dołożenie Tempomatu

Awatar użytkownika
mwas
Prezes
Prezes
Posty: 5341
Rejestracja: 15 lut 2010, 11:51
Przebieg: 161111
Silnik: 1.4 8v
Rocznik: 2007
Lokalizacja: Gdańsk
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy
Kontakt:

Re: dołożenie Tempomatu

Post autor: mwas » 21 mar 2013, 9:02

leszek1234, zapewniam Cię, że ta centralka jest i u Ciebie :ink Mało tego - okazuje się, że nie trzeba jej aktywować, we wszystkich autach, gdzie manetka podłączana jest 5cioma przewodami (nie rezystancyjna) diagnostyka wykazuje, że centralka jest obecna ale jest wyłączona ! I u mnie jest dokładnie tak samo, więc obstawiam, że i u Ciebie tak będzie.
Kuzyn, to nic strasznego, połączenia może i są takie jak w Bravo, ale jednak wolałbym się wcześniej upewnić, czy rzeczywiście tak jest :pomysli Przydałby się pełny eLearn lub ktoś, kto ma dostęp do takiego, to by mógłby kilka zrzutów ekranu zrobić :ink
Linea Dynamic 1.4 8V '2007

emmer
Moderator
Moderator
Posty: 5994
Rejestracja: 08 gru 2009, 9:18
Przebieg: 181000
Silnik: 1.4 T-Jet + LPG
Rocznik: 2008
Lokalizacja: Białobrzegi
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy

Re: dołożenie Tempomatu

Post autor: emmer » 21 mar 2013, 10:00

może darcyn nam pomoże
Obrazek

Awatar użytkownika
Tomek
Moderator
Moderator
Posty: 6177
Rejestracja: 10 sty 2010, 21:26
Przebieg: 129000
Silnik: 1.4 V8 + LPG
Rocznik: 2009
Lokalizacja: Radom
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy

Re: dołożenie Tempomatu

Post autor: Tomek » 21 mar 2013, 10:40

Świetne wiadomości :)
:pivo

luk79
klubowicz
klubowicz
Posty: 74
Rejestracja: 01 lip 2012, 8:51
Przebieg: 73000
Silnik: 1.3 MJ
Rocznik: 2007
Lokalizacja: mazowieckie
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy

Re: dołożenie Tempomatu

Post autor: luk79 » 21 mar 2013, 11:03

Dołączam się

1. mwas
2. Tomek
3. helletic
4. emmer
5. adamson
6. leszek1234
7. karollino
8. pawe1_c
9.lik79
T Ł

emmer
Moderator
Moderator
Posty: 5994
Rejestracja: 08 gru 2009, 9:18
Przebieg: 181000
Silnik: 1.4 T-Jet + LPG
Rocznik: 2008
Lokalizacja: Białobrzegi
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy

Re: dołożenie Tempomatu

Post autor: emmer » 21 mar 2013, 11:18

mwas NA PREZYDENTA

dobra robota. teraz kazdy kupuje manetke i na ogólnopolskim montaż :ryczy - frekwencja 100%
Obrazek

Awatar użytkownika
mwas
Prezes
Prezes
Posty: 5341
Rejestracja: 15 lut 2010, 11:51
Przebieg: 161111
Silnik: 1.4 8v
Rocznik: 2007
Lokalizacja: Gdańsk
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy
Kontakt:

