dedykowane radyjko do GP i Linei

Gra muzyka
Awatar użytkownika
Tomek
Moderator
Moderator
Posty: 6394
Rejestracja: 10 sty 2010, 21:26
Przebieg: 129000
Silnik: 1.4 V8 + LPG
Rocznik: 2009
Lokalizacja: Radom
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy

Re: dedykowane radyjko do GP i Linei

Post autor: Tomek » 28 gru 2015, 19:42

Czekam z niecierpliwością na recenzję, jak już będziesz miał sprzęt w rękach :)

Awatar użytkownika
darkkam
klubowicz
klubowicz
Posty: 440
Rejestracja: 15 gru 2013, 21:30
Przebieg: 86000
Silnik: 1.4 8V
Rocznik: 2009
Lokalizacja: Wrocław
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy

Re: dedykowane radyjko do GP i Linei

Post autor: darkkam » 30 gru 2015, 20:17

No cóż sprzęt w rękach już jest, dużo kabli do podłączenia trochę do główkowania gdzie to wszystko upchać z tyłu radia panic. Teraz wyczekać jakiegoś ciepłego dzionka i do roboty, ogrzewany garaż by się przydał (marzenie :ryczy) W domu na stole pewnie go nie odpalę bo to sterowane jest przez can bus więc cała zabawa z wgrywaniem aplikacji i nauka obsługi pozostaje w aucie :oj
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Fiat 126p ('76) > Fiat 126p ELX ('97) > Fiat Siena 1.6 HL ('98) > Fiat Linea 1.4 ('09) > ???

Awatar użytkownika
Tomek
Moderator
Moderator
Posty: 6394
Rejestracja: 10 sty 2010, 21:26
Przebieg: 129000
Silnik: 1.4 V8 + LPG
Rocznik: 2009
Lokalizacja: Radom
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy

Re: dedykowane radyjko do GP i Linei

Post autor: Tomek » 30 gru 2015, 21:24

Całkiem ładnie się prezentuje :)
Ułożenie przewodów w kostce ISO na ostatnim zdjęciu wygląda identycznie jak jest w instalacji naszych aut. Dwa zielone przewody do CAN, masa, i zasilanie w miejscu gdzie powinno być podtrzymanie zasilania.
Podłączysz kostkę i wszystko będzie działać bez jakichkolwiek przeróbek :)

Awatar użytkownika
darkkam
klubowicz
klubowicz
Posty: 440
Rejestracja: 15 gru 2013, 21:30
Przebieg: 86000
Silnik: 1.4 8V
Rocznik: 2009
Lokalizacja: Wrocław
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy

Re: dedykowane radyjko do GP i Linei

Post autor: darkkam » 30 gru 2015, 21:42

A w domu "na stole" nie da się tego jakoś podłączyć :?
Aa i już znalazłem "babola" ma to związek z zaczepami radia, jutro trzasnę fotkę i wyjaśnię o co chodzi.
W sumie foto już jest
IMG_20151230_133138xxx.jpg
chodzi o sprężynowanie zaczepów do dolnego nie mam zastrzeżeń poddaje się elegancko, a górny to chyba widać, mało podcięta obudowa i brak sprężynowania, krótko mówiąc sztywny. Teraz muszę napisać do sprzedającego co z tym fantem, plomby założone, aby to zeszlifować trzeba radio otworzyć.
Dobrze że to teraz zobaczyłem bo jakbym radio zatrzasnął to... szkoda pisać :ryczy
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Fiat 126p ('76) > Fiat 126p ELX ('97) > Fiat Siena 1.6 HL ('98) > Fiat Linea 1.4 ('09) > ???

Awatar użytkownika
Tomek
Moderator
Moderator
Posty: 6394
Rejestracja: 10 sty 2010, 21:26
Przebieg: 129000
Silnik: 1.4 V8 + LPG
Rocznik: 2009
Lokalizacja: Radom
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy

Re: dedykowane radyjko do GP i Linei

Post autor: Tomek » 30 gru 2015, 23:14

darkkam pisze:A w domu "na stole" nie da się tego jakoś podłączyć :?
Dla świętego spokoju odpuścił bym podłączanie "na stole".
Ze względu na CAN, bo trudno przewidzieć jak się radio zachowa z samym zasilaniem, i czy mu się coś z oprogramowaniem nie popitoli.

