Teraz jest 1 maja 2017, o 08:08


Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 500 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28 ... 34  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Akumulator
PostNapisane: 29 lis 2014, o 22:07 
Offline
klubowicze
klubowicze

Dołączył(a): 23 mar 2014, o 20:39
Posty: 173
Lokalizacja: Sławków
Postawił Piwo : 3 razy
Otrzymał Piw: 7 razy
Ostatnio zauważyłem dziwne objawy:
- czasem przy rozruchu zaświeca się kłódeczka
- zaczyna migotać wskaźnik temperatury na wyświetlaczu
- czasami błąd EBD
Akumulator jest fabryczny od 2007 roku.
Czy mam już kupić nowy, czy próbować ładować ?
A może jest jakaś inna przyczyna tych wskazań ?


Góra
 Zobacz profil   Przebieg:   96000   Silnik:   1.4 8V +LPG   Rocznik:   2007    
 
 Tytuł: Re: Akumulator
PostNapisane: 29 lis 2014, o 22:30 
Offline
Nic tylko forum
Nic tylko forum
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 30 mar 2011, o 19:34
Posty: 758
Lokalizacja: Bielsko-Biała/Skoczów
Postawił Piwo : 43 razy
Otrzymał Piw: 57 razy
Naładuj. Jeżeli teraz w zimowe na mrozach nie odpalisz to się rozglądaj za nowym

_________________
Pozdrawiam wszystkich


Góra
 Zobacz profil   Przebieg:   124000   Silnik:   1.3 multijet   Rocznik:   2008    
 
 Tytuł: Re: Akumulator
PostNapisane: 29 lis 2014, o 22:34 
Offline
klubowicze
klubowicze

Dołączył(a): 23 mar 2014, o 20:39
Posty: 173
Lokalizacja: Sławków
Postawił Piwo : 3 razy
Otrzymał Piw: 7 razy
Dzięki Marcin.
Kupię nowy bo zima jest coraz bliżej.
Ładowanie i wstawianie o 6 rano nie ma najmniejszego sensu.


Góra
 Zobacz profil   Przebieg:   96000   Silnik:   1.4 8V +LPG   Rocznik:   2007    
 
 Tytuł: Re: Akumulator
PostNapisane: 1 sty 2015, o 15:53 
Offline
klubowicze
klubowicze

Dołączył(a): 20 sie 2013, o 22:35
Posty: 210
Lokalizacja: Tarnowskie góry
Postawił Piwo : 3 razy
Otrzymał Piw: 2 razy
Może ktoś coś podpowie,mam roczny akumulator centra plus 50ah,alternator ładuje 13,8v na wolnych obrotach przy obciążeniu-włączone swiatła, dmuchawa na 1 ,bez obciążenia 13,9-14v.W zeszłom sobote go ładowałem a wczoraj rozładowany 11,8v,auto w garażu, pobór prądu przy zamkniętym aucie to 0,20amper ,dziennie robie 20 km w tym połowe na swiatłach do jazdy dziennej ,czy wartości ładowania są dobre czy może za małe i przez to ten problem,a może akum wysiadł :smutny


Góra
 Zobacz profil   Przebieg:   72000   Silnik:   1.4 16v Turbo   Rocznik:   2008    
 
 Tytuł: Re: Akumulator
PostNapisane: 1 sty 2015, o 16:04 
Offline
Nic tylko forum
Nic tylko forum
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 30 mar 2011, o 19:34
Posty: 758
Lokalizacja: Bielsko-Biała/Skoczów
Postawił Piwo : 43 razy
Otrzymał Piw: 57 razy
Stawiam na akumulator. Gwarancje w ręce i do sklepu

_________________
Pozdrawiam wszystkich


Góra
 Zobacz profil   Przebieg:   124000   Silnik:   1.3 multijet   Rocznik:   2008    
 
 Tytuł: Re: Akumulator
PostNapisane: 1 sty 2015, o 16:05 
Offline
Forum to jego świat
Forum to jego świat
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 10 mar 2012, o 01:21
Posty: 2222
Lokalizacja: POZ
Postawił Piwo : 353 razy
Otrzymał Piw: 229 razy
http://www.lineaklubpolska.pl/viewtopic.php?f=38&t=1039&start=195

u mnie takie wskazania ładowania, jakoś doładowuje.


Góra
 Zobacz profil   Przebieg:   153000   Silnik:   1.4 8V + LPG   Rocznik:   2007    
 
 Tytuł: Re: Akumulator
PostNapisane: 1 sty 2015, o 17:45 
Offline
Administrator
Administrator

Dołączył(a): 4 gru 2009, o 21:04
Posty: 3348
Lokalizacja: Markotów Duży
Postawił Piwo : 139 razy
Otrzymał Piw: 109 razy
Wygląda na aku

-- 1 sty 2015, o 17:45 --

Wygląda na aku

_________________
LINEA 1.4 8V DYNAMIC


Góra
 Zobacz profil Prywatny album  Przebieg:   92000   Silnik:   1.4 8v   Rocznik:   2007    
 
 Tytuł: Re: Akumulator
PostNapisane: 1 sty 2015, o 19:41 
Offline
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 10 sty 2010, o 22:26
Posty: 6001
Lokalizacja: Radom
Postawił Piwo : 201 razy
Otrzymał Piw: 189 razy
pogromcaslaskiej, jakoś w zeszłym roku mierzyłem z ciekawości ładowanie u siebie, i wyszły mi podobne wartości jak u Ciebie.
Z tym że mam fabryczny akumulator, i od nowości nie był nigdy doładowywany.

Z Twoją Centrą jest zdecydowanie coś nie tak.