Re: dołożenie Tempomatu

Post autor: mwas » 21 mar 2013, 12:32

emmer pisze:mwas NA PREZYDENTA
Bez przesady :róż Czego to się nie robi dla kolegów :pivo (i koleżanek oczywiście !! :pivo)
emmer pisze:dobra robota. teraz kazdy kupuje manetke i na ogólnopolskim montaż :ryczy - frekwencja 100%
Dla mnie spoko, można dłubać :lacha
Właśnie poszukuję manetki w moich okolicach i knuję piny do uzupełnienia we wtyczkach :luzak Aż mnie korci, żeby to dzisiaj poskładać, ale nie wiem, czy uda mi się zdobyć tak szybko wszystkie potrzebne elementy. :oj
No i jeszcze schemat do T-Jet'a, bo do mJet'a mam i mogę w każdej chwili udostępnić i napisać co i jak trzeba podłączyć. Jedyne zadanie użytkownika mJet'a to lokalizacja złącza. Niestety, w moich okolicach nie znam nikogo innego z Linką, zwłaszcza w innej wersji silnikowej jak moja, żebym mógł przy niej fizycznie pogrzebać, dlatego nie jestem w stanie podać dokładnej lokalizacji złącza pod maską :smutny
darcyn, masz dostęp do eLearn'a Linei ?
Linea Dynamic 1.4 8V '2007

Awatar użytkownika
leszek1234
klubowicz
klubowicz
Posty: 1527
Rejestracja: 25 lis 2012, 19:32
Przebieg: 100000
Silnik: 1.4 16V Turbo + LPG
Rocznik: 2009
Lokalizacja: blisko Rybnika
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy

Re: dołożenie Tempomatu

Post autor: leszek1234 » 21 mar 2013, 13:02

mwas - chciałbym, żeby z moim autem było tak jak mówisz, stałem jednak koło laptopa gdy diagnosta w ASO szukał opcji "tempomat" - nie było :smutny . No ale nie tracę nadziei. Gdybym mieszkał bliżej , już bym u Ciebie był :)

Awatar użytkownika
mwas
Prezes
Prezes
Posty: 5341
Rejestracja: 15 lut 2010, 11:51
Przebieg: 161111
Silnik: 1.4 8v
Rocznik: 2007
Lokalizacja: Gdańsk
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy
Kontakt:

Re: dołożenie Tempomatu

Post autor: mwas » 21 mar 2013, 13:29

leszek1234 pisze:stałem jednak koło laptopa gdy diagnosta w ASO szukał opcji "tempomat" - nie było :smutny .
To, że nie znalazł, to akurat mnie nie dziwi, bo... jako takiego po prostu nie ma ! Trzeba wiedzieć, gdzie spojrzeć :ink Poza tym podejrzewam, że on używał innego softu, jak ja. Mówię Ci - skoro u mnie, w zapyziałym 1.4 8V się da, to u Ciebie tym bardziej ! Jeśli masz ochotę na wycieczkę nad morze, to zapraszam serdecznie :pivo Pogrzebiemy, podłączymy i w drodze powrotnej nie będziesz męczył nogi :lacha
Linea Dynamic 1.4 8V '2007

Awatar użytkownika
adamson
klubowicz
klubowicz
Posty: 1960
Rejestracja: 11 gru 2009, 19:46
Przebieg: 92000
Silnik: 1.4 8V
Rocznik: 2009
Lokalizacja: SW / Świętochłowice / O.S.
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy
Kontakt:

Re: dołożenie Tempomatu

Post autor: adamson » 21 mar 2013, 13:43

Właśnie, szkoda , że nie mieszkasz na naszym wspaniałym Śląsku :)
FIAT LINEA 1.4 8V *DYNAMIC* GRAFIT UNDERGROUND '2009 ->LIMITED EDITION->

Awatar użytkownika
leszek1234
klubowicz
klubowicz
Posty: 1527
Rejestracja: 25 lis 2012, 19:32
Przebieg: 100000
Silnik: 1.4 16V Turbo + LPG
Rocznik: 2009
Lokalizacja: blisko Rybnika
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy

Re: dołożenie Tempomatu

Post autor: leszek1234 » 21 mar 2013, 16:51

mwas - lejesz nadzieję i miód na moje serce... kurcze, to by było piękne !!!

