Interfejs diagnostyczny

Awatar użytkownika
ślimak
Administrator
Administrator
Posty: 3305
Rejestracja: 03 gru 2009, 21:39
Przebieg: 11000
Silnik: 1.2 TCe
Rocznik: 2016
Lokalizacja: Piekary Śląskie
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy
Kontakt:

Re: Interfejs diagnostyczny

Post autor: ślimak » 09 sty 2017, 10:09

15 minut brakło
Renault Megane IV 1.2 TCe Energy Intens 132KM

Awatar użytkownika
mwas
Prezes
Prezes
Posty: 5334
Rejestracja: 15 lut 2010, 11:51
Przebieg: 161111
Silnik: 1.4 8v
Rocznik: 2007
Lokalizacja: Gdańsk
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy
Kontakt:

Re: Interfejs diagnostyczny

Post autor: mwas » 09 sty 2017, 10:51

Do Renaty to jest mega problem, żeby soft dostać, interfejs pewnie by podszedł, ale z oprogramowaniem jest lipa :oj
Linea Dynamic 1.4 8V '2007

Awatar użytkownika
ślimak
Administrator
Administrator
Posty: 3305
Rejestracja: 03 gru 2009, 21:39
Przebieg: 11000
Silnik: 1.2 TCe
Rocznik: 2016
Lokalizacja: Piekary Śląskie
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy
Kontakt:

Re: Interfejs diagnostyczny

Post autor: ślimak » 09 sty 2017, 11:05

mwas pisze:Do Renaty to jest mega problem, żeby soft dostać, interfejs pewnie by podszedł, ale z oprogramowaniem jest lipa :oj
Zobacz

http://allegro.pl/renault-can-clip-inte ... 84255.html

Ciężki wydatek...
Renault Megane IV 1.2 TCe Energy Intens 132KM

Awatar użytkownika
leszek1234
klubowicz
klubowicz
Posty: 1522
Rejestracja: 25 lis 2012, 19:32
Przebieg: 100000
Silnik: 1.4 16V Turbo + LPG
Rocznik: 2009
Lokalizacja: blisko Rybnika
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy

Re: Interfejs diagnostyczny

Post autor: leszek1234 » 09 sty 2017, 21:53

ekskluzywna dama, nie to co nasze ;)

Awatar użytkownika
ślimak
Administrator
Administrator
Posty: 3305
Rejestracja: 03 gru 2009, 21:39
Przebieg: 11000
Silnik: 1.2 TCe
Rocznik: 2016
Lokalizacja: Piekary Śląskie
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy
Kontakt:

Re: Interfejs diagnostyczny

Post autor: ślimak » 09 sty 2017, 22:30

leszek1234 pisze:ekskluzywna dama, nie to co nasze ;)
Tak, tak jak je..ie focha - to na bogato ;)
Renault Megane IV 1.2 TCe Energy Intens 132KM

Awatar użytkownika
Kuzyn_z_Sosnowca
Moderator
Moderator
Posty: 6218
Rejestracja: 09 gru 2009, 7:34
Przebieg: 141000
Silnik: T-Jet z gazem
Rocznik: 2008
Lokalizacja: Sosnowiec
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy
Kontakt:

Re: Interfejs diagnostyczny

Post autor: Kuzyn_z_Sosnowca » 12 lut 2017, 15:00

A mój Viaken nie zadziałał, brak komunikacji, nie świecą się żadne diody, komp go nie wykrywa.

will
Moderator
Moderator
Posty: 3358
Rejestracja: 04 gru 2009, 20:04
Przebieg: 96000
Silnik: 1.4 8v
Rocznik: 2007
Lokalizacja: Markotów Duży
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy

Re: Interfejs diagnostyczny

Post autor: will » 12 lut 2017, 17:45

Kuzynie masz Viakena na kablu i 10 win to wyłącz podpisywanie cyfrowe i jeszcze raz wgraj sterowniki. Po każdej aktualizacji win 10 trzeba to robić :smutny oczywiście przy naszym programie z dropboxa.
LINEA 1.4 8V DYNAMIC

Awatar użytkownika
Kuzyn_z_Sosnowca
Moderator
Moderator
Posty: 6218
Rejestracja: 09 gru 2009, 7:34
Przebieg: 141000
Silnik: T-Jet z gazem
Rocznik: 2008
Lokalizacja: Sosnowiec
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy
Kontakt:

Re: Interfejs diagnostyczny

Post autor: Kuzyn_z_Sosnowca » 12 lut 2017, 17:56

Win 7 64bit. Po wpięciu do OBD nie zapala się żadna lampka. Laptop wykrywa nieznane urządzenie i nie przyjmuje sterowników.

will
Moderator
Moderator
Posty: 3358
Rejestracja: 04 gru 2009, 20:04
Przebieg: 96000
Silnik: 1.4 8v
Rocznik: 2007
Lokalizacja: Markotów Duży
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy

Re: Interfejs diagnostyczny

Post autor: will » 12 lut 2017, 17:59

Ten podpis cyfrowy może blokować u mnie tak było.
LINEA 1.4 8V DYNAMIC

Awatar użytkownika
mwas
Prezes
Prezes
Posty: 5334
Rejestracja: 15 lut 2010, 11:51
Przebieg: 161111
Silnik: 1.4 8v
Rocznik: 2007
Lokalizacja: Gdańsk
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy
Kontakt:

Re: Interfejs diagnostyczny

Post autor: mwas » 12 lut 2017, 18:08

U mnie na Win 10, nawet po aktualizacjach nic nie muszę odświeżać, wszystko śmiga aż miło :) Kuzyn, który kabel z Viakena brałeś ? Instalowałeś sterowniki z płyty, którą dostarczają razem z kabelkiem ?

Wysłane z Galaxiaka
Linea Dynamic 1.4 8V '2007

Awatar użytkownika
Kuzyn_z_Sosnowca
Moderator
Moderator
Posty: 6218
Rejestracja: 09 gru 2009, 7:34
Przebieg: 141000
Silnik: T-Jet z gazem
Rocznik: 2008
Lokalizacja: Sosnowiec
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy
Kontakt:

Re: Interfejs diagnostyczny

Post autor: Kuzyn_z_Sosnowca » 12 lut 2017, 18:49

Tak, z płyty, ze stronki. Nic nie pomaga.
Ale znalazłem rozwiązanie. Ruciłem nim kilka razy o podłogę i teraz mam pewność że już mnie więcej nie wku***.

Awatar użytkownika
mwas
Prezes
Prezes
Posty: 5334
Rejestracja: 15 lut 2010, 11:51
Przebieg: 161111
Silnik: 1.4 8v
Rocznik: 2007
Lokalizacja: Gdańsk
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy
Kontakt:

Re: Interfejs diagnostyczny

Post autor: mwas » 12 lut 2017, 20:22

Kuzyn, jeśli z interfejsem jest coś nie tak, to składaj reklamację ! Poza tym oni telefonicznie też potrafią pomóc, może warto przekręcić do Viaken'a :ink

Wysłane z Galaxiaka
Linea Dynamic 1.4 8V '2007

Awatar użytkownika
WoReK
klubowicz
klubowicz
Posty: 85
Rejestracja: 11 wrz 2011, 10:08
Przebieg: 150
Silnik: 1,3 mjet
Rocznik: 2007
Lokalizacja: Katowice
Postawił Piwo;: razy

Re: Interfejs diagnostyczny

Post autor: WoReK » 21 kwie 2017, 8:55

Witam
Przywołuje stary wątek z tego powodu że zastanawiam się nad kupnem bo faktycznie za każdym razem podpięcie 80-100 to jakaś masakra więc na dzień dzisiejszy jaki interfejs polecacie i czy do laptopa czy osobny (bez podpięcia do laptopa)?

Awatar użytkownika
ślimak
Administrator
Administrator
Posty: 3305
Rejestracja: 03 gru 2009, 21:39
Przebieg: 11000
Silnik: 1.2 TCe
Rocznik: 2016
Lokalizacja: Piekary Śląskie
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy
Kontakt:

Re: Interfejs diagnostyczny

Post autor: ślimak » 21 kwie 2017, 9:09

WoReK pisze:Witam
Przywołuje stary wątek z tego powodu że zastanawiam się nad kupnem bo faktycznie za każdym razem podpięcie 80-100 to jakaś masakra więc na dzień dzisiejszy jaki interfejs polecacie i czy do laptopa czy osobny (bez podpięcia do laptopa)?
Moje zdanie takie :

KABEL to KABEL
Renault Megane IV 1.2 TCe Energy Intens 132KM

Awatar użytkownika
mwas
Prezes
Prezes
Posty: 5334
Rejestracja: 15 lut 2010, 11:51
Przebieg: 161111
Silnik: 1.4 8v
Rocznik: 2007
Lokalizacja: Gdańsk
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy
Kontakt:

Re: Interfejs diagnostyczny

Post autor: mwas » 21 kwie 2017, 12:16

Co masz na myśli mówiąc: osobny ? Chodzi Ci o bluetooth czy cały "komputer" diagnostyczny ? O interfejsach jest cały ten wątek, jest w czym wybierać łącznie z tym, co i kto poleca :ink Moje zalecenia nieraz pisałem na forum i są one niezmienne - ELM w wykonaniu VIAKENa. Jeśli chodzi o bluetooth to ja omijam szerokim łukiem, bo są z nimi problemy a cały "diagnozer" - obawiam się, że jego koszty będą nieproporcjonalne do tego, do czego będzie potrzebny :ink Poza tym myślę, że nie będzie miał tylu możliwości, co program na laptopie :ink
Linea Dynamic 1.4 8V '2007

ODPOWIEDZ
stoły drewniane

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Bing [Bot] i 2 gości