivo


Góra
 Zobacz profil Prywatny album  Przebieg:   126000   Silnik:   1.4 V8 + LPG   Rocznik:   2009    
 
 Tytuł: Re: dołożenie Tempomatu
PostNapisane: 21 mar 2013, o 11:03 
Offline
klubowicze
klubowicze

Dołączył(a): 1 lip 2012, o 07:51
Posty: 74
Lokalizacja: mazowieckie
Postawił Piwo : 2 razy
Otrzymał Piw: 2 razy
Dołączam się

1. mwas
2. Tomek
3. helletic
4. emmer
5. adamson
6. leszek1234
7. karollino
8. pawe1_c
9.lik79

_________________
T Ł


Góra
 Zobacz profil   Przebieg:   73000   Silnik:   1.3 MJ   Rocznik:   2007    
 
 Tytuł: Re: dołożenie Tempomatu
PostNapisane: 21 mar 2013, o 11:18 
Offline
Administrator
Administrator

Dołączył(a): 8 gru 2009, o 09:18
Posty: 5951
Lokalizacja: Białobrzegi
Postawił Piwo : 45 razy
Otrzymał Piw: 134 razy
mwas NA PREZYDENTA

dobra robota. teraz kazdy kupuje manetke i na ogólnopolskim montaż :ryczy - frekwencja 100%

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil Prywatny album  Przebieg:   181000   Silnik:   1.4 T-Jet + LPG   Rocznik:   2008    
 
 Tytuł: Re: dołożenie Tempomatu
PostNapisane: 21 mar 2013, o 12:32 
Offline
Administrator
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 15 lut 2010, o 11:51
Posty: 4799
Lokalizacja: Gdańsk
Postawił Piwo : 242 razy
Otrzymał Piw: 321 razy
emmer napisał(a):
mwas NA PREZYDENTA


Bez przesady :róż Czego to się nie robi dla kolegów :pivo (i koleżanek oczywiście !! :pivo)

emmer napisał(a):
dobra robota. teraz kazdy kupuje manetke i na ogólnopolskim montaż :ryczy - frekwencja 100%


Dla mnie spoko, można dłubać :lacha
Właśnie poszukuję manetki w moich okolicach i knuję piny do uzupełnienia we wtyczkach :luzak Aż mnie korci, żeby to dzisiaj poskładać, ale nie wiem, czy uda mi się zdobyć tak szybko wszystkie potrzebne elementy. :oj
No i jeszcze schemat do T-Jet'a, bo do mJet'a mam i mogę w każdej chwili udostępnić i napisać co i jak trzeba podłączyć. Jedyne zadanie użytkownika mJet'a to lokalizacja złącza. Niestety, w moich okolicach nie znam nikogo innego z Linką, zwłaszcza w innej wersji silnikowej jak moja, żebym mógł przy niej fizycznie pogrzebać, dlatego nie jestem w stanie podać dokładnej lokalizacji złącza pod maską :smutny
darcyn, masz dostęp do eLearn'a Linei ?

_________________
Linea Dynamic 1.4 8V '2007


Góra
 Zobacz profil Prywatny album  Przebieg:   138500   Silnik:   1.4 8v   Rocznik:   2007    
 
 Tytuł: Re: dołożenie Tempomatu
PostNapisane: 21 mar 2013, o 13:02 
Offline
klubowicze
klubowicze
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 25 lis 2012, o 19:32
Posty: 1270
Lokalizacja: blisko Rybnika
Postawił Piwo : 147 razy
Otrzymał Piw: 99 razy
mwas - chciałbym, żeby z moim autem było tak jak mówisz, stałem jednak koło laptopa gdy diagnosta w ASO szukał opcji "tempomat" - nie było :smutny . No ale nie tracę nadziei. Gdybym mieszkał bliżej , już bym u Ciebie był :)


Góra
 Zobacz profil   Przebieg:   100000   Silnik:   1.4 16V Turbo + LPG   Rocznik:   2009    
 
 Tytuł: Re: dołożenie Tempomatu
PostNapisane: 21 mar 2013, o 13:29 
Offline
Administrator
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 15 lut 2010, o 11:51
Posty: 4799
Lokalizacja: Gdańsk
Postawił Piwo : 242 razy
Otrzymał Piw: 321 razy
leszek1234 napisał(a):
stałem jednak koło laptopa gdy diagnosta w ASO szukał opcji "tempomat" - nie było :smutny .


To, że nie znalazł, to akurat mnie nie dziwi, bo... jako takiego po prostu nie ma ! Trzeba wiedzieć, gdzie spojrzeć :ink Poza tym podejrzewam, że on używał innego softu, jak ja. Mówię Ci - skoro u mnie, w zapyziałym 1.4 8V się da, to u Ciebie tym bardziej ! Jeśli masz ochotę na wycieczkę nad morze, to zapraszam serdecznie :pivo Pogrzebiemy, podłączymy i w drodze powrotnej nie będziesz męczył nogi :lacha

_________________
Linea Dynamic 1.4 8V '2007


Góra
 Zobacz profil Prywatny album  Przebieg:   138500   Silnik:   1.4 8v   Rocznik:   2007    
 
 Tytuł: Re: dołożenie Tempomatu
PostNapisane: 21 mar 2013, o 13:43 
Offline
klubowicze
klubowicze
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 11 gru 2009, o 19:46
Posty: 1652
Lokalizacja: SW
Postawił Piwo : 179 razy
Otrzymał Piw: 107 razy
Właśnie, szkoda , że nie mieszkasz na naszym wspaniałym Śląsku :)

_________________
FIAT LINEA 1.4 8V *DYNAMIC* GRAFIT UNDERGROUND '2009 ->LIMITED EDITION->


Góra
 Zobacz profil Prywatny album  Przebieg:   83100   Silnik:   1.4 8V   Rocznik:   2009    
 
 Tytuł: Re: dołożenie Tempomatu
PostNapisane: 21 mar 2013, o 16:51 
Offline
klubowicze
klubowicze
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 25 lis 2012, o 19:32
Posty: 1270
Lokalizacja: blisko Rybnika
Postawił Piwo : 147 razy
Otrzymał Piw: 99 razy
mwas - lejesz nadzieję i miód na moje serce... kurcze, to by było piękne !!!


Góra
 Zobacz profil   Przebieg:   100000   Silnik:   1.4 16V Turbo + LPG   Rocznik:   2009    
 
 Tytuł: Re: dołożenie Tempomatu
PostNapisane: 21 mar 2013, o 20:45 
Offline
Forum to jego świat
Forum to jego świat
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 10 mar 2012, o 00:21
Posty: 2198
Lokalizacja: POZ
Postawił Piwo : 343 razy
Otrzymał Piw: 228 razy
mwas moje najszczersze wyrazy podziwu i szacunku dla Twojej wytrwałości :pivo :pivo :pivo ! Będzie co oglądać i o czym dyskutować przy skrzynce chmielowego złotego trunku :brawo !


Góra
 Zobacz profil   Przebieg:   151000   Silnik:   1.4 8V + LPG   Rocznik:   2007    
 
 Tytuł: Re: dołożenie Tempomatu
PostNapisane: 22 mar 2013, o 11:05 
Offline
Administrator
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 15 lut 2010, o 11:51
Posty: 4799
Lokalizacja: Gdańsk
Postawił Piwo : 242 razy
Otrzymał Piw: 321 razy
helletic napisał(a):
mwas moje najszczersze wyrazy podziwu i szacunku dla Twojej wytrwałości :pivo :pivo :pivo !


Hehe :) Ja jestem uparty jak Ty, tylko że bardziej cierpliwy :ink Jak się za coś zabiorę, to do póki nie zrobię, to nie odpuszczam :ink A jak odpuszczam to po prostu się nie da i tyle :ink

helletic napisał(a):
Będzie co oglądać i o czym dyskutować przy skrzynce chmielowego złotego trunku :brawo !


Oj będzie, będzie :pivo :pivo

Teraz jestem na etapie poszukiwania pinów do wtyczki (tej pod maską) i cholera... nie jest to takie łatwe :oj ASO tego nie posiadają, odsyłają raczej do "zakładów specjalizujących się" w elektryce samochodowej, w jednym z takich "zakładów" usłyszałem, że gość "nie ma czasu, bo jak chcę to sobie sam zakładać to ja nie jestem dla niego klientem a te konektory to po prostu trzeba szukać" :lacha Normalnie pomocny na maksa :lacha W ostateczności zakupię jakąś uwaloną wiązkę elektryczną od Grande i będzie po temacie, tylko koszty ciut większe :luzak

_________________
Linea Dynamic 1.4 8V '2007


Góra
 Zobacz profil Prywatny album  Przebieg:   138500   Silnik:   1.4 8v   Rocznik:   2007    
 
 Tytuł: Re: dołożenie Tempomatu
PostNapisane: 22 mar 2013, o 11:14 
Offline
Administrator
Administrator

Dołączył(a): 8 gru 2009, o 09:18
Posty: 5951
Lokalizacja: Białobrzegi
Postawił Piwo : 45 razy
Otrzymał Piw: 134 razy
masz jakąś fote poglądową? może takie?


Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil Prywatny album  Przebieg:   181000   Silnik:   1.4 T-Jet + LPG   Rocznik:   2008    
 
 Tytuł: Re: dołożenie Tempomatu
PostNapisane: 22 mar 2013, o 11:19 
Offline
Administrator
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 15 lut 2010, o 11:51
Posty: 4799
Lokalizacja: Gdańsk
Postawił Piwo : 242 razy
Otrzymał Piw: 321 razy
emmer napisał(a):
masz jakąś fote poglądową?


No właśnie foty samych pinów nie mam, bo nawet nie bardzo wiem jak wygrzebać je z oryginalnej wtyczki a nie chcę czegoś przypadkiem pourywać :smutny A foty samej wtyczki są w jednym z poprzednich postów -> viewtopic.php?f=38&t=2722&start=90

-- 22 mar 2013, o 11:20 --

emmer, do podobnych konektorów się dokopałem, ale nie mam pewności, że to będą akurat te :smutny Ale spokojnie, coś wyknuję :ink

_________________
Linea Dynamic 1.4 8V '2007


Góra
 Zobacz profil Prywatny album  Przebieg:   138500   Silnik:   1.4 8v   Rocznik:   2007    
 
 Tytuł: Re: dołożenie Tempomatu
PostNapisane: 22 mar 2013, o 11:52 
Offline
Administrator
Administrator

Dołączył(a): 8 gru 2009, o 09:18
Posty: 5951
Lokalizacja: Białobrzegi
Postawił Piwo : 45 razy
Otrzymał Piw: 134 razy
jest namalowane że do Linei - to moze to

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil Prywatny album  Przebieg:   181000   Silnik:   1.4 T-Jet + LPG   Rocznik:   2008    
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 221 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 15  Następna strona

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Theme designed by stylerbb.net © 2008
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL
Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]