Teraz jest 22 sty 2017, o 23:19


Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 260 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Interfejs diagnostyczny
PostNapisane: 30 sty 2015, o 09:55 
Offline
Administrator
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 15 lut 2010, o 11:51
Posty: 4888
Lokalizacja: Gdańsk
Postawił Piwo : 243 razy
Otrzymał Piw: 327 razy
Michał, teraz Ci nie sprawdzę, jak auto do mnie wróci, to mogę się pobawić w testy :ink Nie pamiętam co jest w opcji Przegląd, ale jeśli wbijanie interwału do kolejnego przeglądu, to pamiętam, że już to robiłem i działało :ink

_________________
Linea Dynamic 1.4 8V '2007


Góra
 Zobacz profil Prywatny album  Przebieg:   140140   Silnik:   1.4 8v   Rocznik:   2007    
 
 Tytuł: Re: Interfejs diagnostyczny
PostNapisane: 30 sty 2015, o 10:48 
Offline
Administrator
Administrator

Dołączył(a): 8 gru 2009, o 09:18
Posty: 5970
Lokalizacja: Białobrzegi
Postawił Piwo : 45 razy
Otrzymał Piw: 136 razy
no właśnie nie wiem czy nie mam coś skopane w ustawieniach, bo łączę się tylko z silnikiem i ABS. reszta wywala błąd połączenia. a coś mi się wydaję że kiedyś w to właziłem

Maciuś, sprawdź przy okazji jakie masz ustawienia portu, prędkości, itd. pachnij zrzut jak możesz.

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil Prywatny album  Przebieg:   181000   Silnik:   1.4 T-Jet + LPG   Rocznik:   2008    
 
 Tytuł: Re: Interfejs diagnostyczny
PostNapisane: 30 sty 2015, o 11:17 
Offline
Administrator
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 15 lut 2010, o 11:51
Posty: 4888
Lokalizacja: Gdańsk
Postawił Piwo : 243 razy
Otrzymał Piw: 327 razy
Spoko, tylko że u mnie ustawienia portu mogą być inne, bo mam interfejs na innym układzie elektronicznym :oj

_________________
Linea Dynamic 1.4 8V '2007


Góra
 Zobacz profil Prywatny album  Przebieg:   140140   Silnik:   1.4 8v   Rocznik:   2007    
 
 Tytuł: Re: Interfejs diagnostyczny
PostNapisane: 30 sty 2015, o 21:07 
Offline
klubowicze
klubowicze
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 20 kwi 2012, o 19:26
Posty: 1937
Lokalizacja: Legionowo
Postawił Piwo : 118 razy
Otrzymał Piw: 89 razy
Maciej a Twoja Lina już wróciła???
Co tam znowu grzebiecie? :)

_________________
"Kiedyś dla ludzi byłam zawsze miła, teraz traktuję ich z wzajemnością"


Góra
 Zobacz profil   Przebieg:   160000   Silnik:   TDI   Rocznik:   2008    
 
 Tytuł: Re: Interfejs diagnostyczny
PostNapisane: 31 sty 2015, o 21:47 
Offline
Administrator
Administrator

Dołączył(a): 8 gru 2009, o 09:18
Posty: 5970
Lokalizacja: Białobrzegi
Postawił Piwo : 45 razy
Otrzymał Piw: 136 razy
Lifting :)

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil Prywatny album  Przebieg:   181000   Silnik:   1.4 T-Jet + LPG   Rocznik:   2008    
 
 Tytuł: Re: Interfejs diagnostyczny
PostNapisane: 31 sty 2015, o 22:08 
Offline
Administrator
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 15 lut 2010, o 11:51
Posty: 4888
Lokalizacja: Gdańsk
Postawił Piwo : 243 razy
Otrzymał Piw: 327 razy
Moja Lina jeszcze w warsztacie, że tak to nazwę: robi się :lacha A z grzebaniem to tam... takie tam... :lacha Michał, postaram Ci poustalać te ustawienia jutro, chwilowo mam drobny problem sprzętowy, borykam się jeszcze z pokłosiem małej awarii dyskowej :przykry

_________________
Linea Dynamic 1.4 8V '2007


Góra
 Zobacz profil Prywatny album  Przebieg:   140140   Silnik:   1.4 8v   Rocznik:   2007    
 
 Tytuł: Re: Interfejs diagnostyczny
PostNapisane: 1 lut 2015, o 08:47 
Offline
Administrator
Administrator

Dołączył(a): 8 gru 2009, o 09:18
Posty: 5970
Lokalizacja: Białobrzegi
Postawił Piwo : 45 razy
Otrzymał Piw: 136 razy
Oki. I tak na razie jestem na wyjeździe. Cieszę się że śniegu bo w takiej ilości to w tą zimę jeszcze nie widziałam :)

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil Prywatny album  Przebieg:   181000   Silnik:   1.4 T-Jet + LPG   Rocznik:   2008    
 
 Tytuł: Re: Interfejs diagnostyczny
PostNapisane: 3 lut 2015, o 21:57 
Offline
klubowicze
klubowicze
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 6 sie 2013, o 22:15
Posty: 261
Lokalizacja: Poznań
Postawił Piwo : 10 razy
Otrzymał Piw: 16 razy
Wyskoczył mi wczoraj check engine i pożyczyłem kabelek z ELM327, moje pytanie czy można sprawdzić połączenie do samego urządzenia bez podłączania go do samochodu? Czy żeby urządzenie wydało oznaki życia to musi być podłączone pod body kompa?