Awatar użytkownika
helletic
klubowicz
klubowicz
Posty: 2226
Rejestracja: 10 mar 2012, 0:21
Przebieg: 178000
Silnik: 1.4 8V + LPG
Rocznik: 2007
Lokalizacja: POZ
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy

Re: dołożenie Tempomatu

Post autor: helletic » 21 mar 2013, 20:45

mwas moje najszczersze wyrazy podziwu i szacunku dla Twojej wytrwałości :pivo :pivo :pivo ! Będzie co oglądać i o czym dyskutować przy skrzynce chmielowego złotego trunku :brawo !

Awatar użytkownika
mwas
Prezes
Prezes
Posty: 5341
Rejestracja: 15 lut 2010, 11:51
Przebieg: 161111
Silnik: 1.4 8v
Rocznik: 2007
Lokalizacja: Gdańsk
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy
Kontakt:

Re: dołożenie Tempomatu

Post autor: mwas » 22 mar 2013, 11:05

helletic pisze:mwas moje najszczersze wyrazy podziwu i szacunku dla Twojej wytrwałości :pivo :pivo :pivo !
Hehe :) Ja jestem uparty jak Ty, tylko że bardziej cierpliwy :ink Jak się za coś zabiorę, to do póki nie zrobię, to nie odpuszczam :ink A jak odpuszczam to po prostu się nie da i tyle :ink
helletic pisze:Będzie co oglądać i o czym dyskutować przy skrzynce chmielowego złotego trunku :brawo !
Oj będzie, będzie :pivo :pivo

Teraz jestem na etapie poszukiwania pinów do wtyczki (tej pod maską) i cholera... nie jest to takie łatwe :oj ASO tego nie posiadają, odsyłają raczej do "zakładów specjalizujących się" w elektryce samochodowej, w jednym z takich "zakładów" usłyszałem, że gość "nie ma czasu, bo jak chcę to sobie sam zakładać to ja nie jestem dla niego klientem a te konektory to po prostu trzeba szukać" :lacha Normalnie pomocny na maksa :lacha W ostateczności zakupię jakąś uwaloną wiązkę elektryczną od Grande i będzie po temacie, tylko koszty ciut większe :luzak
Linea Dynamic 1.4 8V '2007

emmer
Moderator
Moderator
Posty: 5994
Rejestracja: 08 gru 2009, 9:18
Przebieg: 181000
Silnik: 1.4 T-Jet + LPG
Rocznik: 2008
Lokalizacja: Białobrzegi
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy

Re: dołożenie Tempomatu

Post autor: emmer » 22 mar 2013, 11:14

masz jakąś fote poglądową? może takie?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Obrazek

Awatar użytkownika
mwas
Prezes
Prezes
Posty: 5341
Rejestracja: 15 lut 2010, 11:51
Przebieg: 161111
Silnik: 1.4 8v
Rocznik: 2007
Lokalizacja: Gdańsk
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy
Kontakt:

Re: dołożenie Tempomatu

Post autor: mwas » 22 mar 2013, 11:19

emmer pisze:masz jakąś fote poglądową?
No właśnie foty samych pinów nie mam, bo nawet nie bardzo wiem jak wygrzebać je z oryginalnej wtyczki a nie chcę czegoś przypadkiem pourywać :smutny A foty samej wtyczki są w jednym z poprzednich postów -> viewtopic.php?f=38&t=2722&start=90" onclick="window.open(this.href);return false;

-- 22 mar 2013, o 11:20 --

emmer, do podobnych konektorów się dokopałem, ale nie mam pewności, że to będą akurat te :smutny Ale spokojnie, coś wyknuję :ink
Linea Dynamic 1.4 8V '2007

emmer
Moderator
Moderator
Posty: 5994
Rejestracja: 08 gru 2009, 9:18
Przebieg: 181000
Silnik: 1.4 T-Jet + LPG
Rocznik: 2008
Lokalizacja: Białobrzegi
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy

Re: dołożenie Tempomatu

Post autor: emmer » 22 mar 2013, 11:52

jest namalowane że do Linei - to moze to
Obrazek

ODPOWIEDZ
stoły drewniane

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość