Teraz jest 29 mar 2017, o 09:25


Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 500 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29 ... 34  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Akumulator
PostNapisane: 24 mar 2015, o 19:38 
Offline
klubowicze
klubowicze
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 19 lis 2010, o 16:17
Posty: 3718
Lokalizacja: Zielona Góra
Postawił Piwo : 245 razy
Otrzymał Piw: 347 razy
alek; trochę ciężko czyta się Twojego posta. "tople" i "natki" nie ułatwiają zrozumienia, nie mówiąc o braku interpunkcji itd.
Ale wracając do zagadnienia. Wymiana akumulatora nie powinna skutkować wyskakiwaniem jakichś komunikatów. Chyba, że ten kto go /akumulator/ zakładał, nie przestrzegał kolejności podłączanych klem. Wtedy wszystko jest możliwe. Prawidłowe zachowanie podłączenia to: odłączamy stary aku; klema - później +; podłączamy nowy; najpierw +, później -. Nie inaczej. Odłącz jak napisałem, odczekaj do pół godziny, podłącz jw. i odpal auto na około 15 min. nic nie włączaj. Powinno wszystko wrócić do normy.

_________________
smak56
****
Obrazek


Góra
 Zobacz profil Prywatny album  Przebieg:   199000   Silnik:   1.3 multijet   Rocznik:   2007    
 
 Tytuł: Re: Akumulator
PostNapisane: 24 mar 2015, o 21:06 
Offline
Administrator
Administrator

Dołączył(a): 4 gru 2009, o 21:04
Posty: 3344
Lokalizacja: Markotów Duży
Postawił Piwo : 137 razy
Otrzymał Piw: 106 razy
Alek dopisz w stopce przebieg, jak tam alternator? Dobrze ładuje nie popękany?

_________________
LINEA 1.4 8V DYNAMIC


Góra
 Zobacz profil Prywatny album  Przebieg:   92000   Silnik:   1.4 8v   Rocznik:   2007    
 
 Tytuł: Re: Akumulator
PostNapisane: 24 mar 2015, o 21:14 
Offline
Nowy
Nowy

Dołączył(a): 7 cze 2014, o 20:10
Posty: 14
Postawił Piwo : 1 raz
Otrzymał Piw: 0 raz
Akumulator jest firmy topla podobno jeden z lepszych na rynku Przebieg 107tyś. Zobacze rano czy po postoju nie zgadnie kontrolka Ale jak mi się przypomina odlaczony był od+ może to faktycznie ma znaczenie

Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka


Góra
 Zobacz profil   Przebieg:   0   Rocznik:   2007    
 
 Tytuł: Re: Akumulator
PostNapisane: 24 mar 2015, o 21:23 
Offline
Nowy
Nowy

Dołączył(a): 7 cze 2014, o 20:10
Posty: 14
Postawił Piwo : 1 raz
Otrzymał Piw: 0 raz
Ładowanie sprawdzone przy wymianie 14.30

Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka


Góra
 Zobacz profil   Przebieg:   0   Rocznik:   2007    
 
 Tytuł: Re: Akumulator
PostNapisane: 24 mar 2015, o 21:49 
Online
Administrator
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 15 lut 2010, o 12:51
Posty: 4966
Lokalizacja: Gdańsk
Postawił Piwo : 247 razy
Otrzymał Piw: 350 razy
Mimo wszystko trochę mało informacji i kompletnie nieskładnie napisane. Jaki to silnik, przebieg i wresję silnikową mógłbyś uzupełnić w profilu. Napisałeś, że wyskoczył "czek", ale jaka dokładnie kontrolka się świeci :? Czy oprócz tego wszystko działa ? Masz możliwość podpięcia auta pod komputer o odczytać kody błędów :?

_________________
Linea Dynamic 1.4 8V '2007


Góra
 Zobacz profil Prywatny album  Przebieg:   144444   Silnik:   1.4 8v   Rocznik:   2007    
 
 Tytuł: Re: Akumulator
PostNapisane: 24 mar 2015, o 21:53 
Offline
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 9 gru 2009, o 08:34
Posty: 6101
Lokalizacja: Sosnowiec
Postawił Piwo : 221 razy
Otrzymał Piw: 228 razy
Sam wymieniałeś, czy mechanik? Może podpiął w złej kolejności.


Góra
 Zobacz profil Prywatny album  Przebieg:   130000   Silnik:   T-Jet z gazem   Rocznik:   2009    
 
 Tytuł: Re: Akumulator
PostNapisane: 24 mar 2015, o 23:31 
Offline
Nowy
Nowy

Dołączył(a): 7 cze 2014, o 20:10
Posty: 14
Postawił Piwo : 1 raz
Otrzymał Piw: 0 raz
Wymieniał elektryk ale jak inna kolejność to co się stalo

Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka


Góra
 Zobacz profil   Przebieg:   0   Rocznik:   2007    
 
 Tytuł: Re: Akumulator
PostNapisane: 25 mar 2015, o 01:37 
Offline
klubowicze
klubowicze
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 19 lis 2010, o 16:17
Posty: 3718
Lokalizacja: Zielona Góra
Postawił Piwo : 245 razy
Otrzymał Piw: 347 razy
Wychodzi na to, że nie czytasz forum. Masz problem i chcesz aby go natychmiast rozwiązać. Nie będę Cię zanudzał, ale napiszę, że kolejność podłączanych klem MA znaczenie. Napisałem abyś rozłączył akumulator. Zresetujesz /o czym wszyscy na forum wiedzą/ komputer, który w zdecydowanej większości wróci do ustawień fabrycznych. Ale to Twoje, nie moje auto.
P.S.
Nazwy własne piszemy dużą literą (Topla).

_________________
smak56
****
Obrazek


Góra
 Zobacz profil Prywatny album  Przebieg:   199000   Silnik:   1.3 multijet   Rocznik:   2007    
 
 Tytuł: Re: Akumulator
PostNapisane: 25 mar 2015, o 15:58 
Offline
Nowy
Nowy

Dołączył(a): 7 cze 2014, o 20:10
Posty: 14
Postawił Piwo : 1 raz
Otrzymał Piw: 0 raz
Błąd nie zginął ale połączyłam pod kolegi telefon i wyskoczył PO171 program był darmowy więc nie mogłem go skasować. Rozepne klemy i zobaczymy co dalej będzie. Dzięki za pomoc.

Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka


Góra
 Zobacz profil   Przebieg:   0   Rocznik:   2007    
 
 Tytuł: Re: Akumulator
PostNapisane: 25 mar 2015, o 16:07 
Online
Administrator
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 15 lut 2010, o 12:51
Posty: 4966
Lokalizacja: Gdańsk
Postawił Piwo : 247 razy
Otrzymał Piw: 350 razy
alek, nadal nie czytasz co się do Ciebie pisze... mało informacji o Twoim aucie !! Jaki to ma silnik :? Jaka wersja wyposażenia :? I przede wszystkim: masz LPG :? Napisałeś sam kod błędu, ale nic więcej... z kodu wynika, że jest to zbyt uboga lub bogata mieszanka - tutaj niestety nie mamy szklanej kuli a tester powinien to wyświetlić. Jeśli masz LPG, to ewidentnie na regulację...

_________________
Linea Dynamic 1.4 8V '2007


Góra
 Zobacz profil Prywatny album  Przebieg:   144444   Silnik:   1.4 8v   Rocznik:   2007    
 
 Tytuł: Re: Akumulator
PostNapisane: 25 cze 2015, o 22:34 
Offline
klubowicze
klubowicze

Dołączył(a): 21 gru 2014, o 23:24
Posty: 41
Lokalizacja: KRAKÓW
Postawił Piwo : 0 raz
Otrzymał Piw: 0 raz
W jaki sposób można zmierzyć pobór prądu na postoju?


Góra
 Zobacz profil   Przebieg:   76000   Silnik:   1.4 8V   Rocznik:   2011    
 
 Tytuł: Re: Akumulator
PostNapisane: 25 cze 2015, o 23:39 
Offline
klubowicze
klubowicze
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 25 lis 2012, o 20:32
Posty: 1400
Lokalizacja: blisko Rybnika
Postawił Piwo : 158 razy
Otrzymał Piw: 106 razy
najprościej? - miernikiem cęgowym;) Kup taki w supermarkecie , który przyjmuje zwroty (Obi, Castorama, Leroy itd) . Zmierz na parkingu i oddaj;)


Góra
 Zobacz profil   Przebieg:   100000   Silnik:   1.4 16V Turbo + LPG   Rocznik:   2009    
 
 Tytuł: Re: Akumulator
PostNapisane: 26 cze 2015, o 08:54 
Offline
Administrator
Administrator

Dołączył(a): 8 gru 2009, o 10:18
Posty: 5971
Lokalizacja: Białobrzegi
Postawił Piwo : 45 razy
Otrzymał Piw: 144 razy
Kuźniar - to ty?

Sory leszek, ale nie mogłem się powstrzymać.

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil Prywatny album  Przebieg:   181000   Silnik:   1.4 T-Jet + LPG   Rocznik:   2008    
 
 Tytuł: Re: Akumulator
PostNapisane: 26 cze 2015, o 10:16 
Online
Administrator
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 15 lut 2010, o 12:51
Posty: 4966
Lokalizacja: Gdańsk
Postawił Piwo : 247 razy
Otrzymał Piw: 350 razy
emmer napisał(a):
Kuźniar - to ty?

Sory leszek, ale nie mogłem się powstrzymać.



:ryczy :ryczy :ryczy :ryczy :ryczy :pivo :pivo :pivo :pivo :pivo

_________________
Linea Dynamic 1.4 8V '2007


Góra
 Zobacz profil Prywatny album  Przebieg:   144444   Silnik:   1.4 8v   Rocznik:   2007    
 
 Tytuł: Re: Akumulator
PostNapisane: 27 cze 2015, o 08:35 
Offline
klubowicze
klubowicze
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 25 lis 2012, o 20:32
Posty: 1400
Lokalizacja: blisko Rybnika
Postawił Piwo : 158 razy
Otrzymał Piw: 106 razy
:ryczy


Góra
 Zobacz profil   Przebieg:   100000   Silnik:   1.4 16V Turbo + LPG   Rocznik:   2009    
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 500 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29 ... 34  Następna strona

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: lepio i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Theme designed by stylerbb.net © 2008
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL
Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]