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil   Przebieg:   129000   Silnik:   1.4 16V Turbo + LPG   Rocznik:   2008    
 
 Tytuł: Re: Interfejs diagnostyczny
PostNapisane: 4 lut 2015, o 08:15 
Offline
Administrator
Administrator

Dołączył(a): 8 gru 2009, o 09:18
Posty: 5970
Lokalizacja: Białobrzegi
Postawił Piwo : 45 razy
Otrzymał Piw: 136 razy
? :pomysli

nie rozumiem pytania, ale żeby cokolwiek odczytać musisz wpiąć się w gniazdo diagnostyczne. drugi koniec do laptoka z odpowiednim oprogramowaniem.

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil Prywatny album  Przebieg:   181000   Silnik:   1.4 T-Jet + LPG   Rocznik:   2008    
 
 Tytuł: Re: Interfejs diagnostyczny
PostNapisane: 4 lut 2015, o 09:10 
Offline
Administrator
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 15 lut 2010, o 11:51
Posty: 4888
Lokalizacja: Gdańsk
Postawił Piwo : 243 razy
Otrzymał Piw: 327 razy
Zapewne chodzi mu o sprawdzenie działania samego interfejsu ELM, więc tutaj odpowiedź brzmi: to zależy od interfejsu :lacha Ale teoretycznie Multiecuscan powinien sprawdzić, czy urządzenie jest podłączone ale nie mam teraz tego jak potwierdzić, jestem w pracy i nie mam teraz dostępu do MESa :oj

_________________
Linea Dynamic 1.4 8V '2007


Góra
 Zobacz profil Prywatny album  Przebieg:   140140   Silnik:   1.4 8v   Rocznik:   2007    
 
 Tytuł: Re: Interfejs diagnostyczny
PostNapisane: 4 lut 2015, o 09:33 
Offline
Administrator
Administrator

Dołączył(a): 8 gru 2009, o 09:18
Posty: 5970
Lokalizacja: Białobrzegi
Postawił Piwo : 45 razy
Otrzymał Piw: 136 razy
a to kumam. też nie jestem pewien, ale chyba nie pójdzie bez podłączenia pod gniazdo i włączenia zapłonu. podkreslam chyba

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil Prywatny album  Przebieg:   181000   Silnik:   1.4 T-Jet + LPG   Rocznik:   2008    
 
 Tytuł: Re: Interfejs diagnostyczny
PostNapisane: 4 lut 2015, o 09:36 
Offline
Administrator
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 15 lut 2010, o 11:51
Posty: 4888
Lokalizacja: Gdańsk
Postawił Piwo : 243 razy
Otrzymał Piw: 327 razy
A mi się wydaje, że chyba Multiecuscan po podłączeniu samego kabla jest w stanie go przetestować w "standardowym" zakresie, czyli pod kątem jego obecności :ink Niestety mogę to potwierdzić dopiero popołudniu/pod wieczór.

_________________
Linea Dynamic 1.4 8V '2007


Góra
 Zobacz profil Prywatny album  Przebieg:   140140   Silnik:   1.4 8v   Rocznik:   2007    
 
 Tytuł: Re: Interfejs diagnostyczny
PostNapisane: 4 lut 2015, o 12:55 
Offline
klubowicze
klubowicze
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 6 sie 2013, o 22:15
Posty: 261
Lokalizacja: Poznań
Postawił Piwo : 10 razy
Otrzymał Piw: 16 razy
Tak, chodzi o sprawdzenie czy komunikacja do samego interfejsu działa poprawnie, bez podpinania go do auta. Niestety po podłączeniu do MES-a nie wykrywa mi urządzenia i nie może się z nim skomunikować. Port i prędkość mam ustawione poprawnie w programie. Na urządzeniu widnieje prędkość 38400 i taką też ustawiłem. Dlatego pytam bardziej obytych w temacie czy taka opcja wchodzi w grę czy jednak muszę się pofatygować się z laptopem do auta, czego wolałbym uniknąć bez sprawdzenia "na sucho" :)

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil   Przebieg:   129000   Silnik:   1.4 16V Turbo + LPG   Rocznik:   2008    
 
 Tytuł: Re: Interfejs diagnostyczny
PostNapisane: 18 mar 2015, o 14:27 
Offline
Swój
Swój

Dołączył(a): 2 sty 2014, o 21:54
Posty: 40
Lokalizacja: Zabrze
Postawił Piwo : 6 razy
Otrzymał Piw: 0 raz
Jakiś czas temu kupiłem interfejs ELM327 i miałem z nim spory problem :( na początku nie chciał działać. Udało mi się to dopiero na laptopie z Windows XP. Na Win 7 i Win 8 nie chciało działać. Więcej tego nie sprawdzałem, ale przy wolnej chwili sprawdzę czy uda mi się to uruchomić na nowszym systemie.


Góra
 Zobacz profil   Przebieg:   100000   Silnik:   1.4 8V 77KM   Rocznik:   2008    
 
 Tytuł: Re: Interfejs diagnostyczny
PostNapisane: 18 mar 2015, o 14:51 
Offline
Administrator
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 15 lut 2010, o 11:51
Posty: 4888
Lokalizacja: Gdańsk
Postawił Piwo : 243 razy
Otrzymał Piw: 327 razy
Ja działam na Win 7 i nie mam kompletnie żadnych problemów.

_________________
Linea Dynamic 1.4 8V '2007


Góra
 Zobacz profil Prywatny album  Przebieg:   140140   Silnik:   1.4 8v   Rocznik:   2007    
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 260 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18  Następna strona

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Theme designed by stylerbb.net © 2008
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL
Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]