Awatar użytkownika
darkkam
klubowicz
klubowicz
Posty: 440
Rejestracja: 15 gru 2013, 21:30
Przebieg: 86000
Silnik: 1.4 8V
Rocznik: 2009
Lokalizacja: Wrocław
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy

Re: dedykowane radyjko do GP i Linei

Post autor: darkkam » 30 gru 2015, 23:16

Ok :) no to łapy precz od radia :ryczy
Fiat 126p ('76) > Fiat 126p ELX ('97) > Fiat Siena 1.6 HL ('98) > Fiat Linea 1.4 ('09) > ???

Awatar użytkownika
Kuzyn_z_Sosnowca
Moderator
Moderator
Posty: 6556
Rejestracja: 09 gru 2009, 7:34
Przebieg: 145000
Silnik: T-Jet z gazem
Rocznik: 2008
Lokalizacja: Sosnowiec
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy

Re: dedykowane radyjko do GP i Linei

Post autor: Kuzyn_z_Sosnowca » 31 gru 2015, 9:28

Szkoda, że nie ma srebrnych.

Awatar użytkownika
darkkam
klubowicz
klubowicz
Posty: 440
Rejestracja: 15 gru 2013, 21:30
Przebieg: 86000
Silnik: 1.4 8V
Rocznik: 2009
Lokalizacja: Wrocław
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy

Re: dedykowane radyjko do GP i Linei

Post autor: darkkam » 02 sty 2016, 14:09

Kuzyn_z_Sosnowca pisze:Szkoda, że nie ma srebrnych.
Kuzyn są dwie, a właściwie trzy opcje :) :
- jeździć tak jak teraz to wygląda (może oko się przyzwyczai)
- wymienić górny i dolny panel na czarne
- molestować sprzedawce aby wytrzasnął spod ziemi srebrna ramkę i ją podmienić.

Pomimo trudnych warunków zabrałem się do podmianki radia, na dworze -10, a w garażu +2, zaplanowałem wymianę radia i
przy okazji wymianę spalonej żarówki w panelu sterowania ogrzewaniem. Udało się tylko to pierwsze, o tym drugim w innym dziale.

Tak jak myślałem mało miejsca a dużo kabli, musiałem się nieźle nagimnastykować aby je upchać. Kable do podłączenia USB, ipoda
a także antena GPS wypuszczone w schowku pasażera - na półce.
Po uruchomieniu radia,(wg kolejności zdjęć) złapałem sieć wi-fi z mojego telefonu i oto mamy dostęp do neta :) , następnie widok radia,
ekran główny, widok z kamery cofania fajna sprawa bo nawet jak radio jest wyłączone to po wrzuceniu wstecznego włącza sie podgląd,
następna fotka to okno aplikacji no i ostatnie okno panelu ustawień w tym przypadku sieci wi-fi.
Nic więcej nie testowałem bo nie było do tego warunków. Wieczorem wkleję filmik z YT (muzyka z pamięci USB i takie tam... :) )
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=325RBd08vcM[/youtube]
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Fiat 126p ('76) > Fiat 126p ELX ('97) > Fiat Siena 1.6 HL ('98) > Fiat Linea 1.4 ('09) > ???

Awatar użytkownika
Tomek
Moderator
Moderator
Posty: 6394
Rejestracja: 10 sty 2010, 21:26
Przebieg: 129000
Silnik: 1.4 V8 + LPG
Rocznik: 2009
Lokalizacja: Radom
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy

Re: dedykowane radyjko do GP i Linei

Post autor: Tomek » 02 sty 2016, 15:51

Bardzo fajne. Dzięki za filmik :)

Awatar użytkownika
marcin24
klubowicz
klubowicz
Posty: 884
Rejestracja: 30 mar 2011, 19:34
Przebieg: 150000
Silnik: 1.3 multijet
Rocznik: 2008
Lokalizacja: Bielsko-Biała/Skoczów
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy

Re: dedykowane radyjko do GP i Linei

Post autor: marcin24 » 02 sty 2016, 19:26

zejebiaszcze
Pozdrawiam wszystkich

Awatar użytkownika
lukkash
klubowicz
klubowicz
Posty: 315
Rejestracja: 20 gru 2013, 21:56
Przebieg: 222000
Silnik: 1.3 MultiJet
Rocznik: 2007
Lokalizacja: okolice Rybnika
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy

Re: dedykowane radyjko do GP i Linei

Post autor: lukkash » 02 sty 2016, 21:38

zazdraszczam :)

parkujesz na strzeżonym :D
= = = = = = = = = = = = =
Łukasz & Kasia - Fiat Linea 1.3 90KM MultiJet Dynamic

Obrazek

było:
* Peugeot 206 1.9D 70KM
http://www.206club.net
*Opel Corsa B 1.2 ECOTEC 45KM

Awatar użytkownika
Fiacik
klubowicz
klubowicz
Posty: 907
Rejestracja: 25 wrz 2014, 15:16
Przebieg: 81000
Silnik: 1.3multijet 95KM
Rocznik: 2013
Lokalizacja: Żywiec
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy

Re: dedykowane radyjko do GP i Linei

Post autor: Fiacik » 02 sty 2016, 21:46

Super :brawo
Piękna kobieta to niezbędny element wyposażenia pięknego auta :)

Awatar użytkownika
cichy
klubowicz
klubowicz
Posty: 3700
Rejestracja: 12 sie 2010, 23:49
Przebieg: 217000
Silnik: 2.0 110KM HDi
Lokalizacja: LBN
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy
Kontakt:

Re: dedykowane radyjko do GP i Linei

Post autor: cichy » 02 sty 2016, 21:52

Fajne radyjko, moje gratulacje
Sympatyk forum :-)

Awatar użytkownika
darkkam
klubowicz
klubowicz
Posty: 440
Rejestracja: 15 gru 2013, 21:30
Przebieg: 86000
Silnik: 1.4 8V
Rocznik: 2009
Lokalizacja: Wrocław
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy

Re: dedykowane radyjko do GP i Linei

Post autor: darkkam » 02 sty 2016, 22:01

lukkash pisze:zazdraszczam :)
parkujesz na strzeżonym :D
to mam się już bać :? :) panic
cichy pisze:Fajne radyjko, moje gratulacje
narazie fajne jest, ale zobaczymy co wyjdzie w użytkowaniu
Tomek pisze:
darkkam pisze:A w domu "na stole" nie da się tego jakoś podłączyć :?
Dla świętego spokoju odpuścił bym podłączanie "na stole".
Ze względu na CAN, bo trudno przewidzieć jak się radio zachowa z samym zasilaniem, i czy mu się coś z oprogramowaniem nie popitoli.
Rozmawiałem ze sprzedawca na temat podłączania radia w domu, to odpowiedział ze są specjalne kable do testowania i zapytał czemu nie wsponiałem o nich, bo by je wysłał :-<<

Zapomniałem napisać jeszcze o jednej rzeczy która objawiła się przy montażu, mianowicie radio włącza się tylko przy przekręconym kluczyku. Może trzeba coś w ustawieniach pogrzebać, zobaczę.
Fiat 126p ('76) > Fiat 126p ELX ('97) > Fiat Siena 1.6 HL ('98) > Fiat Linea 1.4 ('09) > ???

Awatar użytkownika
cichy
klubowicz
klubowicz
Posty: 3700
Rejestracja: 12 sie 2010, 23:49
Przebieg: 217000
Silnik: 2.0 110KM HDi
Lokalizacja: LBN
Postawił Piwo;: razy
Otrzymał Piw: razy
Kontakt:

Re: dedykowane radyjko do GP i Linei

Post autor: cichy » 02 sty 2016, 22:09

darkkam pisze: radio włącza się tylko przy przekręconym kluczyku. Może trzeba coś w ustawieniach pogrzebać, zobaczę.
albo zamienić kabelek czerwony z żółtym.
Sympatyk forum :-)

ODPOWIEDZ