Góra
 Zobacz profil Prywatny album  Przebieg:   129000   Silnik:   1.4 V8 + LPG   Rocznik:   2009    
 
 Tytuł: Re: Akumulator
PostNapisane: 1 sty 2015, o 21:44 
Offline
klubowicze
klubowicze
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 25 wrz 2014, o 15:16
Posty: 657
Lokalizacja: Żywiec
Postawił Piwo : 2 razy
Otrzymał Piw: 38 razy
Mnie to też wygląda na akumulator ,ale ładowanie uznałbym za zadowalające na poziomie 14,1 V.

_________________
Piękna kobieta to niezbędny element wyposażenia pięknego auta :)


Góra
 Zobacz profil   Przebieg:   62000   Silnik:   1.3multijet 95KM   Rocznik:   2013    
 
 Tytuł: Re: Akumulator
PostNapisane: 6 sty 2015, o 10:37 
Offline
klubowicze
klubowicze
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 25 lis 2012, o 20:32
Posty: 1424
Lokalizacja: blisko Rybnika
Postawił Piwo : 161 razy
Otrzymał Piw: 107 razy
U mnie też roczna Centra poszła do reklamacji bo już codziennie musiałem ją doładowywać prostownikiem - uznali i właśnie odebrałem ze sklepu nowy aku . Niestety na czas reklamacji musiałem kupić inny więc mam dwa nowe..


Góra
 Zobacz profil   Przebieg:   100000   Silnik:   1.4 16V Turbo + LPG   Rocznik:   2009    
 
 Tytuł: Re: Akumulator
PostNapisane: 6 sty 2015, o 13:15 
Offline
klubowicze
klubowicze

Dołączył(a): 20 sie 2013, o 22:35
Posty: 210
Lokalizacja: Tarnowskie góry
Postawił Piwo : 3 razy
Otrzymał Piw: 2 razy
leszek a jak długo był w reklamacji?to cud że ci dali nowy, zazwyczaj zbywają ,podładują albo wymienią kwas i mówią że dobry,a jakiej firmy kupiłeś ten drugi? ja musze też mojego oddać do reklamacji- centra plus 50ah, rok temu kupiona,teraz kupie akum bocha albo forsa taki jak ma Kuzyn


Góra
 Zobacz profil   Przebieg:   72000   Silnik:   1.4 16v Turbo   Rocznik:   2008    
 
 Tytuł: Re: Akumulator
PostNapisane: 6 sty 2015, o 16:39 
Offline
Forum to jego świat
Forum to jego świat
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 8 gru 2009, o 13:07
Posty: 3358
Lokalizacja: Cieszyn
Postawił Piwo : 183 razy
Otrzymał Piw: 119 razy
Też mam Forsa 50Ah, na razie po 2 miesiącach jestem zadowolony. Kręci jak szalony nawet w większy mróz.

_________________
Obrazek Anonymous Pozdrowienia dla Ciebie !


Góra
 Zobacz profil Prywatny album  Przebieg:   73000   Silnik:   1.4 T-Jet + LPG   Rocznik:   2009    
 
 Tytuł: Re: Akumulator
PostNapisane: 6 sty 2015, o 20:46 
Offline
klubowicze
klubowicze
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 11 gru 2009, o 20:46
Posty: 1758
Lokalizacja: SW / Świętochłowice / O.S.
Postawił Piwo : 205 razy
Otrzymał Piw: 116 razy
Za WP : http://moto.wp.pl/gid,17154236,kat,5519 ... jecie.html" onclick="window.open(this.href);return false;


Na szczęście mój akumulator daje radę :ok) , dopiero w tym roku pierwszy raz w jego "życiu" dostał ładowanie prostownikiem (prewencyjnie :ryczy ).


Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

_________________
FIAT LINEA 1.4 8V *DYNAMIC* GRAFIT UNDERGROUND '2009 ->LIMITED EDITION->


Góra
 Zobacz profil Prywatny album  Przebieg:   85000   Silnik:   1.4 8V   Rocznik:   2009    
 
 Tytuł: Re: Akumulator
PostNapisane: 8 sty 2015, o 12:01 
Offline
klubowicze
klubowicze
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 25 lis 2012, o 20:32
Posty: 1424
Lokalizacja: blisko Rybnika
Postawił Piwo : 161 razy
Otrzymał Piw: 107 razy
pogromcaslaskiej - aż wstyd ale pokreciłem fakty. Akumulator , który reklamowałem to Magneti Marelli . Odpowiedź od sprzedawcy otrzymałem po ok. 3 tygodniach a nowy aku jeszcze po kolejnych 3 dniach . Ten co sobie kupiłem międzyczasie to Centra Standard 44AH - już go nie wyjmowałem i chodzi .


Góra
 Zobacz profil   Przebieg:   100000   Silnik:   1.4 16V Turbo + LPG   Rocznik:   2009    
 
 Tytuł: Re: Akumulator
PostNapisane: 24 mar 2015, o 18:50 
Offline
Nowy
Nowy

Dołączył(a): 7 cze 2014, o 20:10
Posty: 14
Postawił Piwo : 1 raz
Otrzymał Piw: 0 raz
Może ktoś się spotkał z takim zjawiskiem wymieniłem akumulator na tople 50ah z 40ah bo pojawiały się błąd poduszek na wyświetlaczu i czytając forum doszedłem do wniosku ze czas na wymianę oryginalnego aku natki jak powinien być samochodzie z Klima. Ale po podłączeniu wyskoczył czek kontrolka elektryk powiedział że zgadnie po paru kilometrach ktos się spotkał z takim zjawiskiem

Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka


Góra
 Zobacz profil   Przebieg:   0   Rocznik:   2007    
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 500 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28 ... 34  Następna strona

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Theme designed by stylerbb.net © 2008
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL
Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]